по принцип за газ препоръчват еднополюсниmafiacartel написа:titi28 написа:NGK триполюсни никакви проблеми въпреки че карам на газ
Еми то и аз карам на Газ ,но са ми с 4 полюса
Свещи
Сменяй, бая са си посветили тези свещички!
Обаче се пази от ментета! Бащата даде 90 лв. за ШАМПИОН ненам колко си електроден....
, бах.. и боклуците! Почна се едно придърпване, едно гърмене на газ , Мондеото умря! После си поръча от КИРОВ БОШ (Вальо Киров голям негов приятел), обикновени си там, за 45 лв. Бошчета с 1 електродче, обаче сълза, колата така се промени че той като за пръв път се едно чуваше мотора! 
Обаче се пази от ментета! Бащата даде 90 лв. за ШАМПИОН ненам колко си електроден....
, бах.. и боклуците! Почна се едно придърпване, едно гърмене на газ , Мондеото умря! После си поръча от КИРОВ БОШ (Вальо Киров голям негов приятел), обикновени си там, за 45 лв. Бошчета с 1 електродче, обаче сълза, колата така се промени че той като за пръв път се едно чуваше мотора! 
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно обратното аз карах или по скоро измъчвах колата с такива свещи Голдън Лодже-4-полюсни около 10 х.км.и резултата беше черни свещи +черно през ауспуха.Смених ги с NGK-и вече 50-60х.км. никакви ядове.За мен това е свеща NGKandro_ написа:Стига с тия полюси,колеги.те са 2 - плюс и минус,фаза и нула.Другото са електроди.И най-простата свещ е двуелектродна - нали има 2 електрода.
Най-хубавите свещи с ниска цена,произвеждани някога са Lodge,впоследствие Golden Lodge,за първоначално вграждане са се ползвали в Алфа Ромео.Страхотни свещи,който е карал с такива знае.За съжаление вече не се произвеждат.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
sashobas написа:Точно обратното аз карах или по скоро измъчвах колата с такива свещи Голдън Лодже-4-полюсни около 10 х.км.и резултата беше черни свещи +черно през ауспуха.Смених ги с NGK-и вече 50-60х.км. никакви ядове.За мен това е свеща NGKandro_ написа:Стига с тия полюси,колеги.те са 2 - плюс и минус,фаза и нула.Другото са електроди.И най-простата свещ е двуелектродна - нали има 2 електрода.
Най-хубавите свещи с ниска цена,произвеждани някога са Lodge,впоследствие Golden Lodge,за първоначално вграждане са се ползвали в Алфа Ромео.Страхотни свещи,който е карал с такива знае.За съжаление вече не се произвеждат.
Ам,виж сега,трябва да са по каталог за двг-то
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
sashobas написа:Точно обратното аз карах или по скоро измъчвах колата с такива свещи Голдън Лодже-4-полюсни около 10 х.км.и резултата беше черни свещи +черно през ауспуха.Смених ги с NGK-и вече 50-60х.км. никакви ядове.За мен това е свеща NGKandro_ написа:Стига с тия полюси,колеги.те са 2 - плюс и минус,фаза и нула.Другото са електроди.И най-простата свещ е двуелектродна - нали има 2 електрода.
Саше,тези свещи "голдън лодж"само като им хвърлих едно око и нещо ме отблъснаха
Вижте за пореден път линка
Аз в момента съм с нжк,еднополюсен и каран към 15000км,скоро ще ги сменям.
Ще си взема ngk,denso или champion,може и марели само ще се моля да не уцеля ментаци
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така са ми казвали доста хора,на които уж може да се вярва.Това е и мое наблюдение.Имам предвид евтините боклуци,с които масово си караме таратайките.Yonata написа::roll: Що на 20 000км. ?
Имам си понятие за свещите и техните характеристики, но защо на 20 000?
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги,малко кофти снимки...,но според мен това са свещите.
Донесоха ми ги от Испания-оригинални,не ментета и на тях си пише ,че са за VW груп. Сега ще ги слагам,три полюсни са ,както им викат.
Досега съм бил с Ац Делко(на Дженерал моторс) и не съм имал никакви проблеми.
По принцип по каталог за VW 1.8 моно са такива-триелектродни....
Досега съм бил с Ац Делко(на Дженерал моторс) и не съм имал никакви проблеми.
По принцип по каталог за VW 1.8 моно са такива-триелектродни....
- KING-T
- Автомобил: VW Bora TDI 90кс
- Двигател: AGR 2000г
Предишните свещи бяха NGK триелектродни и не знам на колко км бяха,защото с тях взех колата,но след 2000 км изминати тука ,взе нещо леко да ми играят оборотите и реших да ги сменя.В Русе на два магазина за авточасти не бяха чували за свещи Brisk и ми викаха,че нямало такива
и накрая като не можах да ги намеря си купих Denso с един електрод и за сега съм доволен,оборотите спряха да играят.Искам само да попитам по принцип пречи ли,че не са 3 електродни както ги дават по каталог за моя двигател 
-
dimitars
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Тези,които продават свещи казват,че трябва да са по-каталог,демек 3 или 4 електродни,а газаджийте казват,че за газ най-добре били едноелектродните.Карал съм и с двата вида (марка Бош) над 100 хиляди км.Честно да си кажа не усетих особена разлика в поведението на колата (Голф 2 MH).Разликата беше в цената на свещите...
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам да не попрявят, туй що работи.
Предните ми свещи ги карах 80.000 км. Нямаха грешка, ама викам да си купя нови, защото лакомо дупе ... и т. н . Купих си пак Бош (бая скъпи бяха м....), тръгнах на път, то не беше прекъсване (карам само на бензин), не беше чудо... Сложих си старите и... отново симфония. Още си ги търкалям и се чудя на простия си акъл, що пипам...
...че и пари на вятъра
Вярно е, че си имат живот и трябва смяна. Смятам още да разчитам на късмета си
Предните ми свещи ги карах 80.000 км. Нямаха грешка, ама викам да си купя нови, защото лакомо дупе ... и т. н . Купих си пак Бош (бая скъпи бяха м....), тръгнах на път, то не беше прекъсване (карам само на бензин), не беше чудо... Сложих си старите и... отново симфония. Още си ги търкалям и се чудя на простия си акъл, що пипам...
Вярно е, че си имат живот и трябва смяна. Смятам още да разчитам на късмета си
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”