Кантар

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Кантар

Мнениеот mafiacartel » Сря 29 авг 2007 0:26

За какво служи тъй наречения кантар който е на задния мост с дискови спирачки ? И дали ако се премахне ще влияе върху спирачния път на колата и спирането на колелетата ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 авг 2007 0:30

Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 29 авг 2007 0:49

Rabbit_TDI написа:Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.

Питам защото сменях моста и имам упасението че неса го сложили поради причината че серията на мояте кола е GL ,а не GTI. Какво ще рече това "лети"? Опасно ли е? Мога ли да се пребия ? Може ли зимно време да ми прави проблеми? Има ли вариянт да се измисли нещо и дали мога така да си е карам ? :shock :? И защо при барабаните този кантар го няма?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 29 авг 2007 3:22

mafiacartel написа:
Rabbit_TDI написа:Ако е махнат или не е настроен както трябва задницата ще почне да ти "лети" като спираш.Иначе функцията му е да ограничава спирачното усили на задните колела в зависимост от това колко е натоварен/разтоварена задницата.

Питам защото сменях моста и имам упасението че неса го сложили поради причината че серията на мояте кола е GL ,а не GTI. Какво ще рече това "лети"? Опасно ли е? Мога ли да се пребия ? Може ли зимно време да ми прави проблеми? Има ли вариянт да се измисли нещо и дали мога така да си е карам ? :shock :? И защо при барабаните този кантар го няма?

Има го при барабаните този кантар

Vesselin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesselin » Сря 29 авг 2007 7:04

При Голф 2 с барабани и помен няма от кантар и аз монтирах моста без него и задницата въобще не лети
Кантарът предпазва задните колела да не блокират преди предните това най-вече може да се случи при натоварена задница тогава сцеплението е по-голямо

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Сря 29 авг 2007 8:29

Vesselin написа:Кантарът предпазва задните колела да не блокират преди предните

Т.е. ако задните при рязко спиране блокират първи (особено на мокър път).. да не ти обяснявам как ще се завъртиш.. :bishop :027:

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Сря 29 авг 2007 8:42

То е все едно да триеш задна гума на колелото си. Я се замисли, ако не се стараеш да пазиш баланс, дали докато я триеш се движиш в права линия !? :wink:

Vesselin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vesselin » Сря 29 авг 2007 9:23

Аз си карам без кантар и нямам проблеми деже знам че на повечето коли ги махат
Пробвал съм спиране и на мокро и с пъно натоварване нямам проблеми
И всепак не очаквам чудеса от дисковите спирачки на тях гледам като на допълнителна застраховка към каското :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 29 авг 2007 9:29

Без кантар :No :deal , само ако имаш специални "щуцери" на изхода на помпата да намалят спирачното усилие на задните колела. Да спираш с 4те колела еднакво не е добра идея.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 29 авг 2007 9:43

Ха - на моделите 1.3, 1.6, стандартно кантар няма, помпата съм я разглабял и на двата модела - никакви щуцери няма - просто задните барабанни спирачки са доста по малки сравнение с Пасат и МК3 - просто те много трудно блокират

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 29 авг 2007 9:44

L&R написа:Без кантар :No :deal , само ако имаш специални "щуцери" на изхода на помпата да намалят спирачното усилие на задните колела. Да спираш с 4те колела еднакво не е добра идея.

Аз си карам без кантар и нямам проблеми деже знам че на повечето коли ги махат
Пробвал съм спиране и на мокро и с пъно натоварване нямам проблеми
И всепак не очаквам чудеса от дисковите спирачки на тях гледам като на допълнителна застраховка към каското

Абе колеги защо не слушате хората от които имате какво да научите?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 авг 2007 9:52

Никой не е казал че не може.Просто тогава трябва трябва със въпрросния щуцер да се направят да спират възможно най-малко-тогава обаче задните ще са неефективни.Доста хора карат без кантар щото на старите ни коруби особенно ако са с барабан отдаван са се прецзакали и така или иначе почти не спират :idea: Пробвай обаче на дискови да караш без барабан - хората отдавна са го сметнали-прилиташ си - доста е неприятно и в някоя ситуация не ми се мисли :cry:

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Сря 29 авг 2007 10:16

Rabbit_TDI написа: в някоя ситуация не ми се мисли :cry:

:да: :049:

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 29 авг 2007 12:41

аз моя го махнах и няма грижи .започна да спира значително по добре ....това обаче за голф става въпрос

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Сря 29 авг 2007 12:47

mafiacartel написа:

абе караи не се притесняваи ......испитано е :drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”