коя е най добрата кола от тези и коя ми препоръчвате
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
1. Ауди-то, но да е 2000, 115 или в краен случай 90, ако е читава и си заслужава /слабичък идва, но пък с данъка е малко по-добре/, за газ - слагат напоследък едни клапанчета, казват, че "гърмежи" и проблеми няма с "нормална" газова. Ако няма удари купето е почти вечно, но е по-лакомо и за поддръжка е по-скъпо от Венто или Толедо, за някои неща - в пъти, не в проценти... 1.6 бенз. 101, 2.0 140 и 2.3 /провери колко му струва дебитомера - примерно - на последния!/ - благодаря, бих пропуснал...
2. Венто 1.8, 90 или в краен случай 75, ако е читава и си заслужава - моят фаворит /откъм газ, финанси и поддръжка/, независимо, че тук го слагам под № 2... 1.6 - благодаря, бих пропуснал... Нищо, че съм доволен от моя АБУ, слаб е за Голф, а за Венто - съвсем, отделно, че не е най-здравия ДВГ на ФВ... 1.6 АЕК и АФТ - пълна инж., по-нови, но и по-изцедени и когато възникне проблем с тях, разрешаването му най-често излиза по-скъпо - факт... От 2-та бих предпочел АФТ-то, поне аз...
3. Толедо 1.8 или в краен случай стария 1.6 /с "боднато" моно отгоре вместо карб.-а - не можеш да го сбъркаш с АБУ
/ - "белла макина"
, газифицират се също толкова лесно, поддръжката /вкл. и за екстериор - да не дава Господ
/ е може би по-елементарна и от на Венто-то...
4. Прочети хубаво всичко изписано за избор на автомобил 2-ра ръка, разбери се с грамотен майстор - твой човек да оглежда "кандидатите" - от там нататък ти пожелавам късмет - ще ти трябва...
2. Венто 1.8, 90 или в краен случай 75, ако е читава и си заслужава - моят фаворит /откъм газ, финанси и поддръжка/, независимо, че тук го слагам под № 2... 1.6 - благодаря, бих пропуснал... Нищо, че съм доволен от моя АБУ, слаб е за Голф, а за Венто - съвсем, отделно, че не е най-здравия ДВГ на ФВ... 1.6 АЕК и АФТ - пълна инж., по-нови, но и по-изцедени и когато възникне проблем с тях, разрешаването му най-често излиза по-скъпо - факт... От 2-та бих предпочел АФТ-то, поне аз...
3. Толедо 1.8 или в краен случай стария 1.6 /с "боднато" моно отгоре вместо карб.-а - не можеш да го сбъркаш с АБУ

4. Прочети хубаво всичко изписано за избор на автомобил 2-ра ръка, разбери се с грамотен майстор - твой човек да оглежда "кандидатите" - от там нататък ти пожелавам късмет - ще ти трябва...
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
защо гори по малко не мога да ти кажа мога да ти цитирам по каталог как го дават ауди 2.0 90к.с 0-100 13,6 секунди максимална скорост 177км разход 10,4 ауди 2.0 115 кс 0-100 11,8секунди максимална 190 разход 9,5 венто 1,8 0-100 12,5 секунди максимална 180 разход 9,3 разхода е за градски условия сам си прецени
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Ами най-малкото - при еднакво купе 90-те коня ще ги "пришпорваш" повече, за да го теглят... А 2000/115 си е достатъчно разтоварен, здрав и дълговечен ДВГ, макар /по-скоро - точно защото.../, че е пълна инж. и си има и той "гъдели" като понавърти годинки/пробег...
Поддръжката - всичко е нагоре - ходова част, спирачки, съединител... Няма нищо общо с "яйцето" или Голф 3/Венто като цени... Колегите тук "реват" при смяна на тампоните на задния мост на Голф 3 и Венто - я на Ауди-то попитай за "обслужване" на заден мост...
Но пък вози по-различно... Толедо-то и Венто-то можеш да ги караш с 13 до 15 /че и 16.../ цола гуми /според парите/, при Ауди-то си по-нагоре в размерите и в цените... Избягвай Куатро-то, прекрасно е, но лошо бърка в джоба, когато се наложи...
П.П. БМВ-то е съвсем др. бира, нищо, че ценово не са далече, поддръжката му е още по-нагоре, не е лоша кола - никак, но там нещата са "Козата си сака пръч"...
В тия години ми харесва 325 тдс /може дори и комби/, ама да имам заплата да го поддържам...
П.П. 2 Форд - тук за дефекти, проблеми, поддръжка и цени да не говорим...
Че не могат /по-скоро - не искат/ в тия години да си боядисват свястно купетата - също... Познай за какви коли най-често съм чувал в магазини думите "първо го свали и го донеси да го видим какво е" ? Правилно - Форд...
Мога да ти напиша доста, но форума си има правила...
П.П. 3 Позаглеждай се все пак и в Пасат-ите, докато обикаляш...
Поддръжката - всичко е нагоре - ходова част, спирачки, съединител... Няма нищо общо с "яйцето" или Голф 3/Венто като цени... Колегите тук "реват" при смяна на тампоните на задния мост на Голф 3 и Венто - я на Ауди-то попитай за "обслужване" на заден мост...

П.П. БМВ-то е съвсем др. бира, нищо, че ценово не са далече, поддръжката му е още по-нагоре, не е лоша кола - никак, но там нещата са "Козата си сака пръч"...

П.П. 2 Форд - тук за дефекти, проблеми, поддръжка и цени да не говорим...

П.П. 3 Позаглеждай се все пак и в Пасат-ите, докато обикаляш...
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
2000/115 е най-хубаво с газов инжекцион, но е цифра... Иначе - при правилния "газаджия" всичко може да стане на газ, вкл. и Ауди-то... Писах ти по-нагоре - с тези клапанчета против "гърменето" напоследък слагат "нормални" газови и на коли с пластмасови колектори, но още не съм чул отзиви - добри или лоши... Мога да ти кажа обаче разхода на газ на 2 такива /2000-115/ Ауди-та с "нормална" газ - 14-15 градско и мноого трудно - под 10 извън... Не са "скопени", вървят си иначе... Изводите са за теб, но при пробег под 10к км годишно...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”