питане за фиат браво

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

питане за фиат браво

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 23 авг 2007 9:27

Искам да питам колегите за Фиат Браво 1.9 jtd някои има ли виждане за колата понеже съм решил да си взимам някакво дизелче а това ми се струва доста изгодно. Моля да ми помогнете в избора.

Последна промяна от bbboiko2004 на Чет 23 авг 2007 11:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Чет 23 авг 2007 9:36

моят отговор е не :wink: един комшия има такъв - само проблеми :wink: и е е.ати масларката :wink: за същите пари ще си вземеш поло дизел :ihihih:
п.п. нали знаеш девиза на фиат форума - "дали има живот извън сервиза" mhihi mhihi mhihi

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 23 авг 2007 9:39

аз имам бензиново браво, но отскоро. направих и 2000 км за една седмица из а краткото време не мога да се оплача от нищо. на теб което ще ти сърши работа- купето е удобно, широко за този клас, пласмаси НЕ СКЪЦАТ противно на общото мнение, колата е доста тиха. скоростите са безпроблемни, хидравликата обаче е адски лека, което е готино в града, но извън не се усеща добре управлението. колата не е направена за високи скорости, не казвам, че е нестабилна, но просто не е за състезания- може би сравнявам с другите ми коли, който са от по-горния клас, не знам. има дребни проблеми, които са отличителни з амарката/само фиатове карам по стечение на обстоятелствата/- задната чистачка обикновенно не работи, праскалките не пръскат силно, трбява да се смени едно клапанче за 2 лв, кават, че фаровете им са слаби, според мен не са- ок са. чистачките са добре. спирачките са чудни. има проблеми с кофти контакти в двигателното- едва ли е само при фиат, но добре е да попръскаш по куплунгите- на мен ми играеше постоянно стрелката на температурата и не можех да разбера колко е, пръснах на куплунга на датчика и всичко заспа. климата ми бачка супер, ел стъклата копченцата им се чупят едни щипки, но едва ли е кой знае какъв проблем. кефя се на радиото- няма да ти счупят прозорец да го свалят, не махаш панели, слагаш един трасмитер или чейнджър и си си ти. потдръжката на ходовата част е на типо и е евтино. сменя се целия носач заради един шарнир, тва е особенното и кофти. добър носач струва 65-70 лв, но пък колко пъти ще ги смениш. имат и едни задни лагери на независимото окачване, по 50 лв са, но не съм сменял никога като гледам и няма нужда.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 23 авг 2007 9:42

Незнам какви са тея питания : мнение за Ренде за Фиче и кво ли не имат си форуми тея марки .Тука само плюене ще има ................

P.S . Аз по добре да не си пиша мнението .

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 23 авг 2007 9:59

много добър двигател;и много проблеми с имобилаизера до 2004 година

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 23 авг 2007 10:10

pakumba написа:добър носач струва 65-70 лв, но пък колко пъти ще ги смениш. имат и едни задни лагери на независимото окачване, по 50 лв са, но не съм сменял никога като гледам и няма нужда.

я пак за цената на носача - най добрите са MOOG - и не са на тази цена която пишеш, колко често ще се убедиш сам - ако си внимателен шофьор -1 път в годината. За лагерите на задния мост............................100лв са частите и 150 за работа, поради тази причина си ги сменях сам - цял ден за 2 лагера - яд ме хвана :?:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 23 авг 2007 10:24

то че само простотии ще се изпишат тук е ясно, купи си поло купи си пасат не знам кво, не съм казал купи си фиата или недей, казах според мен + и - вече можеш да слушаш който поискаш, но не ми се виждат обективни мненията на колегите. иначе цената на носач ас метал в ем комплект с монтажа е 80 лв/август 2006/ и с ГАРАНЦИЯ 1 ГОДИНА. както казах вече 6 година карам фиатове:) и досега това ми е единствената смяна на носачи, просто бяха разбити като взех колата. оттогава не сам сменял, мина една година, а между другото не се броят на години, а на километри. цената на задните лагери е мисля към 45 лв единия и вземат около 50 за труд на единия. доколкото съм чел не си струва сам да сменяш, много зор било. то и поло да си взмеш ако е за основен ремонт ще дадеш 1000 лв, така че тези басни ги оставете. важното е, че цифрите за фиат са ниски- нов калник 80 лв, кормилни накрайници 12-15 лв, ремък алтернатор, ремък ходравлика и този на компресора на климата съответно: 13; 10; 16. пише добри гейтс, ма не им вярвам. ролка алтернатор и ролка климатик /еднакви са/ по 25 лв парчето.
п.с. никси е прав за фиат кода, аз не съм имал проблеми, но съм чел за доста такива. голям зор с този имобилайзер

Потребителски аватар
bbboiko2004

...

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 23 авг 2007 10:58

Мерси колеги а какво ще кажете за този мотор 1.9 Jtd iимате ли някакви наблюдения. А относно това че пиша за Фиат в форума е защото в този форум ми се струва че може да се намери най - компетентното мнение. А искам да взема фиат защото ме кефи като визия до сега съм имал само VW и не мога да кажа нищо лошо за тях не съм имал никакви проблеми но за кола 99 цената от 5- 6 бона ми се струва по добра от колкото един голф 4 ТДИ над 10 бона се пак вие какво ще предпочетете. А поло вече имам и ми е малко искам малко по голяма кола. А и полото ми харчи 7 и половина бензин и на тая цена близо 2 лева вече ми писна на месец по 300 лева за бензин :twisted: А до колкото четох този мотор на бравото е комън реъл и хар4и около 5 и нещо.

Потребителски аватар
bbboiko2004

...

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 23 авг 2007 11:23

:?:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 23 авг 2007 11:26

Имам 2-ма познати с такива ДВГ, но едното е Мареа /на 300к км/, по-стара е и е без J... И двете са с клима. Само ангр. и пист. ремъци с ролките са ти над 200 лв., за по-читави ментета, иначе са еднакви на двете. От картера и на двете сълзи по малко, за да свалиш генератора се маха полуоска, за смяна на термостат трябват мн. нерви и най-малко 3 часа, смяната на свещите /подгряващите :) / на Мареа-та ни костваше само 1 час и малко кръв и кожа... Задни лагери се намират и по 35 лв., но аз не бих сложил такива, "железата" по предниците на италиянките много съм ги намразил, въобще не ми се коментират... Салоните не са чак толкова зле, което за Мареа-та направо ме изненада - по-стара е и си е "юркана", икономични са...

П.П. АС метал пооправиха май нещата с качеството от 1-2 год., ама са си АС метал...

П.П.2 От бензиновите - с подобни впечатления съм /Фиат, какво да ги правиш... :) /, но и 4-мата ми познати с 1.6 са сменяли дюзи... :? От морга, естествено, цената иначе :shock ...

П.П.3 За малко да забравя - НЕ вземай 5-цилиндров /по-големия, 2.4/, освен ако сделката е адски изгодна...

Последна промяна от kokovanev на Чет 23 авг 2007 11:55, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 23 авг 2007 11:31

7/100 ни даде такова браво по магистралата...130 км/ч ...след това си замина....

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Чет 23 авг 2007 11:32

Всичките ми познати с такива кошници на втория месец почват да плачат.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 23 авг 2007 11:33

Не :no-no

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 23 авг 2007 11:34

аз дизели не карам, не мога да кажа за този мотор. то от нафта сега има смисал само ако я намираш по лев, ако зареждаш от бениностанция по-евтино ми е на газ. по принцип моторите на фиат са добри, бензините са малко капризни откъм датчици.на бравото му сменях сам ремъците и си беше много културно направено около алтернатора :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 23 авг 2007 11:36

двама приятели имам с брава
единия 1,4 12 винтила
другата 1,8 16 в
сите екстри клими ел стъкла, огледала, фарове мъгла, комфорт модул, хидравлика волана, АБС, колите са 96 и 98
и аз им викам ще плачете
аме вече 1-2 години само карат и не реват, само дребни неща
сигурно има и читави, важна е поддръжката

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”