Заден Мост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Заден Мост

Мнениеот mafiacartel » Вто 28 авг 2007 15:20

Колеги смениха ми задния мост с такъв от GTI Golf 2 ,но ми се струва че задницата ми сега е по ниско доло и то доста. Възможно ли е ? А предишния ми беше е от GL Golf 2.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 28 авг 2007 15:56

А тампоните на задния мост смениха ли ги или оставиха старите от моста, който си сложил?

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 28 авг 2007 16:02

Макферсоните вдигат,или свалят купето.С по-високи втулки най-лесно и безболезнено се коригира задника.Има писано доста...Мостовете при 2-ките мисля са еднакви.

Vesselin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesselin » Вто 28 авг 2007 16:02

Имам Голф със същия мотор и аз смених задния мост заради дисковите спирачки а се оказа че новият е и подсилен и придава стабилност на колата
При мен задницата не се смъкна то няма и как да стане при смяна на моста
Аз си сложих и стабилизираща щанга на предния мост и от нея съм много доволен :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 28 авг 2007 19:48

vasstop написа:А тампоните на задния мост смениха ли ги или оставиха старите от моста, който си сложил?

Ами колега да смениха ги даже ми сменяха гумичките на единия апарат , жилата сменях,накладките ,маркучетата само че незнам дали са ми сложили кантарчето :? а имам чувството че сега гумите са ми малко по навътре или пък може да се бъркам нещо тъй като май бая е бил изкривен моста и затова явно са били изпъкнали по напред.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 28 авг 2007 19:53

mafiacartel написа:
vasstop написа:А тампоните на задния мост смениха ли ги или оставиха старите от моста, който си сложил?

Ами колега да смениха ги даже ми сменяха гумичките на единия апарат , жилата сменях,накладките ,маркучетата само че незнам дали са ми сложили кантарчето :? а имам чувството че сега гумите са ми малко по навътре или пък може да се бъркам нещо тъй като май бая е бил изкривен моста и затова явно са били изпъкнали по напред.

Не се вглеждай много и ще се оправи :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 28 авг 2007 23:22

Незнам да ви кажа ,но преди малко е пробвах на легналия полицай като мине и вече като забие задницата и несе чува удар като на кухо ами минава плавно ,а и е изпробвах така на осукване в движение ляво, дясно и наистина задницата е просто много по стабилна от предишната даже ускорението е по добре сега тъй като задния мост е бил бая изкривен щом гумите са ми изкачали с по 1 сантиметар по навънка поради причината че предната част на колелата са били забити навътре към купето абе ужас как сам карал незнам просто на магия,а да и нещо друго сега спира доста по добре и явно е бил посукан целия мост в смисал едната от страниците е била по нагоре ,а другата по надоло и затова се чудех аз защо от едната страна задницата е по висока от другата :? а то каде било проблема. Е сега вече смятам че и на мокар терен няма да ме завърта както правише преди и просто бях на тръни като влизах в завой със около 120 км/h. И най вече няма да ми яде гумите :) Цялата ми оправия вазлезна на 250 - 300 лева така че някой ако има засмяна заден мост да знае колко горе доло струва ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”