Чистачките? Вече не знам...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Чистачките? Вече не знам...

Мнениеот T.Spark » Съб 01 сеп 2007 17:28

Загубиха се 1 и 2 скорост. Първата е бавна, а втората още по-бавна, даже спира посредата на стъклото. Чисти ама с мъка, едвам. Чистенето през интервал и то се мъчи
---чистаките се движат на всяко положение на лоста, но бавно, т.е. няма скорости---

Днес извадих целия механизъм. Смазах всички рамена. Контактите си бяха чисти. Отворих механизма (НЕ ел. мотора) беше пълен с цяла супена лъжица грес, ама много, сигурно така трябва :?: . Сложих механизма (БЕЗ рамената на чистачките) пускам го за проба, същата работа. Ел. моторът барабар с целия механизъм от железа се клати и загрява от ЗОР, пък не виждам причина.

Съвети

Последна промяна от T.Spark на Съб 01 сеп 2007 19:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 01 сеп 2007 17:59

може да се е предал...има обяви в продава срещу 30лв се сдобиваш с чистачки...след това с намажио стъклото с паста и си купи нови чистачки да не се натоварват...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 01 сеп 2007 18:06

Търсенето с форумната търсачка даде 39 резултата :ihihih: :deal :udivitelna :udivitelna :udivitelna :търсачкаа

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Съб 01 сеп 2007 18:43

Всъщност са 93 и всичките съм ги чел. Не ми вършат работа.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 01 сеп 2007 21:26

кво е положението на металните пластини в механизма, който дават контакт и скорост според подаденото им напрежение от ръчката?

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Чистачките? Вече не знам...

Мнениеот petko5 » Съб 01 сеп 2007 21:53

T.Spark написа:Загубиха се 1 и 2 скорост. Първата е бавна, а втората още по-бавна, даже спира посредата на стъклото. Чисти ама с мъка, едвам. Чистенето през интервал и то се мъчи
---чистаките се движат на всяко положение на лоста, но бавно, т.е. няма скорости---

Днес извадих целия механизъм. Смазах всички рамена. Контактите си бяха чисти. Отворих механизма (НЕ ел. мотора) беше пълен с цяла супена лъжица грес, ама много, сигурно така трябва :?: . Сложих механизма (БЕЗ рамената на чистачките) пускам го за проба, същата работа. Ел. моторът барабар с целия механизъм от железа се клати и загрява от ЗОР, пък не виждам причина.

Съвети

Мисля че е реле :(
И аз ги прегледах всичките и тъйкато имам подобен проблем, стигнах да извода че е реле :( , моят проблем е че изчезна интервала на чистачките, просто изчезна, бързата и бавната степен работят перфектно, но интервала изчезна :(
Тъйкато несъм сигурен, в тези си мой изводи, искам да помоля, колегите за компетентни мнения и съвети :(

P.S
Моляте дя ме извиниш, че пускам под-тема в твоята тема, целта е да не пускам нова тема, мисля че и двамате имам сходен проблем :(
Ако има проблем, за теб, веднага я махам :wink:

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Съб 01 сеп 2007 21:59

Аз го имах същия проблем нямаше го интервала. Проблема не е в механизма или реле а в моторчето за чистачките.
До самия двигател има едно пласмасово капаче на щипки и вътре има пластини които контактуват на един колектор те са три за трите скорости та тази за интервала се беше износила.
Това е проблем при повечето голфове извих си от медна ламаринка и я запоих с поялник вече три години няма проблем.
Успех ако съм бил полезен.

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Съб 01 сеп 2007 23:53

FIRE написа:Аз го имах същия проблем нямаше го интервала. Проблема не е в механизма или реле а в моторчето за чистачките.
До самия двигател има едно пласмасово капаче на щипки и вътре има пластини които контактуват на един колектор те са три за трите скорости та тази за интервала се беше износила.
Това е проблем при повечето голфове извих си от медна ламаринка и я запоих с поялник вече три години няма проблем.
Успех ако съм бил полезен.

Къде точно до самия двигател, под чистачките ли?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 02 сеп 2007 0:17

А четките на електромоторчето, както и самия колектор погледна ли го?
Четките трябва да стърчат от държачите с минимум 1/3 от общата им дължина, както и да се движат свободно в споменатите държачи.
Колектора трябва да е чист, без следи от искрене (почерняване) и без нагар м/у пластините.
Намотките на ротора трябва да са светли на цвят. т.е., да не е изгорял лака.
Ако намотките са потъмнели или м/у колекторните пластини има черен нагар, по-добрия вариант е в 'Купува' ;)

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Нед 02 сеп 2007 1:18

явно не съм обяснил правилно това е самото моторче на чистачките то има пластмасов капак на щипки. Там е проблема

emilig
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emilig » Нед 02 сеп 2007 9:04

Аз имах подобен проблем. Оказаха се осите на рамената на чистачките. С течение на времето се пълнят с пепел и ръждясват. Свалих ги, изчистих и ги смазах, и сега всичко е ок.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Нед 02 сеп 2007 10:27

Контактът на самото ел.мотеорче беше чист. Под този бял капак, където са медните пластинки имаше много грес, накрая на медните пластинките все още имаше пъпки, които контактуват с кръглите писти за скоростите, но след теста се оказа,че едната писта не е почистена от греста от пластинката, т. е. не е имало контакт, май.

дали мога да сваля и разглобя моторчето?

Дали няма проблем с клуча на таблото или нещата са механични?

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Нед 02 сеп 2007 10:34

при мен се получава така само когато чукна ключът един път,по някога много бавно се движат .мисля ,че е от самият ключ

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 сеп 2007 13:12

T.Spark написа:Контактът на самото ел.мотеорче беше чист. Под този бял капак, където са медните пластинки имаше много грес, накрая на медните пластинките все още имаше пъпки, които контактуват с кръглите писти за скоростите, но след теста се оказа,че едната писта не е почистена от греста от пластинката, т. е. не е имало контакт, май.

дали мога да сваля и разглобя моторчето?

Дали няма проблем с клуча на таблото или нещата са механични?

вземи за проба един ключ...моторчето и да го разглобиш не е голяма файдата...

пробвай и да махнеш чистачките да видиш без натоварване как са скоростите ако са нормални ще изключиш проблем в ключа и ти остава само механизма...

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Нед 02 сеп 2007 13:48

Мен ме съмнява това да е от ключа колега - направи най лесното преди да разхвърляш всичко - вземи от колега реле за проба - ще ти отнеме 3 мин. и после ти отпадат половината от вероятностите......после търсиш по моторчето - възможно е и лоша връзка(маса).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”