Въпреки, че съм млад шофьор , а и Паско не е с особено слаб двигател винаги предприемам много плахо изпреварвания...
Спомням си преди време с едно приятелче ходихме до Варна да докараме една миниатюрна количка и то горкото 1.0 3 цилиндъра по едни баири - никакво изпреварване... та един бетоновоз ни застигна някъде при Шумен ли беше , къде беше не помня точно - едни баири , едни завои , видимост почти нямаше... и тоя ли ми ти камион ако щете вярвайте по завоите само носеше задницата и изпреварваше... ако не направи поне 20-тина опасни ситуации , те пък на...слава Богу нямаше инциденти де
Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ей много ми хареса този постflash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...

- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rusiq_24 написа:Ей много ми хареса този постflash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...Колеги всички се замисляме над това да се внимава и да се кара нормално но малко хора осъзнават колко е опасно прекаленото влачене по пътищата което също довежда до много катастрофи.Ще се обоснова.Например дъртак с жигула се пребира от село с зашеметяващата сорост от 50км/ч извънградско в час пик когато и други хора се пребират от селата.Става ужасна колона хората свирят махат изнервят се и почва едно изпреврване и става мазало.Сега ще каже някои ами ще си караш с него но колко дълго ще издържиш с тази скорост?Затова според мен и прекалено бавното каране довежда до сериозни катастрофи и щом тир започва да те изпреварва значи не е добре това
п.п Иначе в подобна ситуация правиш всичко възможно да се избегне челен удар-спирачки,на ляво,на дясно,по добре да се уваргаляш по таван в някоя нива но не и челен удар
Подкрепям! Според мен заедно с високата скорост и ниската такава извън града (жигули, москвичи и др.) е огромна предпоставка за ПТП! Колкото до това какво трябва да направиш - всичко е според зависи от пътната обстановка и скоростта, голям плюс в такава ситуация е колата ти да е изправна и да си сигурен в окачването, спирачките и т.н.!
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно
mafiota написа: "ТИР" (турски)
затвор и забрана за близане в б-я на чалмите
аз претърпех катастрофа с ТУРСКИ рейс (около 50 чалми) при ляв мигач тоя ми изпревари преди да успееме да завием и странично... ...от колата нищо... 4 от 4 живи което беше нерелно и няма обяснение как сме оцеляли
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно
G3 написа:mafiota написа: "ТИР" (турски)
затвор и забрана за близане в б-я на чалмите
аз претърпех катастрофа с ТУРСКИ рейс (около 50 чалми) при ляв мигач тоя ми изпревари преди да успееме да завием и странично... ...от колата нищо... 4 от 4 живи което беше нерелно и няма обяснение как сме оцеляли
А като се заточат в колона плътно един след друг най-малко 7-8 турски коли на магистралата и по първокласния път към турската граница и няма изпреварване баце, не те пускат между тях! Супер гадове!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
blue_shadow написа:rusiq_24 написа:Ей много ми хареса този постflash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...Колеги всички се замисляме над това да се внимава и да се кара нормално но малко хора осъзнават колко е опасно прекаленото влачене по пътищата което също довежда до много катастрофи.Ще се обоснова.Например дъртак с жигула се пребира от село с зашеметяващата сорост от 50км/ч извънградско в час пик когато и други хора се пребират от селата.Става ужасна колона хората свирят махат изнервят се и почва едно изпреврване и става мазало.Сега ще каже някои ами ще си караш с него но колко дълго ще издържиш с тази скорост?Затова според мен и прекалено бавното каране довежда до сериозни катастрофи и щом тир започва да те изпреварва значи не е добре това
п.п Иначе в подобна ситуация правиш всичко възможно да се избегне челен удар-спирачки,на ляво,на дясно,по добре да се уваргаляш по таван в някоя нива но не и челен удар
Подкрепям! Според мен заедно с високата скорост и ниската такава извън града (жигули, москвичи и др.) е огромна предпоставка за ПТП! Колкото до това какво трябва да направиш - всичко е според зависи от пътната обстановка и скоростта, голям плюс в такава ситуация е колата ти да е изправна и да си сигурен в окачването, спирачките и т.н.!
И аз подкрепям

Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно?
Бах ма`а му. Това нищо не е. Миналата година Един ХЛопел "капка" тръгва да изпреварва мен и още два автомобила на веднъж. Обаче на срещя му "изкочи" Джип Х5(действието на става на прав участък на пътя). В последния момент отби с края на платноно за насрещно движение, Х5-ицата отклони леко в ляво и мина между опела и нашата колона по-марлкоот педя от опела.
Не ми се мисли кво щеше да стане ако, ония с джипа си насгласяше музиката.
А тоя с опела е еба си идиота, че и не беше сам. Ако е сам като му е толкова ъкъла да мре ама...
Това става на пътя Сливен-Бургас. Има едно заведение в зеленинка, приятно направено не зам как се казва. Извън населено масто и се пада в долинка, между два не толкова стръмни склона и с голяма видимост в двете посоки и пешеходна пътека на главния път.
Не ми се мисли кво щеше да стане ако, ония с джипа си насгласяше музиката.
А тоя с опела е еба си идиота, че и не беше сам. Ако е сам като му е толкова ъкъла да мре ама...
Това става на пътя Сливен-Бургас. Има едно заведение в зеленинка, приятно направено не зам как се казва. Извън населено масто и се пада в долинка, между два не толкова стръмни склона и с голяма видимост в двете посоки и пешеходна пътека на главния път.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Кво ще стане ли !? То е ясно, ще се опитам да предпазя всички от неизбежното, но ако съм с Хамър, може и да продължа да си карам по пътя ....
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Пускам дългите и бия ляв срещу него.. оцеферват се бързо
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Нищо не помага. Нарочно карам винаги на фаров извън града и пак е пълно с малоумници, които изпреварват срещу мен. Сигурно си мислят че има място, но не искам да си осланям живота на тяхната "мисъл". Другото което ме вбесява - когато някой едвам едвам ме изпреварва, в повечето случаи ем изпреварва, ем си пази колата. Ами ако дойде някой отсреща може би да спра да го пусна? Аз винаги гледам да карам така че почти да не ме изпреварват, както и аз други, а когато изпреварвам го правя ако трябва до прекъсвач, но да е максимално бързо.
velinsl написа:Това става на пътя Сливен-Бургас. Има едно заведение в зеленинка, приятно направено не зам как се казва. Извън населено масто и се пада в долинка, между два не толкова стръмни склона и с голяма видимост в двете посоки и пешеходна пътека на главния път.
Въпросното заведение се намира точно на 10 км от Карнобат посока Сливен. Точно така го наричат карнобатлии - 10-ти км. Подобни случки са често явление на това място!

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Кофти....аз по същия начин замалко да се гътна на спускане от телевизионната кула, добре че в лявата лента имаше 2-3 коли място та спрях. Стягай колата 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”