Жило на седалка Голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Жило на седалка Голф2

Мнениеот FreeSoul » Сря 06 юли 2005 11:54

Накратко скъса ми се жилото на лявата предна седалка,което управлява двете "кукички",които позволяват на облегалката да се движи напред, за да може да се достигне до задните седалките. Някой да знае може ли да се смени това жило,защото като гледам жилото май е зашито в самата тапицерия. И сега като иска някой да мине отзад трябва ръчно да повдигам тази кукичка,което е адкси неприятно

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Сря 06 юли 2005 12:06

Колега имаш три варианта;
1. Махаш тапицерията на облегалката и оправяш жилото
2. Връзваш с тел кукичката която не се движи да не се закопчава
3. Не правиш нищо. Който иска да се качва има и дясна врата и така не се налага да правиш упражнението "стани-седни"

П.П. Моето жило също е скъсано и съм избрал вариант 3 :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 06 юли 2005 12:08

честно казано не искам да развалям тая заводска кожа,че после няма зашиване, виж това с тела може и да стане все пак другата си бачка.

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Сря 06 юли 2005 12:15

Това с тела съм го виждал но имай напрадвид че като държи само едната кукичка седалката става нестабилна и рискуваш да я счупиш на някои по-остър завой. За това иди или на някой добър тапицер да ти я оправи или вариант 3 :lol:

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Сря 06 юли 2005 12:34

На мен и двете седалки са ми с телчици(от кламер). Има един момент, в който самите кукички(от вътрешната страна на седалките) се захващат леко и когато дърпаш седалката напред има едно леко щракване, защото самата седалка леко се огъва и отпуска и от другата страна. Идеята е съвсем леко с телчицата да прибереш кукичката, но все пак да държи. Така съм си от доста времи и не съм имал проблеми. ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 06 юли 2005 12:34

уф и аз съм така с моята седалка, използвам вариант 3, или ръчно го повдигам /скъсано е жилото към дясната страна до ръчната/, неприятно, но много
п.с. Това май е масово при двувратите :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 06 юли 2005 12:42

Pichaga написа:п.с. Това май е масово при двувратите :wink:

аха, масово е :lol:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 06 юли 2005 13:12

Жилото на облегалката няма връзка с кожата. То минава през специални места върху металната част на облегалката. Няма проблем и не е трудно да махнеш кожата или тапицерията, но внимателно, защото отдолу има едни подплънки, които имат лошия навик да си променят обемите и формата при такава манипулация. след като се справиш с това, ще видиш как е разположено въжето - те са две между другото! Аз смених моите скъсани с жило от спирачка за колело. Хубаво е да бъде същата дебелина. Преди да сложиш новото, поразгледай за евентуална причина за скъсването и, ако има нещо очевадно, справи се с него. Направи така, че, ако можеш, да запазиш крайчетата на оригиналните жила, защото са направени по особен начин. Ако се наложи да правиш някъде снадка, можеш да използваш металната част с двете винтчета от устерклема с подходящ размер. Сглобяването - по обратен ред. Намести старателно подплънките!! Успех!!
P.S.: Това е за Г-2! За 3-ка не знам!

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 06 юли 2005 13:31

току що намерих вариант 4 и вариант 5

Вариант 4:

слезнах в гаража и реших хубаво да разгледам целия механизъм както и всички малки части около кукичката. Говоря за лявата страна на седалката,там където се намира ролката за промяна градуса на облегалката. Първо свалих ролката, след това махнах тази декоративна плсатмаса,която се държи на две щипки. Така се вижда най-хубаво отвсякъде. Значи кукичката се държи на една пружина,която е захванта за металната пластина на самата седалка. На едно място има средна на големина дупка от която се показва края на пружината.За да се осводите от кукичката просто премахвате пружината с помощта на отверка или нещо друго. В следствие на което кукичката става с празен ход (предполагам,защото не го пробвах) и не се връща към законтрянето.

Вариант 5

Според мен най-лесния.Когато се премахне ролката и пластмасата е най-лесно да се види хода на кукичката.Значи точно под дупката предназначена за едната щипка на пластмасата има една друга,която използвах. Дръпнах кукичката ръчно назад и след това поставих един болт в по-горе описаната дупка. В следствие на което този болт не позволи на кукичката да се върне и остана в отворено положение.
Накратно един средно дълъг болт в дупката и работата е готова.

Дано сте разбрали нещо.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 06 юли 2005 17:00

Да, и сега като спираш рязко ще целуваш волана... :twisted:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 06 юли 2005 19:31

ами ще пробвам и ще видим как ще е, ама все пак другата кукичка си бачка

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 06 юли 2005 20:27

niki_vw написа:Колега имаш три варианта;
1. Махаш тапицерията на облегалката и оправяш жилото
2. Връзваш с тел кукичката която не се движи да не се закопчава
3. Не правиш нищо. Който иска да се качва има и дясна врата и така не се налага да правиш упражнението "стани-седни"

П.П. Моето жило също е скъсано и съм избрал вариант 3 :lol: :lol: :lol:

Аз бях с най- добрият вариант - 3 тия и дясна врата.Не се налагаше да ставам и слизам за да се качи някой. Много е удобно за водача :))

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 06 юли 2005 21:07

vasstop написа:Да, и сега като спираш рязко ще целуваш волана... :twisted:

... или този, който се вози зад теб ще те яха здраво. Това за празна дясна седалка е опасно за седящите зад нея.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 08 мар 2006 13:19

vasstop написа:Да, и сега като спираш рязко ще целуваш волана... :twisted:

Точно :wink: И на мен ми се появи този проблем, ще се опитам да измисля как да го оправя, а не да приспособявам :roll:

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Сря 08 мар 2006 14:07

колега ако имаш здрави нерви не му мисли много ами разглоби седалката и махни тапицерията смятам че ако се хванеш сериозно ще успееш да наместиш тапицерията ако имаш въпроси питай аз сам си претапицирах седалките на голфа и имах същия проблем

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”