Нестабилни обороти при палене, зачудване при рязко подаване
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Нестабилни обороти при палене, зачудване при рязко подаване
Колата е Аudi B4 (2.0, 90к.с. моноинжекция) колата се кара само на бензин. Сутринта като запали не държи обороти и е като спъната до 2000 оборота. Знам че Audi си инат форум и там пуснах темата. Ако някой може да помогне с насоки/съвет ще съм много благодарен.
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
автоматичен смукач няма - мотора е с моноинжекция.
има стъпков мотор за оборотите, който взима инфо от синия датчик, който е забучен на тройник за водата.
когато е студен двигателя, респективно датчика отчита студено - мотора бута повече дросел клапата и сържи зададените 1000-1100 оборота при студен мотор;
аналогично при топъл - прибира се мотора и клапата е по-затворена и така оборотите са между 800 и 1000 според зависи от двигателя.
щом прави сутрин проблеми има вероятност датчика за температурата, който подава инфо на компа да прави мизерии и да показва по-малко съпротивление отколкото трябва за студен мотор.
има още една вероятност - на моното има още един датчик за температура, но на входящия въздух - той подава сигнал на компа докато стойността му стане +20 градуса. Една от целите му е при студен мотор ЕКУ-то да увеличи импулса на дюзата - т.е. повечко гориво да се налее в колекторите при студен двигател.
и двата датчика имат едни и същи стойности :
- при 20 градуса - 2500 ома
- при 40 градуса - 1250 ома
- при 60 градуса - 575 ома
- при 80 градуса - 325 ома
стойностите са приблизителни и датчиците са с отрицателен температурен коефицент - колкото по-студено е, толкова се покачва съпротивленито им.
Общо взето това е.
Дано съм помогнал с нещо.
има стъпков мотор за оборотите, който взима инфо от синия датчик, който е забучен на тройник за водата.
когато е студен двигателя, респективно датчика отчита студено - мотора бута повече дросел клапата и сържи зададените 1000-1100 оборота при студен мотор;
аналогично при топъл - прибира се мотора и клапата е по-затворена и така оборотите са между 800 и 1000 според зависи от двигателя.
щом прави сутрин проблеми има вероятност датчика за температурата, който подава инфо на компа да прави мизерии и да показва по-малко съпротивление отколкото трябва за студен мотор.
има още една вероятност - на моното има още един датчик за температура, но на входящия въздух - той подава сигнал на компа докато стойността му стане +20 градуса. Една от целите му е при студен мотор ЕКУ-то да увеличи импулса на дюзата - т.е. повечко гориво да се налее в колекторите при студен двигател.
и двата датчика имат едни и същи стойности :
- при 20 градуса - 2500 ома
- при 40 градуса - 1250 ома
- при 60 градуса - 575 ома
- при 80 градуса - 325 ома
стойностите са приблизителни и датчиците са с отрицателен температурен коефицент - колкото по-студено е, толкова се покачва съпротивленито им.
Общо взето това е.
Дано съм помогнал с нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да предположа
ТПС - поизносен в началото потенциометър на датчика за положението дросената клапа.
Не я знам тая моноинжекция дали е с потенциометър или само с ключета празен ход/ пълна газ
Не я знам тая моноинжекция дали е с потенциометър или само с ключета празен ход/ пълна газ
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:пиши какво смени и как оправи проблема че има много колеги с твоите симптоми,бъди и ти полезен за съфорумците си
както Ivo123 обясни доста подробно в поста си проблема беше в датчика, който подава инфо към компютъра колко гориво да се подава. Смених датчика (немски mayle за 15 кинта) и работата се оправи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”