Не държи обороти и гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
poinovito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не държи обороти и гасне

Мнениеот poinovito » Пет 17 авг 2007 11:42

Здравейте колеги :) Голфчето ми има доста кусури за отстраняване, но на дневен ред е следня: щом вдигне работна температура, започва да мени оборотите и да гасне от време на време. Студен си бачка ОК но ми прави впечатление че държи 900 оборота студен, след няколко минути като загрее и започва голямата игра на оборотите от 850 до аха да загасне и ако не успее пак качва на 850-870. Немога да разбера от къде е проблема. Двигателя е АЕХ 1.4. Благодаррско предварително :)

Последна промяна от poinovito на Пет 17 авг 2007 13:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 17 авг 2007 11:49

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 17 авг 2007 13:07

я незнаещия да си промени малко заглавието..

Потребителски аватар
kockatakk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kockatakk » Пет 17 авг 2007 13:57

Олеее приятел много лошо ако е там оная дрислива клапа(дросеолва клапа) лошо а иначе при мен излезна няква пишка
за 50 лева (сигрно в някой магазин и за 20 има)
иначе трябва да се закара на диагностика
ПОНЕ в 2 сервиза щото единия ти вика 1 другия друго
и накрая съвсем други излене
Успех!!

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Пет 17 авг 2007 14:13

Зависи от доста неща. Информацията, която даваш не е достатъчна. При мен имаше проблем преди време, но аз съм на газ. Сега от 1-2 седмици гасне когато е студена, а като загрее се оправя. Решил съм да започна с горивния филтър, ако не се оправи ще търся майстор за инжекциона, защото още в самото начало смених датчика, който пуска повече гориво, когато колата е студена.

Лошото е, че добър майстор на инжекциони трудно се намира, в Перник няма.

Всъщност някога сменявал ли си горивния филтър? Много е елементарно, но често проблема тръгва от там.

Потребителски аватар
poinovito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poinovito » Пет 17 авг 2007 15:03

Хора не ми се смейте, ама ориентир къде се намира горивния филтър. Сещам се, че не е сменян от 20К км :?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 17 авг 2007 15:08

poinovito написа:Хора не ми се смейте, ама ориентир къде се намира горивния филтър. Сещам се, че не е сменян от 20К км :?

Преди задно дясно колело по посока на движението.Ти си след 1995 - в един пластмасов корпус е,който се закрепя към купето с два болта,ключ 13.Отвертка ще ти е необходима за скобите на маркучите.Ако ще лягаш под колата,да я осигуриш добре,недей разчита на крика.

Потребителски аватар
poinovito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poinovito » Пет 17 авг 2007 17:01

Искрено се надявам да е от горивния филтър. Ще го сменя и пак ще пиша :)

Потребителски аватар
poinovito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poinovito » Вто 28 авг 2007 13:49

Колеги, смених бензиновия филтър, но ефект няма :( Прави ми впечатление, че като загрее тогава почва да мени обороти и да гасне, като натоваря алтернатора става още по - зле. Има ли вероятност да е нещо по тоците. Друг належащ въпрос е предното окачване. Трябва смяна на амортесйори тампони и така нататък. Кви пари да приготвя и за това горе долу?

Потребителски аватар
shr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shr » Сря 29 авг 2007 9:01

амортесор около 50 лв. и тампон около 15 лв. (около 130 лв.) ако ти си ги сменяш

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 29 авг 2007 9:11

bboikov написа:Зависи от доста неща. Информацията, която даваш не е достатъчна. При мен имаше проблем преди време, но аз съм на газ. Сега от 1-2 седмици гасне когато е студена, а като загрее се оправя. Решил съм да започна с горивния филтър, ако не се оправи ще търся майстор за инжекциона, защото още в самото начало смених датчика, който пуска повече гориво, когато колата е студена.

Лошото е, че добър майстор на инжекциони трудно се намира, в Перник няма.

Всъщност някога сменявал ли си горивния филтър? Много е елементарно, но често проблема тръгва от там.

Към BBOIKOV: А стъпковото моторче наред ли ти е????Май там е проблема....

Потребителски аватар
poinovito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poinovito » Сря 29 авг 2007 16:50

Разрових се из форума и видях, че тея обороти са проблем на АЕХ двигателите. При мен положението вече е гаснене почти всеки път като натисна съединителя ужас :(

Потребителски аватар
poinovito
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poinovito » Чет 30 авг 2007 14:30

Колеги айде да ми обърнете внимание де :oops: Сетих се, че свещите на моята количка не са сменяни не се знае от кога има ли вероятност и от там да идват нестабилните обороти при празен ход. АЕХ двигателя има ли дистрибутрна капачка, коят трябва да се сменя заедно с всичко под нея ? Благодаря ви :)

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 30 авг 2007 14:45

poinovito написа:Колеги айде да ми обърнете внимание де :oops: Сетих се, че свещите на моята количка не са сменяни не се знае от кога има ли вероятност и от там да идват нестабилните обороти при празен ход. АЕХ двигателя има ли дистрибутрна капачка, коят трябва да се сменя заедно с всичко под нея ? Благодаря ви :)

ми сменяй ги тези неща - те са си консумативи.
Свещи NGK се намират за около 35-40лв.
За твоя модел - NGK BUR6ET с 0,8мм междуелектродно разстояние.
Колегите, включително и аз съм доволен от тези свещи, защото май още няма ментета от тях и не създават проблеми.

А дистрибуторна капачка + палец около 20-на.
може да има проблем ако има пробив в капачката и да прескача искрата между цилиндрите - бърка се работата, докато степ мотора компенсира.
Дори и да не е от горепосочените работи - добре е да се сменят, икономисват нерви и гориво.

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Чет 30 авг 2007 15:12

А стъпковия мотор как ти е? работи ли? ламбда сонда? не може по описанието да се гадае толкова, може да са много причини.

П.П. колеги на симеон с-у ХЕИ-то в пряката на ъгъла има магазин, 110 кинта е бошовия стъпковак :-)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”