Продават ли се НОВИ релете и ако се продават какви пари са Чистачките? Вече не знам...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чистачките? Вече не знам...
T.Spark написа:. Сложих механизма (БЕЗ рамената на чистачките) пускам го за проба, същата работа. Ел. моторът барабар с целия механизъм от железа се клати и загрява от ЗОР, пък не виждам причина.
Съвети
Не че нещо ама пробва ли САМО мотора без да го връзваш към механизма за да си сигурен че причината все пак не е механична ??
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Разглобих целия механизъм - извадиш го от колата и го "залях" с всякакви мазила и преобразуваели. Пробвах машинката, както е монтирана на железата и, но извън колата и без рамената на чистачките. Мъчи се, мама и.
Според колегата Chefito клучът е проблема. Ако е така, поправя ли се -чистене,за да дава добър контакт?
Според колегата Chefito клучът е проблема. Ако е така, поправя ли се -чистене,за да дава добър контакт?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
С риск да стана досаден исках да попитам дали си пробвал моторчето без да е вързано към никакъв механизъм как работи понеже и да махнеш рамената на чистачките това с почти нищо не облекчава мотора понеже клеясването става вътре където се въртят осите в кожуха а не където се монтират рамената ! Като раздвижвах мойте стояха накиснати няколко часа в спирачна течност ама това изобщо не им повлия ! Трябваше си голямо клатене напред назад с постоянно пръскане с WD40 и удряне с чука /с подложени трупчета естествено/ докато успея да извадя оста от кожуха и да изчистя гадорията вътре ! Сега може и да се бъркам и устройството на Г3 да е различно но все пак ми е интересно как работи моторчето като го откачиш от механизма да си върти само то !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”