LPG или дизел? +/-

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Сря 05 сеп 2007 14:15

Щом ще се ползва за такси защо не помислиш и за метан?
Иначе ако си е за тебе колата-определено дизел.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Сря 05 сеп 2007 14:26

TDI :D

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 05 сеп 2007 15:45

АТМОСВЕРЕН ДИЗЕЛ - твърдо...пада поддръжката...горенето ако се кара в ниските обороти ще е същото като на тди/то да не земе да падне и надоли...забравяш за динамика и ускорение и тва е ....

/забравяте един маловажен + на газовото...ако се скапе помпата винаги можеш да продължиш/

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: LPG или дизел? +/-

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 05 сеп 2007 15:54

The Red Guy написа:Мисля да си взема Толедо след 2003, но се чудя дали да си взема бензиново и да го газифицирам или да си взема ТДИ. Бензиновото струва с 2-3 хилки по-малко. Очаквам мненията ви!

Ако караш до 10000 км на година - бензин ...иначе диза!!!
Пропверено е като разходи по дизата си е по скъпо :wink:

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Сря 05 сеп 2007 16:16

Леле,кво съм разбрал,щото в момента това правим-експерименти с нафтови мотори и метан,е то не е от скоро,затова съм се объркал,че главата ми е бръмнала!
А сега по темата,зависи много,но и за мен е по-добре ТДИ!
:oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 05 сеп 2007 16:46

The Red Guy написа:Добрев, всички тези твои болежки по газта се решават с газов инжекцион.....

и стигаш почти цаната на дизела при първоначалната покупка.... :roll:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 05 сеп 2007 17:05

Въобще защо водим този спор!!! Не може да се сравнява пропан бутана с дизела.Разликата между двате горива е ОГРОМНА :idea: Газта е най скапаното гориво с което съм карал.Само проблеми с колата и с уредбата.Просто ако даваш толкова пари за кола и да и сложиш газ ти се очертават много скъпи проблеми :!:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 05 сеп 2007 17:10

H2O написа:Въобще защо водим този спор!!! Не може да се сравнява пропан бутана с дизела.Разликата между двате горива е ОГРОМНА :idea: Газта е най скапаното гориво с което съм карал.Само проблеми с колата и с уредбата.Просто ако даваш толкова пари за кола и да и сложиш газ ти се очертават много скъпи проблеми :!:

защо VW пускат от 2 години серии ECOFUEL? Цената е определяща...и винаги е била определяща...скоро колите ще са оборудвани с газ и малко бензин...след това с ток...ама тва е друга тема...ако дизела беше толкова хубав нямаше да съществува ecofuel...за да е чиста една дизелова кола се монтират всякакви катализатори и те оскъпяват колата...

п.с. аз съм фен на атмосверни дизелаци щото карам като пенсия...

п.с.2 от малкото ми впечатления на дизел /pd 101PS на г4/ с натискане и клима колата гореше 8/100...което е добре...без натискане даваше някакви стойности около 7/100 градско...вървеше прилично...не знам какви са тия стойности от около 6/5/100 на пасатори по 2 тона...може и да е възможно знам ли... :?

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 05 сеп 2007 17:20

chefito написа:защо VW пускат от 2 години серии ECOFUEL? Цената е определяща...и винаги е била определяща...скоро колите ще са оборудвани с газ и малко бензин...след това с ток...ама тва е друга тема...ако дизела беше толкова хубав нямаше да съществува ecofuel...за да е чиста една дизелова кола се монтират всякакви катализатори и те оскъпяват колата...

п.с. аз съм фен на атмосверни дизелаци щото карам като пенсия...

много си прав за екологията и цената на колите.
проблемът с газовите уредби у нас е, че се монтират всякакви глупости, без някои да се замисли дали съответната газова уредба подхожда за конкретния двигател.
ECOFUEL-а е добро решение, но върху него са мислили цял отбор инженери, докато тука обикновено решава собственикът на колата :evil:
е, пак цената е определяща.... :wink:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Сря 05 сеп 2007 17:41

greda написа:проблемът с газовите уредби у нас е, че се монтират всякакви глупости, без някои да се замисли дали съответната газова уредба подхожда за конкретния двигател.

Виж като цяло сервизите за монтаж на газови уредби бъкат с идиоти, които се учат на колата ти, ама са толкова кухи, че не научават нищо, не сядат да прочетат два реда и да видят кое как се прави! Аз съм го изпитал това на гъза си :). Но в Русе има един инж., Стойчо се казва, който наистина прави нещата както трябва. Едно от показателните неща е, че не пипа чужди монтажи, сам си ги слага, сам си ги подържа, сам се грижи за тях и всички, които са минали през него, са доволни. Досега не съм чул едно кофти мнение. Малко е скъпчия, ама....
Сега си поръчах да ми търсят толедо в Испания, та квото изелезе - дизел ли, бензин ли. Май, май дизелът наистина е класа (говорим за новия).

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Сря 05 сеп 2007 17:54

ако дизела беше толкова хубав нямаше да съществува ecofuel

Викат му "право на избор" :) Щото аз предпочитам дизел, ама някой друг не ще и да чуе за тях, но пък и не иска да замърсява околната среда, и ето, купува си еко-кола :)
Новите дизели нямат почти нищо общо с тези отпреди 10 години, що се отнася до емисиите (и технологията, използвана за намаляването им). Икономията на гориво остава почти същата, но замърсяването е намалено с пъти.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Сря 05 сеп 2007 17:54

The Red Guy написа: които се учат на колата ти, ама са толкова кухи, че не научават нищо, не сядат да прочетат два реда и да видят кое как се прави!

:cry:
нямам какво повече да дабавя :wink:
дано имаш късмет и ти подберат добра кола
пък в крайна сметка - каквото сабя покаже. всичкото са железа - правят се :wink:

Потребителски аватар
vodoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodoo » Сря 05 сеп 2007 22:46

това с ECOFUEL на фолксваген е метанова уредба, не знам дали някой се е запознал. нищо против метана, но все още твърде рядко станции в родината за този тип гориво. иначе цена на км няма равно. щом ще минаваш дълги разстояния, преполагаемо с товар, преполагаемо с поне 2 човека за мен дизела е по - добър вариант. Един случай с такси на газ - личен опит: слизам на "Плиска" миналата година от автобус с цяла камара багаж, прибирам се от море. гледам - соната такси, 4,7м автомобил, голям багажник(на външен вид, оказа се) :) . питам шофьора - той ми вика - с тоя багаж няма да мога да те взема. що? ела да видиш - отваря багажника - и... - газова бутилка. та така...

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Сря 05 сеп 2007 23:02

карам делова и бензинова с АГУ кола..
което и да избереш няма да збъркаш..
на газовата съм сменял само изпарителя.. и то пред година.. преди това съм я карал 4 години.. а в Германия незнам колко са я карали.. а газовата не е мръднала.. всичко си е до газаджията..
гори ми 7-8 градско.. кво по-добре..

дизела.. еми добра работа.. също икономично.. все пак 1.6 двигател.. 5-6/100..градско.. супер..

за поддръжка на двете коли.. джоба не ми е олекнал..доволен съм..

сега даже ще взимам един бус 3 литров ..и се чудя как ще смъквам разхода от 12/100..

а ти що не се замислиш за някой фабия/тди/сди..комби.. нова..

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 06 сеп 2007 9:04

Фабията е малка, не става...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”