Горивен филтер
Горивен филтер
Въпроса ми е какво се прави при смяна на горивен филтер на голф 2 GTD въпросами е след като го сложа да му сипа ли малко нафта или и така ше запали ама малко по трудно и после налагали се някакво обезвъздушаване .Благодаря
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Racer написа:добре налях му нафта до горе запалих изчаках да поработи загря и пак нищо. Как да си обезвъздуша системата моляви кажете Колата е Голф 2 GTD 86г
е че какво искаш повече, тя си се обезвъздушава сама и няма нужда дори горивния филтър да се пълни предварително, може и да загасне ама палиш пак и си ок.
- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
отскоро съм с АБД, имаме и Г2 -1,6 Д (JP) от 7 години и когато му сменяме горивния филтър никога досега не сме доливали нафта на новия - слагаме новия, въртим стартера, пали, работи 10 сек-гасне, вътрим пак стартера-малко по-дълго пак пали и всичко е ок .
може да е грешно но за 160000 км винаги така сме правили и никога не е имало проблем с обезвъздушаването
казвам го от личен опит , а не защото съм чувал от незнам къде
може да е грешно но за 160000 км винаги така сме правили и никога не е имало проблем с обезвъздушаването

- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
marianchev написа:отскоро съм с АБД, имаме и Г2 -1,6 Д (JP) от 7 години и когато му сменяме горивния филтър никога досега не сме доливали нафта на новия - слагаме новия, въртим стартера, пали, работи 10 сек-гасне, вътрим пак стартера-малко по-дълго пак пали и всичко е ок .
може да е грешно но за 160000 км винаги така сме правили и никога не е имало проблем с обезвъздушаването![]()
Аз също процедирам по същия начин,и проблеми не съм имал!!!
Но не е грешно като се пълни филтъра предварително с нафта-избягваш повторното въртене и палене на мотора!

Върни се в “Дизелови агрегати”