ПОМОЩ!!! Хаотично гаснене на двигателя!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пет 05 авг 2005 7:34

anger написа:До одеве си блъсках главата в колата - какво ли не проверих - открих нещо и силно се надявам да е от него. Значи в инжекциона влизат 3 букси - 2 отстрани и една отпред. Та, тази отпред е кафява. Откакто започна да ми прави това забелязвам, че тази букса нещо не е както трябва. Отворих я и се оказа, че отвътре е мокра - има една течност светлокафява, няма мирис, няма нищо. Измерих - не е проводима. Буксата има 4 изводаи всеки един от тях е обилно олят с тази течност. като отворих капака на инжекциона се оказа, че тече смес от бензин и струва ми се вода (а може да е само бензин) точно върху тази букса. Почистих я много старателно и внимателно и сега ще наблюдавам има ли ефект. Има едно кръгло уплътнение на капака на инжекциона, което е здраво, но пропуска. Като махна тази букса по време на работа на двигателя и колата моментално гасне. Някой има ли представа за какво е тя? 4 - те жички от нея отиват в едно пластмасово цилиндърче, което е овално от горния си край. Ако се окаже от това - може би ще трябва да сменя уплътнението. В момента нямам батерии на фотоапарата, ще снимам въпросната букса и ще покажа за какво става въпрос.

две от 4-те мисля че бяха външните са към дюзата закачени, другите средните са към един температурен датчик - над дюзата се намира, но точно този куплунг е хванат много добре , има и гумено уплътнение - силно се съмнявам да е там проблема. Някой чел ли ти е грешки на ЕКУ-то? там кво дава?

Потребителски аватар
granci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот granci » Пет 05 авг 2005 10:02

Ако проблема е в запалването ЕКУ_то няма да засече грешка, ако пак ти направи проблем измери съпротивлението на дюзата_ако надвишава 5ома проблема е в нея :)

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пет 05 авг 2005 10:02

При мен също го има този проблем и съм с карбуратор. Без компютърчета ...

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пет 05 авг 2005 21:28

Dosy написа:може да звучи банално но замени за проба релето на инжекционната помпа. Имал съм подобен проблем със Г3 1,4 Spi, там се оказа релето. :) m_mi60

и аз мисля 4е може да е това реле,брах подобни ядове с него 8)

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 05 авг 2005 23:45

Едно от съмненията ми е, че се изключва захранването на бензиновата помпа и смятам да си закача един волтметър там да следи постоянно напрежението. Ако проблема е в това реле, то значи, че точно такъв ефект ще има. И все пак...къде се намира то? От два дни не ми е правила бели, но не мога да бъда 100 % сигурен, че точно след 3 секунди няма да го направи пак. Тази течност тече през голямото кръгло уплътнение и през уплътнението на този куплунг...сега го следя и си мисля, че отново ще прокапе оттам. Проблема ми е, че колата ми трябва много в момента и не мога да си позволя да я разпарчетосам в гаража и да стои така.

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Съб 06 авг 2005 1:11

Еми аз съм на газ и бензиновата помпа с нищо не ми се бърка в схемите...

SlaviVN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaviVN » Съб 06 авг 2005 6:35

Аз съм с G3-1.6 AFT. Имах същия проблем преди година - гаснеше без аналогия едно от друго. Излезе термо датчика който е на двигателя. При мен е с 4 извода. Беше се прецакал - ту работеше, ту не и даваше някакви грешни сведения към компютъра и колата гаснеше без предупреждение и без да отчита грешки. Смениха го с нов за около 30на лева и от тогава не го е правила.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 06 авг 2005 20:12

Големия проблем е, че тук кв сервиза на BOSCH майсторчетат не са си направили труда да закачат компютър и да видят има ли грешки. Не присъствах тогава и умирам от чд, защото гадовете са се наяли толкова, че не имй се занимава да си блъскат главичките с такива сложни задачки. Защо пък да не сменят направо чаркове, пък докато си покаже откъде идва! Направо побеснявам от такова отношение към клиентите! Нямам намерение да ходя никога повече при тях, защото според мен те просто не работят, а само си вечт патките наляво - надясно. Сега чакам един колега да се прибере от чужбина, за да ме заведе при негов човек, който има сервиз, специализиран за ремонт и поддръжка на инжекциони. Човека си плаща по 2000 лв годишно на BOSCH да изплозва софтуера, обаче поне си разбира от работата. Извинявам се предварително, че се отклонявам от темата, но ми е много болно, защото не е за пръв път. Хората са казали - колкото е по - малък сервиза, толкова по - добре се работи!!! Твърдо съм убеден, че е така, защото преди имах Вектра, която в продължение на около 2 години ремонтирах в голям пловдивски сервиз на опел. ЕМИ АМАН ОТ ПИШМАН МАЙСТОРИ!!! Няма да казвам кой е сервиза, то е ясно - който е бил при тях си е патил!!!

Потребителски аватар
dendini
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

оо колега

Мнениеот dendini » Пон 08 авг 2005 14:07

Колега инж. по автоматика, ами обади се да го дебъгнем тоя голф. ;)
Ще пуснем една симулация с матлаба и ще открием проблема :))

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 10 авг 2005 15:31

Извинявам се, че не писах толкова време, ама пусто нямаше интернет. Откакто изчистих буксата не го е правил. В петък ме чака 1000 км път и, ако тогава не стане, значи съм открил проблема. Колега dendini, защо ми се струва, че те познавам? Случайно да ти викат Дуньо? Случайно да караш една 2 - ка с пловдивска регистрация? Ако си ти, значи много ще те бия хехехе.

Последна промяна от anger на Сря 10 авг 2005 17:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 10 авг 2005 17:47

Вече имам снимка на въпросната букса, ама нещо не ми е ясно как да я кача...

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Съб 13 авг 2005 11:40

прати я на drago_g@gbg.bg аз ше я кача няма проблем.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Чет 30 авг 2007 10:35

Айде сега и аз го имам този проблем или поне подобен от известно време като мина на 4 та гасне без предупреждение следкато запаля отново като тръгна да спирам пак гасне , паля отново и даречем ,че си продэлжава без проблеми и мисля ,че го прави и на газ и на бензин ,но несъм сигурен за бензина.Все пак ще потествам още няколко дни ,но си го прави когато и скимне.Количката е Голф 2 1.8 карбураторче.

Колега инж. по автоматика, ами обади се да го дебъгнем тоя голф.
Ще пуснем една симулация с матлаба и ще открием проблема )

Е то да имах компютър във возилото си щях да го преинсталирам и да работи.

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Чет 30 авг 2007 10:48

Запушен катализатор има същите симптоми, отначало докато е по добре почва да глъхне колата, но с течение на времето се мъчи и да изгасне, грешна информация от ламбда сондата също го прави.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Чет 30 авг 2007 10:56

То явно излиза ,че подобре направо да го махам ако е запушен или има и друг начин да пооправя нещата да не карам под напрежение ,че ще ме остави на някое кръстовище.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”