Кантар
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Кантар
За какво служи тъй наречения кантар който е на задния мост с дискови спирачки ? И дали ако се премахне ще влияе върху спирачния път на колата и спирането на колелетата ?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Rabbit_TDI написа:Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.
Питам защото сменях моста и имам упасението че неса го сложили поради причината че серията на мояте кола е GL ,а не GTI. Какво ще рече това "лети"? Опасно ли е? Мога ли да се пребия ? Може ли зимно време да ми прави проблеми? Има ли вариянт да се измисли нещо и дали мога така да си е карам ?

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
mafiacartel написа:Rabbit_TDI написа:Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.
Питам защото сменях моста и имам упасението че неса го сложили поради причината че серията на мояте кола е GL ,а не GTI. Какво ще рече това "лети"? Опасно ли е? Мога ли да се пребия ? Може ли зимно време да ми прави проблеми? Има ли вариянт да се измисли нещо и дали мога така да си е карам ?![]()
И защо при барабаните този кантар го няма?
Има го при барабаните този кантар
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
L&R написа:Без кантар![]()
, само ако имаш специални "щуцери" на изхода на помпата да намалят спирачното усилие на задните колела. Да спираш с 4те колела еднакво не е добра идея.
Аз си карам без кантар и нямам проблеми деже знам че на повечето коли ги махат
Пробвал съм спиране и на мокро и с пъно натоварване нямам проблеми
И всепак не очаквам чудеса от дисковите спирачки на тях гледам като на допълнителна застраховка към каското
Абе колеги защо не слушате хората от които имате какво да научите?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Никой не е казал че не може.Просто тогава трябва трябва със въпрросния щуцер да се направят да спират възможно най-малко-тогава обаче задните ще са неефективни.Доста хора карат без кантар щото на старите ни коруби особенно ако са с барабан отдаван са се прецзакали и така или иначе почти не спират
Пробвай обаче на дискови да караш без барабан - хората отдавна са го сметнали-прилиташ си - доста е неприятно и в някоя ситуация не ми се мисли 

- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз моя го махнах и няма грижи .започна да спира значително по добре ....това обаче за голф става въпросRabbit_TDI написа:Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе караи не се притесняваи ......испитано еmafiacartel написа:Rabbit_TDI написа:Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.
Питам защото сменях моста и имам упасението че неса го сложили поради причината че серията на мояте кола е GL ,а не GTI. Какво ще рече това "лети"? Опасно ли е? Мога ли да се пребия ? Може ли зимно време да ми прави проблеми? Има ли вариянт да се измисли нещо и дали мога така да си е карам ?![]()
И защо при барабаните този кантар го няма?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”