Стъклата се потят нещо

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
overthetop
Автомобил:
Двигател:

Стъклата се потят нещо

Мнениеот overthetop » Пон 04 юни 2007 15:56

нещо стъклата се потят доста сравнение с другите коли...то сега топло и няма проблем ама само да се застуди малко или дъжд и се замъгляват. Като пусна парното се оправят. Казаха ми че може да е от някакъв филтър...дайте малко акъл :)...доста е досадно само на моята кола запотена :) и да пускам все парното...

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 04 юни 2007 15:57

Филтърът се казва поленов и се намира вдясно под стъклото откъм мотора, до моторчето на чистачките :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 04 юни 2007 16:19

Може и да няма филтър. все пак е 93г.
Но задължително около отвора ще има листа, кал,цветчета и всякаква друга гадост . Като се намори няма спасения става като тиня.
Помага само почистване и то ръчно. Така и така ще се маха пластмасовият щит добре и от старната на водача да се почисти и да се проверят отворите за оттичане да ли са проходни, ако не са да се почистят.
Ако се спира около дървета листата здължително влизат на указаните по-горе места.
Тази процедура е задължително да се прави поне 1 път в годината , най- вече ранна есен. Същото важи и за филтъра.

С "чистият "въздух дето дишаме за някъде 6 месеца филтъра на купето се засипва от прах.Прах и влага става кал и стъклата се запотяват.
Особено пък в райони където има строителство или ремонт на път е адски прашно.
Филтъра струва м/у 12и 18 лв зависи отмагазина .Има и по-скъпи с активен въглен. Има и рационализации с ф-р от фритюрник .

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 04 юни 2007 16:22

Филтрон с активен въглен 22 лв. от Ауто плюс и е перфектен :lol:

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Пон 04 юни 2007 18:54

Когато колата ми се беше наводнила имах такъв проблем с потенето на стъклата.. Докато не замириса не разбрах че имало вода под стелката. Подсуших я и спря изпотяването.
Също има и един спрей, който се пръска за да не се изпотяват.. още не съм си го взел ама съм му мераклия отдавна :)

Потребителски аватар
overthetop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overthetop » Вто 21 авг 2007 15:11

мислех си че съм го изчистил тоя филтър ама май нищо не съм направил :? ... оня ден кат заваля и пускам парното за малко и изведнъж стъклата станаха на мъгла... значи каде е тоя филтър....аз намерих тоя дето е срещу седалката без волан...не можах да намеря друг...изчестих го...ама явно не е той?! да ни би на парното да е некъв друг...

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Вто 21 авг 2007 15:15

Не ща да те плаша ама да не е спукано радиаторчето на парното. Ако е така доста работа те чака. Трябва да свалиш цялото табло, майсторите не обичат да си играят и взимат скъпо. Дано да не е, но като чета....

Неприятно слабо място на доста VW втора ръка и не само на тях.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Вто 21 авг 2007 15:23

аз имах същия проблем с мойто парно а като гледам и ти си с ABU. проблема се оказа в това че е изгоряло уплътнението на пластмасата на стаклото което е при чистачките и като вали намокря филтъра и като е мокър неможе да минава въздуха и като исъхне всичко е ОК. с малко силикон между стъклото и пластмасата и сега е ОК

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 22 авг 2007 9:23

Това го има - при мен беше изгоряло от слънцето и си взех др. кори от морга, от кола от Германия - гумата си е здрава, прилепва... Но "чистенето" не ми стана ясно - филтъра се СМЕНЯ, според производителите, на 1 г. или 10к км... Може /и е добре/ да се почисти пространството под 2-те кори... Иначе всеки е свободен да прави каквото поиска - от Лагуна-та /от Италия естествено :) / на мой познат извадихме оригиналния - 9 годишен филтър - да те е гнус да го пипнеш... Лошото беше, че управлението на перката за купето /колата му е с климатроник/ беше заминало, платката залята заводски с някаква гадост - абсолютно ремонтонепригодна, за нова цифрата е УЖАСт :) и сме обикаляли моргите като луди... Да не Ви споменавам цени на радиаторчето на парното /читава марка, ново/ за Лагуна... :)

П.П. Напоследък по моргите взеха да "влизат в час" за цените на новите части - оригинал/годно менте/гадно менте и почнаха да "товарят" цените... :evil:

ti6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ti6o » Сря 22 авг 2007 9:47

Най-вероятно спукано радиаторче на парното.За Г2 30лв ново ,за работа още30.Смениха ми го без сваляне на таблото.Зависи от майстора.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 22 авг 2007 12:16

Ако беше от радиаторчето, щеше и сега да маже :!:
Според мен ти е яко наквасен филтъра или стелките

Потребителски аватар
overthetop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overthetop » Чет 23 авг 2007 13:16

stefi_pavlov написа:аз имах същия проблем с мойто парно а като гледам и ти си с ABU. проблема се оказа в това че е изгоряло уплътнението на пластмасата на стаклото което е при чистачките и като вали намокря филтъра и като е мокър неможе да минава въздуха и като исъхне всичко е ОК. с малко силикон между стъклото и пластмасата и сега е ОК

и аз мисля че ще е това щото парното си бачкаше зимата и от тогава не съм го пускал....ще го погледна тая вечер да видим ко ще стане :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 23 авг 2007 13:37

overthetop написа:мислех си че съм го изчистил тоя филтър ама май нищо не съм направил :? ... оня ден кат заваля и пускам парното за малко и изведнъж стъклата станаха на мъгла... значи каде е тоя филтър....аз намерих тоя дето е срещу седалката без волан...не можах да намеря друг...изчестих го...ама явно не е той?! да ни би на парното да е некъв друг...

единствения начин да го почистиш е да се опиташ да го изпереш със студена вода-аз моя го изпрах и го сложиш отново без проблем.....сега вентилаторът духа като циклона Дийн...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”