Проблем със спирачките и ABS-са
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем със спирачките и ABS-са
Имам следния проблем. При първото натискане на педала малко ми потъва и не спира хубаво. При повторно натискане спирачките са перфектни. Предполагам че това е от въздух в системата или може би клапан. Но днес за малко да ми изиграе много лош номер ABS-а. Наложи ми се да спра рязко и педала пропадна много и се включи ABS-а а спирачки йок. Наложи се да напомпам педала няколко пъти и се оправи. Мисля си да обезвъдуша системата но поради каква причина може да ми се е задеийствал ABS-a пък колата дори и да не направи опит спре?
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все още не съм решил проблема. Новото което имам да добавя е че понякога като държа натиснат педала на спирачките примерно на светофар и почва леко да пропада и колата тръгва ако съм на наклон. Та това явно е помпата обаче въпроса ми е за АБС-а отделна помпа ли е или са 2 в 1 и някой ако се е справил с такъв проблем да сподели какво е направил че като се обадих в Ауто Плюс и споменаха нещо за около 650лв за спирачна помпа
(това ме навежда на мисълта че има само една помпа и ако искам да имам АБС ще трябва яко да се изръся
)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”