Проблем на бензин?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Проблем на бензин?

Мнениеот Orlio » Съб 01 сеп 2007 18:41

Колата е 1.8ми голф 3....та значи преди няколко дена се опитвам да запаля колата на бензин(първоначално запалване за деня) и запали за момент и веднага след това изгасна.....после пак пробвах същатата работа без успех.Четох тук разни теми с подобни проблеми на бензин,но при мем и при загрял двигател не ще да работи.....а иначе на газ си върви абсолютно нормално.Та от къде може да е проблема :?: ....че тъй без бензин лоша работа

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 01 сеп 2007 19:34

Толкова много варианти има...Първо - бензинова помпа,жива ли е,умряла ли е,какво налягане прави,провери.
Второ - кабелите към дюзата на моното - виж дали няма някой прекъснат,един приятел имаше такъв проблем.
Трето - запушена дюза на моното,опрявя се с баня на ултразвук или с нова от моргата.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 01 сеп 2007 19:42

помпата как се проверява дали работи или дали прави налягане :?:
....първо смятам от нея да започна

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 01 сеп 2007 19:45

Orlio написа:помпата как се проверява дали работи или дали прави налягане :?:
....първо смятам от нея да започна

С манометър...
Или по нашенски - откачаш маркуча от моното,топиш го в един буркан,даваш на контакт...варианти:
1.Пръска да си е** м****а - добре е.
2.Пръска,ама лабаво - зле е.
3.Изобщо не пръска - съвсем се е предала.
Виж си и бенз.филтър,особено,ако не е сменян никога.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 01 сеп 2007 19:57

филтрите всичките ги сменях преди 9-10к включително и бензиновия дето е под колата до едната гума....ами за операцията с буркана ще пробвам утре и ще кажа кво е станало :D

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 01 сеп 2007 21:20

andro ти е казал всичко....

разликата с работата на газ са:

комп
дюза
бенз. помпа
регулатор на бензина

1. Почни с ресет на компа...махни клемата на акумуто
2. Номера с чашата, който андро е казал
/ако има бензин остава дюзата тук вече ти трябва мултицет за да видиш дали изобщо идва ток до нея..ако не идва почваш първо с ключа на газилака мое да прави магарии...ако се окаже че и дюзата бачка значи проблема остава да е някъв ебан/

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 04 сеп 2007 17:55

ами значи проверих помпата като развих единия маркуч към моното който е със стрелка към нея(не съм сигурен дали е той затова да питам),а другия маркуч не съм го пипал който е със стрелка сочеща навън...
резултата беше,че излезе съвсем малко бензин за 2-3 въртенета с подаване на газ....
след това отворих и резервоара да я чуя дали нещо ще се чуе,но уви нищо.....
и тъй като гледам май помпата е издала багажа :(
но най-вече ме интересува дали съм проверил правилно и дали има някаква надежда да е спряла работа от замърсяване или боклуци в резервоара :?:

също така да попитам,за да демонтирам помпата трябва ли да вадя целия резервоар и има ли някакви тънкости,че не съм го правил до сега

danger-a
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот danger-a » Сря 05 сеп 2007 11:03

маркуча които си извадил е за излишното гориво,другия е към моното.аз имах същия проблем,но ми казаха да си сменя маркучите които са на самата помпа(2 масло-устоичиви)и чудото стана жържи и на бенц

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Сря 05 сеп 2007 12:47

хмммм е как ще е за излишното като стрелката е към моното.....а другия който не съм го пипал е със стрелка в обратната посока(според мен той е за излишното все пак стрелката сочи навън)

значи при теб са били маркучите от помпата,а как мога по друг начин да разбера дали изобщо работи или работата е както при теб от маркучите :?:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 05 сеп 2007 15:21

Orlio написа:хмммм е как ще е за излишното като стрелката е към моното.....а другия който не съм го пипал е със стрелка в обратната посока(според мен той е за излишното все пак стрелката сочи навън)

значи при теб са били маркучите от помпата,а как мога по друг начин да разбера дали изобщо работи или работата е както при теб от маркучите :?:

Правилно си направил...вероятно не държи налягане.../колегата danger нещо безмислено е написал...как маслоустойчиви маркучи са му оправили помпата и преди с какви е бил....?!? никва логика/

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Чет 06 сеп 2007 14:59

За да демонтирам помпата трябва ли да вадя целия резервоар и има ли някакви тънкости,че не съм го правил до сега...общо взето как се вади(сменя) проклетата помпа

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 06 сеп 2007 15:05

няма тънкости. резервоара не те интересува. отвиваш 3-те болчета. махаш капака. махаш буксата. откачаш маркучите. отвиваш големия финт/капачка. и воала показва се помпата. самата помпа е леко завита за резервоара. вадия я нежно да не закачиш нивомера. това е.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пет 07 сеп 2007 14:53

за кой капак говориш(от където се налива бензина ли?) къде по точно се намира ако не е този,че нещо не разбрах

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 07 сеп 2007 15:12

Orlio написа:за кой капак говориш(от където се налива бензина ли?) къде по точно се намира ако не е този,че нещо не разбрах

отзад в багажника под мокета...

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пет 07 сеп 2007 15:31

ммммм то сега остана и газовата бутилка да се маха....че е на мястото на резервната гума :(

къде се намира този отвор да знам дали ще трябва да свалям и бутилката,че има бая газ в нея...вътре в мястото за резервната гума ли е или по встрани :?:

Последна промяна от Orlio на Пет 07 сеп 2007 15:55, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”