Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 20 авг 2007 18:13

Въпреки, че съм млад шофьор , а и Паско не е с особено слаб двигател винаги предприемам много плахо изпреварвания...

Спомням си преди време с едно приятелче ходихме до Варна да докараме една миниатюрна количка и то горкото 1.0 3 цилиндъра по едни баири - никакво изпреварване... та един бетоновоз ни застигна някъде при Шумен ли беше , къде беше не помня точно - едни баири , едни завои , видимост почти нямаше... и тоя ли ми ти камион ако щете вярвайте по завоите само носеше задницата и изпреварваше... ако не направи поне 20-тина опасни ситуации , те пък на...слава Богу нямаше инциденти де

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 20 авг 2007 18:53

flash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...
Ей много ми хареса този пост :да: Колеги всички се замисляме над това да се внимава и да се кара нормално но малко хора осъзнават колко е опасно прекаленото влачене по пътищата което също довежда до много катастрофи.Ще се обоснова.Например дъртак с жигула се пребира от село с зашеметяващата сорост от 50км/ч извънградско в час пик когато и други хора се пребират от селата.Става ужасна колона хората свирят махат изнервят се и почва едно изпреврване и става мазало.Сега ще каже някои ами ще си караш с него но колко дълго ще издържиш с тази скорост?Затова според мен и прекалено бавното каране довежда до сериозни катастрофи и щом тир започва да те изпреварва значи не е добре това :wink: п.п Иначе в подобна ситуация правиш всичко възможно да се избегне челен удар-спирачки,на ляво,на дясно,по добре да се уваргаляш по таван в някоя нива но не и челен удар :wink:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пон 20 авг 2007 19:45

rusiq_24 написа:
flash написа:Извинявай колега ама докато има такива като тебе , които тировете да ги изпреварват опасните ситуации по пътищата ще се увеличават...
Ей много ми хареса този пост :да: Колеги всички се замисляме над това да се внимава и да се кара нормално но малко хора осъзнават колко е опасно прекаленото влачене по пътищата което също довежда до много катастрофи.Ще се обоснова.Например дъртак с жигула се пребира от село с зашеметяващата сорост от 50км/ч извънградско в час пик когато и други хора се пребират от селата.Става ужасна колона хората свирят махат изнервят се и почва едно изпреврване и става мазало.Сега ще каже някои ами ще си караш с него но колко дълго ще издържиш с тази скорост?Затова според мен и прекалено бавното каране довежда до сериозни катастрофи и щом тир започва да те изпреварва значи не е добре това :wink: п.п Иначе в подобна ситуация правиш всичко възможно да се избегне челен удар-спирачки,на ляво,на дясно,по добре да се уваргаляш по таван в някоя нива но не и челен удар :wink:

Подкрепям! Според мен заедно с високата скорост и ниската такава извън града (жигули, москвичи и др.) е огромна предпоставка за ПТП! Колкото до това какво трябва да направиш - всичко е според зависи от пътната обстановка и скоростта, голям плюс в такава ситуация е колата ти да е изправна и да си сигурен в окачването, спирачките и т.н.!

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно

Мнениеот G3 » Пон 20 авг 2007 19:58

mafiota написа: "ТИР" (турски)

затвор и забрана за близане в б-я на чалмите
аз претърпех катастрофа с ТУРСКИ рейс (около 50 чалми) при ляв мигач тоя ми изпревари преди да успееме да завием и странично... ...от колата нищо... 4 от 4 живи което беше нерелно и няма обяснение как сме оцеляли

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно

Мнениеот blue_shadow » Пон 20 авг 2007 20:40

G3 написа:
mafiota написа: "ТИР" (турски)

затвор и забрана за близане в б-я на чалмите
аз претърпех катастрофа с ТУРСКИ рейс (около 50 чалми) при ляв мигач тоя ми изпревари преди да успееме да завием и странично... ...от колата нищо... 4 от 4 живи което беше нерелно и няма обяснение как сме оцеляли

А като се заточат в колона плътно един след друг най-малко 7-8 турски коли на магистралата и по първокласния път към турската граница и няма изпреварване баце, не те пускат между тях! Супер гадове!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 20 авг 2007 21:02

Нормално е да не те пуснат. Ти пътувал ли си в чужбина с група? И ние сме същите! Прочети по - нагоре за какво става дума. Кой ще гърми с пищов, кой размахва щанга, кой надписи светлинни ще пуска....... Цирк баце! Само, че жалък :oops:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 20 авг 2007 21:14

Аз бих се опитал естествено да избегна сблъсъка и бих се помолил на Господ още да не ме прибира-останалото е вече Божа работа

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 20 авг 2007 23:53

blue_shadow написа:
rusiq_24 написа:

Подкрепям! Според мен заедно с високата скорост и ниската такава извън града (жигули, москвичи и др.) е огромна предпоставка за ПТП! Колкото до това какво трябва да направиш - всичко е според зависи от пътната обстановка и скоростта, голям плюс в такава ситуация е колата ти да е изправна и да си сигурен в окачването, спирачките и т.н.!

И аз подкрепям :lol: Особено ако става въпрос за москвич каран от циганин и пълен до тавана с всякаква гнус :twisted: А иначе след едно екстремно намаляване от 160 до 60 за да не стане челосването на пътя Стара-Нова Загора много внимавам кога точно да изпреваря :wink:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Реакция ако насрещен автомобил навлезе във вашето платно?

Мнениеот velinsl » Сря 29 апр 2009 13:26

Бах ма`а му. Това нищо не е. Миналата година Един ХЛопел "капка" тръгва да изпреварва мен и още два автомобила на веднъж. Обаче на срещя му "изкочи" Джип Х5(действието на става на прав участък на пътя). В последния момент отби с края на платноно за насрещно движение, Х5-ицата отклони леко в ляво и мина между опела и нашата колона по-марлкоот педя от опела.
Не ми се мисли кво щеше да стане ако, ония с джипа си насгласяше музиката.
А тоя с опела е еба си идиота, че и не беше сам. Ако е сам като му е толкова ъкъла да мре ама...

Това става на пътя Сливен-Бургас. Има едно заведение в зеленинка, приятно направено не зам как се казва. Извън населено масто и се пада в долинка, между два не толкова стръмни склона и с голяма видимост в двете посоки и пешеходна пътека на главния път.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 29 апр 2009 13:54

Кво ще стане ли !? То е ясно, ще се опитам да предпазя всички от неизбежното, но ако съм с Хамър, може и да продължа да си карам по пътя ....

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 29 апр 2009 14:06

Пускам дългите и бия ляв срещу него.. оцеферват се бързо

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 29 апр 2009 15:13

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:04, променено общо 1 път.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 05 май 2009 12:04

Нищо не помага. Нарочно карам винаги на фаров извън града и пак е пълно с малоумници, които изпреварват срещу мен. Сигурно си мислят че има място, но не искам да си осланям живота на тяхната "мисъл". Другото което ме вбесява - когато някой едвам едвам ме изпреварва, в повечето случаи ем изпреварва, ем си пази колата. Ами ако дойде някой отсреща може би да спра да го пусна? Аз винаги гледам да карам така че почти да не ме изпреварват, както и аз други, а когато изпреварвам го правя ако трябва до прекъсвач, но да е максимално бързо.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 05 май 2009 16:58

velinsl написа:Това става на пътя Сливен-Бургас. Има едно заведение в зеленинка, приятно направено не зам как се казва. Извън населено масто и се пада в долинка, между два не толкова стръмни склона и с голяма видимост в двете посоки и пешеходна пътека на главния път.

Въпросното заведение се намира точно на 10 км от Карнобат посока Сливен. Точно така го наричат карнобатлии - 10-ти км. Подобни случки са често явление на това място! :roll:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 05 май 2009 17:34

Кофти....аз по същия начин замалко да се гътна на спускане от телевизионната кула, добре че в лявата лента имаше 2-3 коли място та спрях. Стягай колата :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”