Свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 04 сеп 2007 20:53

mafiacartel написа:
titi28 написа:NGK триполюсни никакви проблеми въпреки че карам на газ :wink:

Еми то и аз карам на Газ ,но са ми с 4 полюса :wink:
по принцип за газ препоръчват еднополюсни :roll:

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Вто 04 сеп 2007 21:51

Сменяй, бая са си посветили тези свещички!
Обаче се пази от ментета! Бащата даде 90 лв. за ШАМПИОН ненам колко си електроден.... :banghead: , бах.. и боклуците! Почна се едно придърпване, едно гърмене на газ , Мондеото умря! После си поръча от КИРОВ БОШ (Вальо Киров голям негов приятел), обикновени си там, за 45 лв. Бошчета с 1 електродче, обаче сълза, колата така се промени че той като за пръв път се едно чуваше мотора! :drive

Потребителски аватар
marinero`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinero` » Сря 05 сеп 2007 21:10

Послушай Radotom и Yonata най-разумно е по каталог!

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 05 сеп 2007 21:49

Ако карате на газ се сменят на максимум 20 000км!

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Сря 05 сеп 2007 21:56

:roll: Що на 20 000км. ?
Имам си понятие за свещите и техните характеристики, но защо на 20 000 :shock ?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 05 сеп 2007 22:05

andro_ написа:Стига с тия полюси,колеги.те са 2 - плюс и минус,фаза и нула.Другото са електроди.И най-простата свещ е двуелектродна - нали има 2 електрода :D .
Най-хубавите свещи с ниска цена,произвеждани някога са Lodge,впоследствие Golden Lodge,за първоначално вграждане са се ползвали в Алфа Ромео.Страхотни свещи,който е карал с такива знае.За съжаление вече не се произвеждат :cry: .
Точно обратното аз карах или по скоро измъчвах колата с такива свещи Голдън Лодже-4-полюсни около 10 х.км.и резултата беше черни свещи +черно през ауспуха.Смених ги с NGK-и вече 50-60х.км. никакви ядове.За мен това е свеща NGK

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 05 сеп 2007 22:13

sashobas написа:
andro_ написа:Стига с тия полюси,колеги.те са 2 - плюс и минус,фаза и нула.Другото са електроди.И най-простата свещ е двуелектродна - нали има 2 електрода :D .
Най-хубавите свещи с ниска цена,произвеждани някога са Lodge,впоследствие Golden Lodge,за първоначално вграждане са се ползвали в Алфа Ромео.Страхотни свещи,който е карал с такива знае.За съжаление вече не се произвеждат :cry: .
Точно обратното аз карах или по скоро измъчвах колата с такива свещи Голдън Лодже-4-полюсни около 10 х.км.и резултата беше черни свещи +черно през ауспуха.Смених ги с NGK-и вече 50-60х.км. никакви ядове.За мен това е свеща NGK

Ам,виж сега,трябва да са по каталог за двг-то :wink: .И ако може да не са фалшиви :wink: .От две години насам вече не се произвеждат :wink: .

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 05 сеп 2007 23:38

sashobas написа:

Саше,тези свещи "голдън лодж"само като им хвърлих едно око и нещо ме отблъснаха :? хич не ми вдъхват доверие,при положение,че на рафта има Денсо и кво ли не друго :wink: .....
Вижте за пореден път линка :arrow: http://www.autoreview.ru/new_site/year2 ... echi/1.htm
Аз в момента съм с нжк,еднополюсен и каран към 15000км,скоро ще ги сменям.
Ще си взема ngk,denso или champion,може и марели само ще се моля да не уцеля ментаци :)

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 06 сеп 2007 13:01

Yonata написа::roll: Що на 20 000км. ?
Имам си понятие за свещите и техните характеристики, но защо на 20 000 :shock ?
Така са ми казвали доста хора,на които уж може да се вярва.Това е и мое наблюдение.Имам предвид евтините боклуци,с които масово си караме таратайките. :D Разправяли са ми и за някакви извънземни свещи,дето карат стотин хиляди километра,ама са цена.Сега аз ръчкам с Бриск(Дриск).Доволен съм.Не вярвам да има менте на тази марка.Прекалено евтина и подценявана е.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Чет 06 сеп 2007 21:10

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Чет 06 сеп 2007 22:59

a защо дане са с 4 полюса както ние го наричаме ?

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Пет 07 сеп 2007 18:39

Колеги,малко кофти снимки...,но според мен това са свещите. :) Донесоха ми ги от Испания-оригинални,не ментета и на тях си пише ,че са за VW груп. Сега ще ги слагам,три полюсни са ,както им викат. :)

Изображение
Изображение

Досега съм бил с Ац Делко(на Дженерал моторс) и не съм имал никакви проблеми.
По принцип по каталог за VW 1.8 моно са такива-триелектродни....

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Пет 14 сеп 2007 20:54

Предишните свещи бяха NGK триелектродни и не знам на колко км бяха,защото с тях взех колата,но след 2000 км изминати тука ,взе нещо леко да ми играят оборотите и реших да ги сменя.В Русе на два магазина за авточасти не бяха чували за свещи Brisk и ми викаха,че нямало такива :) и накрая като не можах да ги намеря си купих Denso с един електрод и за сега съм доволен,оборотите спряха да играят.Искам само да попитам по принцип пречи ли,че не са 3 електродни както ги дават по каталог за моя двигател :?:

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Съб 15 сеп 2007 3:30

Тези,които продават свещи казват,че трябва да са по-каталог,демек 3 или 4 електродни,а газаджийте казват,че за газ най-добре били едноелектродните.Карал съм и с двата вида (марка Бош) над 100 хиляди км.Честно да си кажа не усетих особена разлика в поведението на колата (Голф 2 MH).Разликата беше в цената на свещите...

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Съб 15 сеп 2007 4:37

Гледам да не попрявят, туй що работи.
Предните ми свещи ги карах 80.000 км. Нямаха грешка, ама викам да си купя нови, защото лакомо дупе ... и т. н . Купих си пак Бош (бая скъпи бяха м....), тръгнах на път, то не беше прекъсване (карам само на бензин), не беше чудо... Сложих си старите и... отново симфония. Още си ги търкалям и се чудя на простия си акъл, що пипам... :? ...че и пари на вятъра

Вярно е, че си имат живот и трябва смяна. Смятам още да разчитам на късмета си :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”