Няколко въпроса - гуми + джанти за зимата + боя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Няколко въпроса - гуми + джанти за зимата + боя

Мнениеот Green_Madness » Нед 26 авг 2007 16:21

Колеги, в края на следващия месец мисля да слагам зимни гуми, както и да сменя джантите. Твърдо мисля да сложа 15-ки, на старо ще са, но въпроса ми е за гумите. Споделете какви зимни гуми ползвате, като марка, цена, поведение на колата в сняг, дъжд, лед с тях и т.н. Искам да съм наясно с оптималния вариант преди да направя смяната. Отделно искам да питам за боята - след като си взех колата ми дадоха и две малки флакончета - едното е с оригиналния цвят, другото е с лак - за запълване на дупчици, драскотини, издраскано и др. Може ли да ми кажете откъде мога да си ги закупя отново, тъй като рано или късно тези ще свършат. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

gumi

Мнениеот lozan67 » Нед 26 авг 2007 16:51

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=56286Виж това е добро предложение[url][/url].

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Нед 26 авг 2007 16:55

Благодаря за отговора колега, но ще съм най-доволен ако ми споделите кой с какво кара зимно време, за да избера най-доброто.
Гуми, размери, цена, марка :D

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Нед 26 авг 2007 17:23

Еееххх, надявах се на поне 600-700 отговора, идеи, данни, но явно няма да стане ... :?

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 26 авг 2007 18:28

За зимата най- добре 4 нови гуми с голяма височина на борда и железни джанти.По автомобилните списания(Авто Билд) има сравнителни тестове на гуми и може да се ориентираш горе-долу.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 27 авг 2007 9:27

В "основен" по спомени има тема /доста страници :) /, в която колегите споделят точно такива впечатления... За тази зима обмислям покупката на чифт Kumho KW 17 за отпред /поне са си корейски :dontknow: /, а Дебика-та /Фриго 1 на 3 сезона - на сняг са добри/ ще стават задни... Дано корейските спират маалко по-добре от Дебика-та в/у мокър асфалт... Нямам АБС и ми е важно... :)

П.П. За да не ме нападнат колегите - зимата си карам на 14-ки и ми е омръзнало от полски, румънски, турски, малайзийски, тайвански и т.н. "маркови" гуми почти на цената на "истинските" - просто насила те принуждават да гледаш Ласса, Дебика, Корморан, Тигър, Барум, Матадор, Сава, Марангони, че и още по-големи "дървета" /Максис.../ и "пластмаси" - световно неизвестни марки... Отделно - тук не е като в Сф., често се оказва, че "твоя" размер Фулда, БФ Гудрич, Клебер, Мишлен /все полски.../, Континентал, Унироял /румънски.../, Йокохама /Малайзия.../, Тойо, Вредещайн, Семперит, Гудиър, Бриджстоун, Пирели /защо ли ги и споменавам.../, Гиславед, Нокиан, Малоя /дори и от тях нямат на склад!/ и т.н., все го няма - "минете пак другата седмица", "капаро"... :evil:

Потребителски аватар
protoberans
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот protoberans » Пон 27 авг 2007 9:54

Аз карам зимата с Vrederstein snow trac 2 185/60/14 доволен съм държат се добре, мекички са дори при доста студено време... както трябва да си е според мен за зимна гума!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 27 авг 2007 10:27

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=56873
Тези са точно от Голф4. 2004г. са и гумите и джантите. Балансирани, без кривини по джантите и лепенки по гумите. Може и коментар на цената надолу :twisted:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 27 авг 2007 10:51

Най доволен съм бил от Вредщайн сноутрак
Предищния сезон карах с Барум поларис 2 но поради липса на сняг нямам преки наблюдения, но за тази зима си купих още 2 такива за другата кола

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пон 27 авг 2007 13:46

Екстра, ето че колеги се отзоваха, ще прегледам внимателно всички мнения и очаквам и други. :D 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”