Здравейте на всички! Нов съм в този сайт и затова почвам с едно малко въпросче Значи имам Голф 2 Gti и въпроса ми е, като сложа 15-ки джанти, размера на гумите отпред да е 195, а отзад 205, ще върви ли колата както преди или ще бъде по тромава и с колко ще ми вдигне разхода Въпроса на някои ще им се стори сигурно банален, но мен ме интересува и ще бъда благодарен на всеки който ми пише!!!
Здравий, братле, добре дошъл! Значи принципно на капачката на резервоара, от вътрешната страна пише какви гуми и какви данти са подходящи за модела ти. Щом е GTI предполагам, че 15 са подходящи. Ако са значи няма да имаш проблеми със стабилността, разхода и пр, но нз до колко е подходящо да слагаш отпред и отзад различни, според мен ако 205 могат да влязат по-добре си сложи 4 такива, защото ще вози по-меко, но пак ще е стабилна. Успех
Няма проблем колега слагай смело ,но имай в предвид ,че задницата ще ти стои леко нагоре спрямо предницата/тва при положение ,че всичко по окачването ти е на 6/.Не си уточнил на каква височина са гумите ама предполагам ,че са на 50.При това положение е най-добре да си сложиш и отзад гуми 195 ама и така става.Това е по-добрия вариант отколкото да слагаш и отпред 205 -ци,колкото е по-тясна гумата отпред толкова е по-лек волана пък и на хидравликата и е по-лесно и кара повече време.При широките гуми се получава едно "дърпане" на волана при неравностите,самата гума се нагажда според пътя и усилието което трябва да приложиш на волана за да върви колата на където ти искаш се увеличава,дано ме разбираш за какво ти говоря,малко тъпо го обяснявам .....!
Зае.и капачката аз като карам с 16-ки дане би някъде от Ваг да са казали ,че може да се кара с такива.195/50/15 е размера който дават за 15 цола,и на 205 няма дерт ама с 195 е по-добре!
Добре де аз съм 195/50/15 джантите са ми OZ-7J и задните гуми минават на много малко разтояние от задния мост (от вътр.страна).Добре че видях,защото мислех да минавам на 205 отзад
абе голфа може и 16-ки да сабере и 225 ма трябва да имаш окачване чук да не го обере калника
иначе мисля че 205 не е никъв проблем
едвали ще се отрази на разхода
и на вървеща това все пак е ГТИ