Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 20 авг 2007 15:08

колега, прочети тоя ЗДВП

при път с повече от две платна а движене в една посока, може и отдясно да се изпреварва, т.е. дясно движещия се кара по-бързо от ляводвижещия се, но това не се отнася за магистрали
чл. 15 от закона :P

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 20 авг 2007 15:21

asentm написа:
flash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...

незнам да се смея ли? да плача ли ? ами колега докато има такива като теб, които трябва винаги да са отпред "за да се чустват значими в този свят" наистина ще има много такива ситуации ...за съжаление :cry:
а като гледам следващите ти постове, май колега си си взимал книжката по някакъв друг начин, "КЪДЕТО УЖ ГО НЯМАЛО В КАТ" :cry:

Мисля че по-нагоре отговорих на такъв пост!
Не съм казал че трябва да си отпред , казах че не трябва да се влачиш на първокласен път и да спъваш цялото движение!

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пон 20 авг 2007 15:40

и явно не си чел правилника където пише кой, къде и с каква минимална и максимална скорост има право да се движи ... това да те изпревари камион не е страшно ... има хора, които карат с 60-70 км/ч какво да правят толкова могат, което не означава, че трябва да ги трепем

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пон 20 авг 2007 15:43

Мисля че по-нагоре отговорих на такъв пост!
Не съм казал че трябва да си отпред , казах че не трябва да се влачиш на първокласен път и да спъваш цялото движение![/quote]

е тия дето карат москвичи и лади през нивите ли да минават
60 70 на който колкото му е кеф

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 20 авг 2007 15:46

Опъвам му дългите mhihi

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пон 20 авг 2007 15:52

Даскала™ написа:Опъвам му дългите mhihi

на мен TIR през ноща в насрещното и то в заовой ми е излизал къси дълги , псувни, фарове , клаксони , канафки , нощно време гледам да не пътувам от тогава
п.п купил съм си две бухалки една на вратата и една в багажника
иб. съм и м.

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 20 авг 2007 15:55

И аз на един тир му светех на дълги ама онзи като светна шест прожектора отгоре и ми се видяха пломбите.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 20 авг 2007 15:57

Всеки прави и тълкува правилника както си иска , и резултатите са налице - направихме ги тея пътища на обществени гробища!!!!

На мен не ми пречи да изпреварвам и МПС-та който карат с 60 и 70 км/ч ,но при тировете е друго нещо!

А на тези които колите им немогат да подържат 90 км/ч мисля че изобщо не е трябвало да минават технически преглед!!!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 20 авг 2007 16:24

в такава ситуация реакцийте на човека действат съвсем първично и целим самосъхранинение без да мислим за другите........
иначе бих намалил плавно ако зад мен има кола да не ме ударят и бих се наврял максимаааааално в страни от пътя...но при положение че ще тропна в гащите скачам на спирачката , отбивам най-вдясно колата зад мен не ме забелязва че спирам рязко ,защото шофьора й си пали цигара или говори по ГСМ-то си , или жената до него го дарява с щастие .Другия зад него е пиян и нацелва него от където нацелват и мене.Изпреварваният от тира е инат и състезател камикадзе и не би намалил за да бъде изпреварен от огромната машина коята ако не се прибере в платното си ще бъда направен на един голем стикер на клуба.А тир-аджията(не че ги обиждам но се бях качил на стоп при един)е гол до кръста чиче пиещ бира , пушещ по 100 цигари в минута , побарващ се за гинеталите защото гледа плаката на голата мацка в кабината си и изпреварва на забранено кара гигантска машина тежаща 20пъти повече от мен няма да усети че ме е ударил......

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 20 авг 2007 16:29

reinhard написа:И аз на един тир му светех на дълги ама онзи като светна шест прожектора отгоре и ми се видяха пломбите.

Има ли и други такива? :smackbum

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пон 20 авг 2007 16:41

ChernoGTI написа:...колата зад мен не ме забелязва че спирам рязко ,защото шофьора й си пали цигара или говори по ГСМ-то си , или жената до него го дарява с щастие .Другия зад него е пиян и нацелва него от където нацелват и мене....

Аз затуй отдавна мисля как да се сложи на задното стъкло ел. табло и с 1 копче да светвам надписа "Педал, спазвай дистанция". Много мразя някой да кара на 4 метра отзаде и да трябва да мисля за ситуацията отпред и отзад. Който кара много близко, да следи какво става пред предната кола и да има готовност да реагира. А не оправдания "тоя рязко спря". КАТ затова имат формулировка "скорост, несъобразена с условията" - тя покрива маса случаи.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 20 авг 2007 16:41

reinhard написа:И аз на един тир му светех на дълги ама онзи като светна шест прожектора отгоре и ми се видяха пломбите.

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Пон 20 авг 2007 16:43

Аз съм имал следната ситуация: Едиствения ми "инцидент" досега (като не смятам одраскания калник и чукнатия капак) Та ситуацията е следната:
Карам си аз едно Ситроенче (С15) ... и тръгвам да изпреварвам, изведнъж от нищото изкочи кола и нямаше начин нито да се прибера, нито да изпреваря - намалих колкото можах изведнъж всичко пред очите ми изчезна ... след секунда се озовах спрял на банкета на насрещното все едно някой ме е хванал и ме е преместил там. Веднага закотвих колата, слязах обърнах се назад и нямаше нищо. Изчаках около 10тина минути докато се осъзная малко и си тръгнах поживо поздраво. Това ми е като обеца на ухото и досега не съм правил такива дивотии. Случката се случи преди 2 години.

Онзи ден се прибирах от плаж - Сливенска кола тръгна да изпреварва докато си карах спокойно в моето платно. Нямаше къде да отида, намалих скоростта до 20км/ч и отбих в банкета. Онзи нищо не направи освен това рисково-идиотско изпреварване. Дълги къси, бибитки... нищо не ги спира.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 20 авг 2007 17:59

Да те е страх вече да караш кола па макар и бавно :No

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 20 авг 2007 18:03

ГLГLГL написа:Аз затуй отдавна мисля как да се сложи на задното стъкло ел. табло и с 1 копче да светвам надписа "Педал, спазвай дистанция". Много мразя някой да кара на 4 метра отзаде и да трябва да мисля за ситуацията отпред и отзад. Който кара много близко, да следи какво става пред предната кола и да има готовност да реагира. А не оправдания "тоя рязко спря". КАТ затова имат формулировка "скорост, несъобразена с условията" - тя покрива маса случаи.

:bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”