коя е най добрата кола от тези и коя ми препоръчвате

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 25 авг 2007 15:52

а само ми е смешно как всички се е.автат с форд , толкова ли е зле едно мондео примерно нз ?

Ами колега , само човек , който не е ремонтирал форд , което значи , че не е карал , може да си зададе такъв въпрос :D :D Не , че мондеото изглежда лошо , ама само с изглеждане не става работата :wink: а и за пасата не си прав - какво значи морално остарял ? Да не би вентото от същата година да е по морално младо ? :D :D :D Само че нека ти кажа , вентото за съжаление като возия няма голям шанс срещу аудито , само по подръжката е по далавера .... ама си остава голф с багажник ... не може и не би могло ) да се мери и с флагмана на семейството пасат :D ( опаа почвам да се отклонявам от темата ...:oops: ) вярно е едно , което предполагам , че ти оказва психологическо влияние - пасати тонове , а венто са доста по малко , ама се запитай защо е така :lol: :lol: та накратко - ауди не е венто :idea: :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 25 авг 2007 15:59

Като насока за Мондеото. Провери от какъв материял са направени броните и ако не дай си боже я чукнеш или някой спре леко в теб на светофар - няма лепене, няма и по моргите втора употреба.
БМВ хубава кола! Но за нея си трябва "гребенче", за да поддържаш както трябва. Ако я караш докато умре става, но грехота за колата.
Ауди Б4 - продължавам да съм голям почитател точно на този модел. Ако е в добро състояние - с две ръце съм за!
Венто, ами това си Г3 няма какво да коментираме. Изписано е много.
Купи си кола, която е най-добре технически и най ти ляга на сърце.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Съб 25 авг 2007 16:19

brabus написа:Като насока за Мондеото. Провери от какъв материял са направени броните и ако не дай си боже я чукнеш или някой спре леко в теб на светофар - няма лепене, няма и по моргите втора употреба.
БМВ хубава кола! Но за нея си трябва "гребенче", за да поддържаш както трябва. Ако я караш докато умре става, но грехота за колата.
Ауди Б4 - продължавам да съм голям почитател точно на този модел. Ако е в добро състояние - с две ръце съм за!
Венто, ами това си Г3 няма какво да коментираме. Изписано е много.
Купи си кола, която е най-добре технически и най ти ляга на сърце.

Mного добър съвет :!: :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 25 авг 2007 19:14

toshev написа:Не искам да се заяждам ама как един Голф+багажник=Венто е същия клас като Ауди Б4. И за вървежа не съм съгласен. Има си книжки с данни и там си пише. Още малко Голф1 с 1.6 70 коня ще върви най-много щото е 800 кила. Стига де...

Един приятел има 316 94 год. Гори една туба бензин повече от мен, иначе е комфортен и стабилен бавареца...ама една Б4 1.9 ТДИ комби...това бих избеал аз!

Пак казван нищо лично срещу никой, просто споделям лични убеждения!
:027:
Колега без да се обиждаш ,но ти чувал ли си за съотношението тегло към конска сила? и какво пише в тези книжки с даните... знам много добре за мен го дават на втора предавка да вдигна макс.84км/ч ,а аз си правя 100-120км/ч.имам сервизна книжка и знам какво пише там.А относно класовете така е както казвам не съм го измислил аз това, Венто и Ауди Б-4 са един клас коли.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 25 авг 2007 20:16

В крайна сметка...си вземи кола,която ти харесва,която те радва,която ти е на сърце.А бе, ти като я видиш ще я познаеш,то си е нещо като любов от пръв поглед.Разбира се,като я намериш - безпристрастен и критичен оглед на състоянието.Но покупката на добър стар автомобил си е късмет...

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 25 авг 2007 23:29

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Нед 26 авг 2007 7:47

колега от баварците само от серията М другите са спънати коли... :wink:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 26 авг 2007 10:38

jagler написа:колега от баварците само от серията М другите са спънати коли... :wink:

Е това беше невероятна глупост - много подходяща за финал.
Изключително неподходящ е примерът с твоя приятел дето си е купил смотана кола(била тя БМВ, ФауВе или каквато и да е друга) и да я сравняваш с твоята, която е била запазена и после да изтъкваш колко много пари за ремонт е дал. Такива сравнения могат да се правят много между коли от произволни марки.
И да - Ауди80Б4 и Венто са почти идентични като размери и вътрешно пространство и даже според личните ми впечатления Венто-то е по-удобно на задните седалки. Дотук с приликите - Б4-ката е съвсем различна кола - и като возия, изработка, издържливост. Още едно лично мнение - на Б4-ката не ми харесва много разпределението вътре и усещането като седнеш, но все пак е доста по-комфортно от Венто.
Сега за вървенето - много зависи от състоянието на колата. И ако трябва да сравним по-тежката Б4-ка с 2.0/115к.с. двигател с Венто1.8/90к.с. смятам, че предимството е за аудито. С уговорката и двете коли да са в добро техническо състояние. Да се сравняват произволни коли в неизвестно техническо състояние няма смисъл. Мога да дам пример с едно Ауди80Б3 с 1.8/90к.с. двигател, за което "ускорение" е мръсна дума, въпреки, че е много запазено. В сравнение с него Кадет-а, който продавам 1.8/84к.с. се представя много по-добре. А друг кадет със стария 1.3/75к.с. двигател е направо като самолет сравнен с предните две. А пък в сравнение с тях по-тежкият пасат, който скоро купих и все още не е в отлично състояние, се представя още по-добре.
Айде още малко по темата, че май се отплеснах:
Всичко е толкова относително при купуването на употребявана кола , че на човек му става лошо когато започне наистина да търси. Аз тръгнах да търся Ауди100/Ц4 и откровено нямах намерение да купувам Пасат. Но се отчаях от Ц4-ките на пазара и бях очарован от удобството на Пасата вътре - за сметка на малко по-малкия багажник от другите коли с подобни размери ... просто няма друга кола на тия години и за тия пари, която да е ТОЛКОВА удобна. Трябва да се гледа много и се купува колата в най-добро състояние от тези, които смяташ, че те устройват. Японките са хубави, но, ако не уцелиш поддържана, се вкарваш в приключение. Пресен пример е приятел с ужасно лош късмет, който даде 5к за ремонт на Мицубишито, което купи, но, както казах по-горе, колата би могла да е от всяка марка.
Май стига толкова, а? :D

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Нед 26 авг 2007 11:03

Вземаш която ти е по сърце и по джоба.

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Нед 26 авг 2007 12:00

И аз както много от колегите ако бях на твое място бих избирал между Вентото и Аудито. 2.0/90 кс на аудито гори повече от 115 коня мотора и върви по малко..... За тези пари бих избирал между венто 1.8/90 кс и Б-4 2.0 115 коня. И двата двигателя са много здрави. Цените на запазени екземпляри са сходни. Вървежа и разхода на двете коли е почти еднакъв( използвам каталожни данни)
Вентото е с по голям багажник, по е широко 1800 кубика е и 90 коня което води до по ниска гражданска и данък.( спестяваш 100 лв на година)
Аудито е по комфортна кола, и съответно по скъпа за подръжка.
Като цяло бих избрал каквото ми изпадне читаво, дори да е и от Италия....
Много ама много хора са зимали коли от Италия и са доволни ( включително и аз) Всичко си зависи от конкретната кола. Навсякъде има и гробници и запазени. 8)

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Нед 26 авг 2007 14:14

vw_golf_2_Memphis написа:Абе не че нещо ама имам такова баварче и мога да кажа че говорите глупости :D
Разхода е идеален! И то наблюдения на 2.0 6цил....М52 е разбира се и затова дава по нисък разход...
9-10 не е проблем градско! Ако това ви е много съжалавам за вас...
Естествено качва и 12-13 ама с много спортинг...
Части...хм...това е бмв :D Адски здраво копеле...части 2-ра ръка бол и то евтини! Не е особено евтина поддръжката разбира се ама си заслужава...удоволствието е опианяващо!Никой не ви кара да ходите в камор :wink:
Като комфорт, хендлинг, визия итн НЕ може да се сравнява с Вентото! Това е един автомобил,който е изпреварил времето си с появяването си на бял свят преди години :!:
Гледай обаче да намериш с м пакет...че стоковиците нещо кривеят...скучни са :wink:
Като мотор бягай от 1.6! Ако искаш 1.8 гледай да е М43 а не М40....М40 е с ремък и е много бъгав....като АБУ с лек мод :D

2.0 бензин ли имаш? 9-10 градско? :018:

gonzo87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gonzo87 » Нед 26 авг 2007 18:02

аха ... ми зна4и като се вземе предвид че няма да имам мн пара излишни 6тото почвам да уча сега по добре да взема венто , демек аудито по класно ок , ама ще ми идва доста отгоре спрямо вентото ?

gonzo87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gonzo87 » Нед 26 авг 2007 18:06

а за пасата може да има пасат 92 и венто 92 само дето тоа модел на пасата почжа от 88-89 нз точно кога , а вентото е и по малко и е почти като новиа пасат б3 или как се води нз , абе дето по4ва модела 93 някъде , та за тва имах предвид 4е е морално остарял

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Нед 26 авг 2007 18:20

myrshavija написа:
jagler написа:колега от баварците само от серията М другите са спънати коли... :wink:

Е това беше невероятна глупост - много подходяща за финал.
Изключително неподходящ е примерът с твоя приятел дето си е купил смотана кола(била тя БМВ, ФауВе или каквато и да е друга) и да я сравняваш с твоята, която е била запазена и после да изтъкваш колко много пари за ремонт е дал. Такива сравнения могат да се правят много между коли от произволни марки.
И да - Ауди80Б4 и Венто са почти идентични като размери и вътрешно пространство и даже според личните ми впечатления Венто-то е по-удобно на задните седалки. Дотук с приликите - Б4-ката е съвсем различна кола - и като возия, изработка, издържливост. Още едно лично мнение - на Б4-ката не ми харесва много разпределението вътре и усещането като седнеш, но все пак е доста по-комфортно от Венто.
Сега за вървенето - много зависи от състоянието на колата. И ако трябва да сравним по-тежката Б4-ка с 2.0/115к.с. двигател с Венто1.8/90к.с. смятам, че предимството е за аудито. С уговорката и двете коли да са в добро техническо състояние. Да се сравняват произволни коли в неизвестно техническо състояние няма смисъл. Мога да дам пример с едно Ауди80Б3 с 1.8/90к.с. двигател, за което "ускорение" е мръсна дума, въпреки, че е много запазено. В сравнение с него Кадет-а, който продавам 1.8/84к.с. се представя много по-добре. А друг кадет със стария 1.3/75к.с. двигател е направо като самолет сравнен с предните две. А пък в сравнение с тях по-тежкият пасат, който скоро купих и все още не е в отлично състояние, се представя още по-добре.
Айде още малко по темата, че май се отплеснах:
Всичко е толкова относително при купуването на употребявана кола , че на човек му става лошо когато започне наистина да търси. Аз тръгнах да търся Ауди100/Ц4 и откровено нямах намерение да купувам Пасат. Но се отчаях от Ц4-ките на пазара и бях очарован от удобството на Пасата вътре - за сметка на малко по-малкия багажник от другите коли с подобни размери ... просто няма друга кола на тия години и за тия пари, която да е ТОЛКОВА удобна. Трябва да се гледа много и се купува колата в най-добро състояние от тези, които смяташ, че те устройват. Японките са хубави, но, ако не уцелиш поддържана, се вкарваш в приключение. Пресен пример е приятел с ужасно лош късмет, който даде 5к за ремонт на Мицубишито, което купи, но, както казах по-горе, колата би могла да е от всяка марка.
Май стига толкова, а? :D
Нищо не сравнявам и не съм казал че е дал пари за ремонт ..направо си го продаде баварчето просто тук излагам впечатления от нещата в реалната им светлина.Също така е много важно колегата който ще закупува кола на какво трябва да отговаря тя..с голям багажник ли да е,по-икономична ли трябва да е,какъв двигател и окачване...просто той сам трябва да си е задал някои критерии и да има насока и да се спре на дадена марка.И смятам че нещата ще му се изяснят.

gonzo87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gonzo87 » Нед 26 авг 2007 19:03

ми с 2 думи искам
седан , може да не е с мн голям багажник да е сравнително икономична и с приемлива поддръжка , здрава естествено :) щото смятам да я карам поне 4-5 години екстри главно ел стъкла и а и газова евентуално никъде , забравил съм да спомена че искам бензинова и това е общо взето

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”