Има ли разлика между корите под двигателя на Г2 и Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 22 авг 2007 15:59

Корите много ме радват на мен двигателя ми е аптека благодарение на тях. Загряването не се усети и при тези жеги. Радвам се че се намират вече лесно :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 21:20

L&R написа:Корите много ме радват на мен двигателя ми е аптека благодарение на тях. Загряването не се усети и при тези жеги. Радвам се че се намират вече лесно :D

аааааааа...и аз ще си поръчам!!!!ама щипете ме по най-гъделското място!

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 22 авг 2007 21:37

dxd написа:

на бензинките гледат да им е по евтино,а на дизелите да им е по скъпо та слагат кора"щото е много скъпа".....жестока логика.....ми то тогава на бензинките да вземат и предния капак да го махнат.....кво кат е открит двигателя - нали ще е по евтино........и без прагове могат да ги оставят - още по евтино ще им излиза.....[/quote]

:applause: Ми напиши им писмо с идеята,която те е осенила пък може и некое юро да ти дадат за гениалното решение :lol: :lol:

П.п една от разликите м/у дизела и бенз.,е че на единия му пречи водата, а на другия не му пречи чак толкова много :wink:[/quote]

що бе приятел, не си ли съгласен с мен.....щом на производителита на VW им се свиди за тая толкова "СКЪПА" кора дето не струвала жълти стотинки, то могат да си спестят и куп други неща,които да намалят още повече себестойността на автомобила......ето например предните подкалници също могат да не ги слагат при бензиновите коли....на бензиновите двигатели,влагата и мръсотията няма толкова да им пречи,а подкалниците сигурно също са им "скъпи".....

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 21:46

kokovas написа:
dxd написа:

на бензинките гледат да им е по евтино,а на дизелите да им е по скъпо та слагат кора"щото е много скъпа".....жестока логика.....ми то тогава на бензинките да вземат и предния капак да го махнат.....кво кат е открит двигателя - нали ще е по евтино........и без прагове могат да ги оставят - още по евтино ще им излиза.....

:applause: Ми напиши им писмо с идеята,която те е осенила пък може и некое юро да ти дадат за гениалното решение :lol: :lol:

П.п една от разликите м/у дизела и бенз.,е че на единия му пречи водата, а на другия не му пречи чак толкова много :wink:[/quote]

що бе приятел, не си ли съгласен с мен.....щом на производителита на VW им се свиди за тая толкова "СКЪПА" кора дето не струвала жълти стотинки, то могат да си спестят и куп други неща,които да намалят още повече себестойността на автомобила......ето например предните подкалници също могат да не ги слагат при бензиновите коли....на бензиновите двигатели,влагата и мръсотията няма толкова да им пречи,а подкалниците сигурно също са им "скъпи".....[/quote]
Не мога да разбера защо техническите спорове трябва да прераснат в безсмислено драчене??....извинения за спама!
Просто си излагай аргументите и толкова...Не виждам смисъл от иронизиране....

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 22 авг 2007 21:54

Това за кой се отнася-да уточниш ще да е усместно или е и за двамата :lol:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 22 авг 2007 22:48

dxd написа:Това за кой се отнася-да уточниш ще да е усместно или е и за двамата :lol:

и за двамата бе колега.....нали взаимно се иронизираме.....но joker е прав де.....нито аз,предполагам че и ти не се дразниш от тези глупости,а само отклоняваме колегите от темата......нека сега сериозно:
наистина ми е малко странно защо бензиновите коли излизат без кора от завода??...ясно е че дизела по уязвим от вода.....може и да е така,но не мисля че кората е толкова скъпа че чак да пестят от нея.....интересно ми е каква друга причина може да има,за да не слагат кора под бензинките

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 23 авг 2007 7:21

kokovas написа:
dxd написа:Това за кой се отнася-да уточниш ще да е усместно или е и за двамата :lol:

и за двамата бе колега.....нали взаимно се иронизираме.....но joker е прав де.....нито аз,предполагам че и ти не се дразниш от тези глупости,а само отклоняваме колегите от темата......нека сега сериозно:
наистина ми е малко странно защо бензиновите коли излизат без кора от завода??...ясно е че дизела по уязвим от вода.....може и да е така,но не мисля че кората е толкова скъпа че чак да пестят от нея.....интересно ми е каква друга причина може да има,за да не слагат кора под бензинките

Добре ами защо не погледнете нещата обратно....нали вече писах,че на тази кора и казват ЕКОКОРА.....тоест предпазва околната среда от теч от ДВГ....явно дизеловите ДВГ имат по-голяма склонност да замърсяват с течове и затова им слагат предпазна кора....
Хората мислят НЕ ЗА КОЛАТА,а за щетите на природата която тя може да нанесе.......мисля,че това е отговорът.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 23 авг 2007 7:27

Съвсем се отплесваме от темата, но само ФВ си знаят себестойността на кората и промяната в нея /малко надолу, естествено/, ако поръчат още няколкостотин хиляди кори годишно... Явно обаче не ги устройва финансово да монтират и на бензинките... Преди време с мой приятел от Промобил /вече са Рено-Нисан БГ/ си говорехме за Дачия Логан... Целия разговор няма да Ви го преразказвам :) , но той спомена, че заради еднаквите огледала отляво и отдясно се пестят по няколко евро на кола - нищо работа, но умножено по 150 000 коли /примерно/ годишно си става цифра... Сега да не ми се развикате, че сравнявам ФВ с Дачия, няма такова нещо :) , икономическите принципи обаче са си еднакви за всички...

По темата - бих си сложил кора и ако не намеря от морга, най-вероятно ще потърся тук колегата, който ги прави... Само при монтажа ще трябва да измисля нещо за маркуча за конденза от климатика...

sasheeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasheeto » Пет 24 авг 2007 11:48

Аз си купих кора от Бухала вярно че падна доста рязане и пробиване,защото сьм с голф 2 1.3i , а корите които прави са за 3-ки.Относно охлаждането на двигателя няма никаква разлика даже май е по добре в смисьл , че се получава по добро обдухване от вьздохозаборниците на бронята и решетките.Колата ми има по плавен температурен режим карал сьм я в 40 градусовите жеги в центьра и по околоврьстното-спри трагни и е добре.Мотора го измих за да видя истинския ефект сега по мотора има само прах.Кората я имам от 3 месеца и в дьждовете я карах помага.Мои приятели с 3-ки видяха ефекта и сега сьм порьчал и за тях кори на Бухала да праща. НО ВСЕКИ САМ СИ РЕШАВА АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА НА МОТОРА С И БЕЗ КОРА ВСЕ ТАЯ. Не правя реклама изказвам лично мнение.

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пет 24 авг 2007 11:57

Някой навитак да ходим до Пловдив да си слагаме кори :oops: ?

Потребителски аватар
rumen_lz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumen_lz » Пет 24 авг 2007 18:13

Ei mom4eta zdraveite az sam novak v foruma t a6te mikagete li naikoi tel za da si kupia i az kora G 4e i men mnogo me drazni taka vseedno taliga gledam stava duma za G31.8 90PS

Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liuboo » Пет 24 авг 2007 20:30

Абе колега JOKER сложи и не му мисли,а ако решиш винаги можеш да я продадеш,защото се търсят,при всички случаи ще останеш доволен,няма вода-пръски,кал,луга и т.н.,всичко е чисто,а в комбинация с двете странични кори всичко се затваря отдолу,проблем със загряването няма да имаш ако ти е изправна колата.Аз сложих на вентото и вата на капака отгоре и кора от 3ка отдолу,всички отвори паснаха идеално, намерих и лява странична кора,остана да намеря дясна,колата загрява нормално.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 24 авг 2007 23:26

Колега за каква лява и дясна полу кори говориш, при условие, че имаш цяла кора от дизел?
Лява я дясна полу кори се слагат фабрично на бензиновите двигатели, но когато сложиш от дизел, те остават непотребни.

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Съб 25 авг 2007 1:30

flash написа:Някой навитак да ходим до Пловдив да си слагаме кори :oops: ?

да.....аз.....но аз пък съм от София....

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Съб 25 авг 2007 1:33

rumen_lz написа:Ei mom4eta zdraveite az sam novak v foruma t a6te mikagete li naikoi tel za da si kupia i az kora G 4e i men mnogo me drazni taka vseedno taliga gledam stava duma za G31.8 90PS

и аз питам???....искам да си сложа на golf 4-ворка 1.4 ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”