Питане за покупка на Голф.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Питане за покупка на Голф.

Мнениеот Muncho » Чет 07 юли 2005 16:21

Здравейте. Попаднах на следната обява за продажба на Голфче:

Голф 2, 4(5) врати, 1.6 бензин, ХХ ХХХ километра, 1992 година, ел. стъкла, централно, и т.н.

Понеже до момента нямам особен опит с автомобили се зачудих аджеба колко кончета е този мотор. Та след дълго търсене в този форум стигнах до едно документче за двигатели на Джета и Голф - 1.6 и 1.8. Тама срещу двигателя седи цифричката 75 киловата ( или 100 кончета ). Първия ми въпрос е дали това наистина е така.
А втория ми е ( предполагам повечето от вас вече са набелязали нещо по обявата което е малко съмнително ). Не, не говоря за колометрите... а за годината на производстово! В един немски фен сайт ( чиито адрес добарах от този форум ) пише че голф2 се е произвеждал до 91-ва. А в обявата пише 92-ра.... А сега де? Има ли такова животно като Голф 92-ра година или просто цялата обява се цепи по шевовете от измислици? Та както споменах километрите ясно че са около или над 200 000 ( все пак говорим за кола на 13+ години ). В обявата е обявено число в пъто по-малко, но на всички ни е ясно какво става по автокъщите.
Кофтито е че колата ще искам да я регистрирам на инвалид и не е в БГ.. та може да се види само на снимка.
Та чакам сега някой да ме светне дали наистина си заслужава да "скачам" на тази количка или да "ходя" на фиестичките.
А специално това голфче е на прилична цена ( за инвалид де ), за разлика от другите по автокъщите.
И все пак ми се ще да си взема кола която не е каранa по нашите мили родни пътища, или от нашите любими "състезатели" ( no offence :) ).

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 07 юли 2005 16:26

Г2 1.6 са от 70 (или 71) до 75 к.с. и всички са карбураторни. Двигателите са много (ама наистина много здрави), карбураторите си имат слаби местенца.
Относно годината - сменя се октомври миналата година, така че ако по регистрация я водят '92, трябва да е правена последните 3 месеца на '91.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 07 юли 2005 16:32

голф 2 1.6 бензин са PN- 70 кончета,RF-72нр,EZ-75нр.
голф2 1,6 100 кончета няма./фабрично :wink: /
има голф 3 1.6 101нр
двигателите PN са произвеждани до 07.92г.гадното при този мотор е карбурацията Pierburg 2EE.карбуратор с електронно управление и ламбда сонда.
обявата е едно на ръка дали е истинска.колата ако е евтина и е от германия и няма TUV?
все си мисля,че кола по снимка не се купува.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 07 юли 2005 16:44

Значи грешката е моя... документа в който съм гледал мощността се казва golf2.pdf и наистина там пише 74kW... но сигурно се има предвид нещо друго.. не знам. Ок .. мерси за инфото. Значи все пак обявата може да се окаже не чак толкова лоша.. иначе верно че кола не се купува по снимка но когато става дума за внос без мито и ДДС то трябва или да купуваш на сляпо ( или по снимка.. което е горе долу едно и също ) или да ходиш и на място да си избираш ( което аз например не мога да си го позволя поради липса на време :) ).
А колата се намира в Италия.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 07 юли 2005 18:26

Голф 2 се произвежда до декември 1992 във вариант FUNCTION. Това според Ауто Билд.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 07 юли 2005 18:28

ако намериш 1.8Ми ще е в пъти по-добре....тия 1.6 са умрели отвсякъде...може да са здрави ама са куци колкото си искат :wink:
мога да ти дам моя да видиш колко са зле 8)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 07 юли 2005 18:35

vw_golf_2_Memphis написа:ако намериш 1.8Ми ще е в пъти по-добре....тия 1.6 са умрели отвсякъде...може да са здрави ама са куци колкото си искат :wink:

#define <умрели>;
#define <куци>;

:)

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Чет 07 юли 2005 18:47

vw_golf_2_Memphis написа:ако намериш 1.8Ми ще е в пъти по-добре....тия 1.6 са умрели отвсякъде...може да са здрави ама са куци колкото си искат :wink:

Е чак пък толкова.
Може да имаш проблем. Или да си карал 2.0 кола преди 1.6
ама да се твърди че са умрели и куци без да се обосновеш е малко пресилено.

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Чет 07 юли 2005 19:32

Аз пък твърдя,че въобще не са "умрели"стига да е читав карборатора колата си върви доста добре,когота ми внесоха голфа вървеше много прилично но от как сложих газ на бенз никакъв го няма но скоро,ще навеста Vaskoto1

P.S пример за вървящ 1.6 е стария голф на MK2 84г(над 400 000км) оправи му карба и сега без изобщто да преувеличавам с 3ка 16v до 2ра скорост ни седи на задната броня да не се разбира погрешно EZ седи на бронята ня 16ската някои ще каже каква е тая умрела троика да ама не защото върви на равно с КР на MKто това е от мен :wink:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 07 юли 2005 21:03

здравината отвсякъде им е безупречна...
моя голф от '99 се търкаля по БГ пътищата и по окачването не съм пипал нищо!Абсолютно нищо...по двг-то също...
Много бавно ускоряват...много по-големи каруци се предстявят много по-добре...
максималната скорост също е много зле...
не казвам че няма да вдигне моментно 160км/ч+ но не е възможно да се пътува с подобна скорост....
стабилсността с голяма скорост в завой също е зле....при остри завои едната задна гума се одлепя от асвалта...характерно за голфчетата :roll:
вътре скърцат лопат тропат....ако нямаш музика ужас....

Да не си помислиш сега че ти казвам да не си вземеш голфче :wink:
Просто това са им дефектчетата...иначе ще останеш предоволен...Г2 си е истинска кола...с главно К дет се вика :lol:

имаш ЛС :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 07 юли 2005 22:51

Ok.. мерси за помощта.. бях се спрял на фиестичка ама сега "изпадна" тази обява та страшно много се двуумя.. все пак и парите за голфа са повечко :? .

А да попитам колко горе долу вървят газовите уредби?

Също така какво ще трябва да плащам веднага за колата след като я внесат ( значи за инвалид - без мито и ДДС ) - такси, застраховки, регистрация, прегледи...

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 07 юли 2005 23:05

м/у 380 и 420лв...за читаво АГУ...
не вземай фиеста!
взимай ФВ-то...

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Пет 08 юли 2005 8:19

фиестичка даааааааааааааааа ... до 94 че и по късно се монтират мотори с долен разпред вал 1,1 :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 08 юли 2005 8:28

достатъчно.
кой разбрал-разбрал.
темата се отплесна.
заключвам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”