Съвет за покупка на нова кола

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 20 юни 2007 12:28

rosy написа:Мерси за мненията, ще я пазаря за 35-36 000 лв. Ще пиша дали съм имал успех:)

и таз цена не е оферта за такава кола на тия години ,НО цената според клиента -теб щом те устройва - успех

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 20 юни 2007 12:47

One написа:
rosy написа:Мерси за мненията, ще я пазаря за 35-36 000 лв. Ще пиша дали съм имал успех:)

и таз цена не е оферта за такава кола на тия години ,НО цената според клиента -теб щом те устройва - успех

Ами виж сега, този въпрос е интересен, гледните точки са много и различни хора-различни мнения. Зависи от коя страна си- на продавач или купувач:)
Представи си, че си си купил кола за 51 000 лв и след година и 8 месеца тръгнеш да я продаваш. Ако паднеш с 16 000 лв при положение че нямаш удар, няма никакви проблеми по колата и са минати малко под 30 000 км направо ще те заболи сърцето за тези 16 хилки :lol: От друга страна този който си купува автомобил за над 50 бона едва ли е приритал за няколко хиляди, тоест може да си изчака клиент докато си получи търсените пари. От моя гледна точка като купувач например колкото по изгодно я взема, толкова по-добре:)
Когато всички са доволни от една сделка, рано или късно някой все ще се усети че е преебан :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 20 юни 2007 12:50

rosy написа:
One написа:

Ами виж сега, този въпрос е интересен, гледните точки са много и различни хора-различни мнения. Зависи от коя страна си- на продавач или купувач:)
Представи си, че си си купил кола за 51 000 лв и след година и 8 месеца тръгнеш да я продаваш. Ако паднеш с 16 000 лв при положение че нямаш удар, няма никакви проблеми по колата и са минати малко под 30 000 км направо ще те заболи сърцето за тези 16 хилки :lol: От друга страна този който си купува автомобил за над 50 бона едва ли е приритал за няколко хиляди, тоест може да си изчака клиент докато си получи търсените пари. От моя гледна точка като купувач например колкото по изгодно я взема, толкова по-добре:)
Когато всички са доволни от една сделка, рано или късно някой все ще се усети че е преебан :lol:

ПАк да си задам въпроса - и защо я продава?????????? 16К не са малко както и да ги погледнеш за 2 години........

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 20 юни 2007 12:52

mladvampirTDI написа:
rosy написа:
One написа:

ПАк да си задам въпроса - и защо я продава?????????? 16К не са малко както и да ги погледнеш за 2 години........

Продава я защото си е купил джип човека. При мои хора беше извършен оглед на колата, има една смяна на масло, всичко си е ок отвсякъде. Все още не е свалил 16К, надявам се да го направи:)

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 20 юни 2007 12:57

То не зависи само от него и ти трябва да се постараееш :wink:

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 20 юни 2007 20:36

Един автомобил втора употреба не се обезценява само заради годините си, а и заради отпадане на гаранцията след 1,2 или 3години.
Според мен не е разумно да се купи "почти" нов автомобил, но без гаранция, с автоматик, ремонта на който може да надхвърли разликата до нов автомобил.

По форумите пишеше, че има проблеми с придърпване при смяна на предавките на 2.0 дизел автоматик на VAG. От порше сменяли софтуера безплатно, но проблема май-все още не е решен.

Покарай изброените автомобил и решението ще си дойде само (за мен то е Голф :)) .
При автоматика не ти трябва голяма мощност във високите оборите (като Тойота). Рядко може да вдигнеш повече от 3000 оборота (освен ако не си на "кикдаун") и за предпочитане е по-голяма кубатура (или турбо), респективно по-голям върт. момент на ниските обороти. А ако си купиш автоматик, който ще караш само на ръчен режим, по-добре си вземи обикновена скоростна кутия. Възможностите за контрол над колата са огромни, сравнено с автоматика.
За тези които биха ме опонирали, че Порше, Ферари, GTI-ки и др. спортни коли са с DSG, tiptronic и други подобни автоматици - софтуера на тези коли ( а и самата карантия) няма нищо общо с "цивилните" версии.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 20 юни 2007 21:46

rosy написа:
mladvampirTDI написа:
rosy написа:
One написа:

Продава я защото си е купил джип човека. При мои хора беше извършен оглед на колата, има една смяна на масло, всичко си е ок отвсякъде. Все още не е свалил 16К, надявам се да го направи:)

Ми отнасяй я кат те кефи толко. Лично и неангажиращо мнение - втората злоупотреба трябва да струва драстично по-малко от новото в магазина ...

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Сря 15 авг 2007 11:35

пич взе ли си кола и каква?
мен ако питаш, ако ще е нова Тойотата е добър избор, а и още една марка, която не знам защо си я изпуснал-пак от този клас - мазда 3 /убийстена е/ :)
успех!

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 15 авг 2007 15:23

И аз така смятам ако искаш автоматик ако още не си избрал вземай японското.

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Пет 24 авг 2007 11:02

Rossy, ако не си избрал/купил кола все още ще споделя и моя опит. Миналата зима със подобна сума (до 32к лв) тръгнах да си купувам нова бензинка... е то беше ужас:
- В България тест драив практически няма, предлагат ти да караш някоя от 2-3те коли който ползват като служебни. Примерно в Пежо исках да карам 307 1.6 бензин, те имаха служебна 2.0ХДИ и ми предложиха да карам нея?! На коментара ми че в това няма никакъв смисъл отговора беше 'Всички така си купуват коли'
- Отстъпката при плащане в брой е 3-5% което е смешно малко, нормалния бизнес 'Cash is the King' отстъпката започва от 10%
- Мног се чака за доставка, а ти както искаш автоматик и екстри 2 месеца не ти мърдат.

Поради тези причини аз карам Голф2002 1.9АТД типтроник, климатроник, парктроник и т.н. за половината пари, и го карах 1 седмица преди да го плая за да си преценя сам искам ли го или не...

И накрая съвета ми (щото от българин акъл да искаш):
- Обръщаш левчетата в евра, на самолета до Виена (еднопосочно е 50-60евра) и после си търси автокъща където НЕ говорят нито руски, нито български нито турски :lol:

Ако мога да помогна още - питаи.
Успех

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Пет 24 авг 2007 11:48

колега bodlivez,
ти с коя компания пътуваш на 50-60 евро билета? :shock

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пет 24 авг 2007 11:51

realityman написа:колега bodlivez,
ти с коя компания пътуваш на 50-60 евро билета? :shock

Нормално , преди 3 години като ходих за кола пътувах за 69 евро еднопосочен до Frankfurt.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 24 авг 2007 12:03

bodlivez написа:Rossy, ако не си избрал/купил кола все още ще споделя и моя опит. Миналата зима със подобна сума (до 32к лв) тръгнах да си купувам нова бензинка... е то беше ужас:
- В България тест драив практически няма, предлагат ти да караш някоя от 2-3те коли който ползват като служебни. Примерно в Пежо исках да карам 307 1.6 бензин, те имаха служебна 2.0ХДИ и ми предложиха да карам нея?! На коментара ми че в това няма никакъв смисъл отговора беше 'Всички така си купуват коли'
- Отстъпката при плащане в брой е 3-5% което е смешно малко, нормалния бизнес 'Cash is the King' отстъпката започва от 10%
- Мног се чака за доставка, а ти както искаш автоматик и екстри 2 месеца не ти мърдат.

Поради тези причини аз карам Голф2002 1.9АТД типтроник, климатроник, парктроник и т.н. за половината пари, и го карах 1 седмица преди да го плая за да си преценя сам искам ли го или не...

И накрая съвета ми (щото от българин акъл да искаш):
- Обръщаш левчетата в евра, на самолета до Виена (еднопосочно е 50-60евра) и после си търси автокъща където НЕ говорят нито руски, нито български нито турски :lol:

Ако мога да помогна още - питаи.
Успех

bodlivez, ситуацията при мен е подобна. Тест драйф на автоматик няма нито в Опел, нито в Пежо. В дилъра на WV на Околовръстното имаше една 1.9 TDI автоматик обаче цената(поне за мен) си беше сериозна- 42 000 лв. Хареса ми новото Браво, обаче за сега нямали автоматик, не се знаело за кой двигател ще има и по рано от началото на годината няма да има. Единственото до цена 32 хил. лева е Киа сиид, 1.6, 122 коня и за тази цена е с доста екстри. Корейците дават 7 години гаранция(няма значение дали е рекламен трик или не, гаранцията си е гаранция все пак), аз лично нямам предрасъдаци и не робувам на марки така че е Киа не ме притеснява. Обаче и там няма тест драйв на автоматик. Чака се, минимум два месеца.
Колеги, гледах скоро един ГолфIV бензин, автомат 2003 година на съмнително малко километри - близо 30 000. Внос от Америка е. Може ли да обясните дали има някаква разлика в самия автомобил ако е правен за американсия пазар в сравнение с европейския? Защото хем е от Америка, което означава че се дължи и мито, а и транспортните разходи са повече, хем цената е по ниска в сравнение със същия Голф, на същата година, със същите характеристика, но внесен например от Германия. Мерси:)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 24 авг 2007 12:04

bodlivetz го е казал много добре - и аз съм на същото мнение.В бГ още не сме доживяли разумното решение да е нов компактен автомобил.Нов автомобил си струва само ако имаш много пари/евентуално и ще си зает с работа и няма да ти се занимава с обикаляне по автокъщи и места за евтини части/,но тогава ще търси нещо по-истинско и солидно ,а не компактен автомобил с стандартен бензинов мотор и с минимални задължителни екстри :idea: Истината е ,че в БГ кола на старо ти излиза почти без пари - обезценяването е малко ,а ремонтите все още евтини ако поне малко разбираш от коли,имаш свободно време и добри познати.Докато за нова кола си плащаш като поп,обезценява се яко,даваш яки разходи за застраховка,смяна на консумативи в фирмен сервиз,като я задаре някой на паркинг те боли сърцето и т.н и т.н.За капак на всичко диларите ни на нови коли се опитват всячески да те оскубят и взимаш нова кола с смотан за времето си мотор и екстри за кола от преди 5 години :cry:
P.S. Не си зимай Г5 щото се очаква до година да излезне Г6 и тогава ще видиш какво е обезценяване.Мое мнение е да вземеш Ауриса.

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Пет 24 авг 2007 12:05

Преди седмица ходих до Рим с WIZZ 117евра двупосо4ен (летищните такси вклч) е приготви си 5евра за бира щото в самолета вси4ко си го плащаш...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”