Чистачката не опира в стъклото.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Чистачката не опира в стъклото.
От доста време забелязвам че шоф.чистачка не чисти добре... а днес ми направи впечатление че във крайно ляво положение/вертикално/ чистачката стои във въздуха. Свалих рамото и откачих механизма на лявото рамо но не видях никакви нередности. Единственото което можах да измисля е да поогъна долната част на рамото в участъка където се захваща до мястото където започва тънката част...тази чест е алуминиева отливка и видимо беше огъната като дъга...Върнах изправих я и сега е по-добре... Мисълта ми е някой имал ли е подобни ядове...и нормално ли е така да е огънато рамото в добната част...Доста трудно го огънах...и все си мисля че едва ли това е проблема...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за чистачките

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Шлица е разбит и изглежда това им е зор. Онзи ден бях до една морга - 5 пасата имаше същата работа - късата част на рамото има известен ход около оста, за това рамото не може да натисне достатъчно. Някой с идеи за ремонт да казва.
Последна промяна от dj_tuhla на Пет 14 сеп 2007 11:27, променено общо 1 път.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз имам подобен проблем...чистачката ми е със спойлерче и въпреки това не чисти особено добре. Само че при мен освен в горно положение не чисти добре и точно по средата на прозореца (доста е изнервящо да знаете)
А при по-висока скорост точно въздухът повдига перото и влошава чистенето още повече. Какво ли не правих, но проблема си остана. Разбира се по-добре стана след като стягах, кривих, сменях чистачки но все още се забелязва. Сега съм взел целия механизъм на чистачките, но няма кой да го сложи
, защото си мисля че може да е разбита самата ос на шофьорската чистачка. Преди зимата мисля че вече трябва да го сменя

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-

-
за чистачките
Проблема го реших. Сваляш цялото рамо, откачаш пружината и под дългото рамо има 2 зъба които опират в другата долна част. Тези зъби фактически регулират натиска на рамото върху чистачката и съответно върху стъклото. На тези които не опират перата в стъклото тези зъби са по дълги от необходимото. Това може да се провери просто- сваляш перото от рамото и виждаш дали рамото опира в стъклото, ако не опира както беше при моя случай няма как перото да чисти. Трябва да се намали ъгъла който се образува от двете части който се образува между нези две части на рамото. След като изпилих малко от тези два зъба около 1 -1,5 мм, рамото заспа. Общата дължина на тези зъби е около 2-2,5 мм. И да се изпилят до дъно не го бърка но има вероятност натиска да е голям и да скърцат чистачките.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: за чистачките
kibo_tom_8440 написа:Проблема го реших....
Да разбирам ли че вече чисти както си трябва и не оставя неизчистени полета никъде???
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Ха ... и аз имат този проблем и вече се виждам в чудо. Не бях пробвал само това с пружинката. Иначе при мен е прецакан самия шлиц на механизма който върти чистачката. Така обаче след като се е изтъркал шлица дупката на рамото вече е по-широка и като се надене самото рамо на този да го наречем шиш и то си хлопа.
Затова като завивам рамото слагам допълнителни шайби планчици и т.н. но не се радвам на добър успех понеже гайката започва с времето да се развива и айде пак отначало.
Иначе и аз забелязах че при по-висока скорост чисти по зле ... но мисля че се получава заради това че от въздушното съпротивление водата по стъклото става с по-тънък слой.
Затова като завивам рамото слагам допълнителни шайби планчици и т.н. но не се радвам на добър успех понеже гайката започва с времето да се развива и айде пак отначало.
Иначе и аз забелязах че при по-висока скорост чисти по зле ... но мисля че се получава заради това че от въздушното съпротивление водата по стъклото става с по-тънък слой.
-
за чистачките

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Шлица отдавна е заминал, явно при упражненията на фашиста дето и е бил собственик. Ще пробвам с пиленето ама си трябват и новички чистачки, понякога гумата става като камък и старите изобщо не се огъват колкото и да е натиска на рамото и в някои участъци ... напр. долния край изобщо и не чистят при каквато и да е скорост.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
passenger написа:Шлица отдавна е заминал, явно при упражненията на ... .
В случай, че не се е изял много отвора на рамото, ти предлагам да го залепиш към оста с моментно лепило на "Бизон". Постави рамото, така че си е добре на мястото спрямо стъклото и затегни хубаво гайката. Не се притестявай, в случай че решиш по-нататък да махаш рамото по някаква причина, ще се извади след като развиеш гайката и леко почукнеш отстрани с чукче(можеш да подложиш малко дървено трупче или др., ако не желаеш да го нараниш евентуално).
Успех.
kibo_tom