Дали да си махна катализатора ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Дали да си махна катализатора ?

Мнениеот Skruji » Пон 20 авг 2007 9:02

Колата е като спъната, хич не върви. Проблема е че в първото гърне (което според мен е катализатора) влизат някакви кабели и най-вероятно това ми е ламбда сондата. Та ако махна гърнето какво да правя със сондата ??? :?: :roll:
И друго. Вчера на метростанция Сливница ми загря на 100 градуса и се наложи да изкормя термостата са да се прибера. Дали ще мога да я карам без термостат лятото, пък за зимата ще си сложа за да ми грее парното.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Дали да си махна катализатора ?

Мнениеот joker » Пон 20 авг 2007 9:07

Skruji написа:Колата е като спъната, хич не върви. Проблема е че в първото гърне (което според мен е катализатора) влизат някакви кабели и най-вероятно това ми е ламбда сондата. Та ако махна гърнето какво да правя със сондата ??? :?: :roll:
И друго. Вчера на метростанция Сливница ми загря на 100 градуса и се наложи да изкормя термостата са да се прибера. Дали ще мога да я карам без термостат лятото, пък за зимата ще си сложа за да ми грее парното.

имам предложение да се разходиш малко из форума,да се запознаеш поне най-общо с устройството на твоя автомобил(поне принципно),да видиш какво са писали колегите по този въпрос ....и мисля,че част от многото ти въпроси ще отпаднат...

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 20 авг 2007 9:26

joker написа:
Skruji написа:Колата е като спъната, хич не върви. Проблема е че в първото гърне (което според мен е катализатора) влизат някакви кабели и най-вероятно това ми е ламбда сондата. Та ако махна гърнето какво да правя със сондата ??? :?: :roll:

имам предложение да се разходиш малко из форума,да се запознаеш поне най-общо с устройството на твоя автомобил(поне принципно),да видиш какво са писали колегите по този въпрос ....и мисля,че част от многото ти въпроси ще отпаднат...

Колега, ако имаш да ми кажеш нещо по темата - заповядай.Ако не може да не ми спамиш.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 20 авг 2007 9:34

Skruji написа:
joker написа:

Колега, ако имаш да ми кажеш нещо по темата - заповядай.Ако не може да не ми спамиш.
колегата не спами/заяжда изобщо :idea: .
А земи верно прочети по внимателно и ще разбереш какво ти казва :lol: :wink:

Потребителски аватар
Skruji
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 20 авг 2007 9:36

Щом е така, благодаря за помоща, ще разгледам...
Мисля да затворим темата, моля модераторите да я изтрият.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 20 авг 2007 9:43

Варианти:
1. Тръба вместо кат.-а /с добър заварчик няма невъзможни неща, независимо с кой ДВГ и ламбда си/ - много минуси, поне според мен...
2. "Изтърбушване" на кат.-а и обратно горе - ако изпада в резонанс при определена скорост/обороти полудяваш, след него /също като в т.1./ по-бързо се ликвидира останалата част на системата...
3. Резонатор /качествен/ - шума на колата почти не се променя, съпротивлението му е по-ниско от на кат.-а, повече от т.1. и т.2. запазва останалата част на системата...
4. Универсален кат. /правят и плоски, и кръгли/ - за този ДВГ сигурно ще излезе под 200 лв. с монтажа/напасването - полски примерно... За "живота" им май още няма наблюдения...

Задължително - добър, опитен заварчик, да работи качествено и бързо, вкл. и с оксижен, ако се наложи, за да не "опече" всичко - най-малкото заради корозията после...

Другото - на свестен термостат /пък и датчик да се наложи/ цената не е чак толкова висока, разхода малко ще ти "скочи", особено "селско", по-скоро от липса на време може така да го оставиш - за кратко...

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 20 авг 2007 16:20

Да поспамя и аз, А?
Както каза kokovanev тръба вместо катализатор при някой заварчик.....не е чак толко зле! (баща ми и вуйча ми напрайха така)

Пък за термостата, епа 100 гр. толко ли е страшно, мен ми дига през 5 мин 100гр. в града (по-светофарите като чакам).Виждал съм го и 105 да прай в един баир (Бяла-Несебър след един камьон 10 км на втора с 20 карах). Ама това не е нещо ненормално за VW! Друг е въпроса колко са верни уредите на таблото!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 20 авг 2007 20:33

toshev написа:Както каза kokovanev

10 км на втора с 20 карах). Друг е въпроса колко са верни уредите на таблото!

10 км. на втора трябва да ти изстине колата !!

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 20 авг 2007 20:49

Зависи от баира (минавал ли си оттам) който катериш след камиона, 4-те човека + багаж в колата които отиват на море и от 40 градусовата жега навън! :bishop

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 20 авг 2007 21:06

toshev написа:Зависи от баира (минавал ли си оттам) който катериш след камиона, 4-те човека + багаж в колата които отиват на море и от 40 градусовата жега навън! :bishop

Да . Минавал съм това лято .Другата седмица пак ще минавам от там.Там стават много катастрофи.Ти си знаеш...моята на високи обороти изстива без значение има ли баир или няма...само оборотите да са високи

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 20 авг 2007 21:22

Съгласен съм с оборотите....
Ама на мойта 100 гр. на таблото съм мерил отговарят на 94-95 на водата. колкото по топло става, толкова повече лъже, та тия 105 сигурно са били 98 реални! Както и да е.(бая време загубих миналата година да диагностицирам проблема с температурата на Голфа)

А на теб пожелавам приятен и безавариен път! :drive :dance:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пон 20 авг 2007 21:42

сложих днес тръба с датчик вместо катализатора, върви осезаемо по добре и на газ и на бензин!
без пари е интервенцията, даваш катализатора и другото е от майстора!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 20 авг 2007 21:53

Преди време с изненада установих, че катализатора ми е избушен!
Голямо облекчение, защото същата дилема, която е сега пред колегата, стоеше и пред мен! Някой е взел решението предварително ;)
Издиша ми ауспуха от 2 места:
Лещата, която е преди катализатора точно (пукната е и липсва малко парченце) и връзката м/у второто и третото гърне. Там имаше 2 капки заварка и докато я разбия, така спелесках тръбите, че щеше да е чудо да стегнат херметично ;)
Никакви други ядове не съм имал с испускателната система. Вече 3-та година.

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 21 авг 2007 15:10

На моя какализатора въобще е махнат, на негово място е заварена тръба, така го взех, но това до сега не ми е създавало проблем.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 21 авг 2007 16:15

Не трябв ад остане нито един здрав катализатор :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”