Обяснете като на дебил...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Обяснете като на дебил...

Мнениеот ickata » Чет 14 юли 2005 7:53

Та, искам да сложа някакви колони отзад на двуврата тройка. Трябва ми басов звук. Не гоня перфектно звучена, просто да е прилично. Какви са ми варянтите, като касетофона е 4х35?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 14 юли 2005 13:33

елипси
в технополис имаше промоция на JVC за 100лв доста добри
но ако можеш ти препоръчвам Hertz, Pioneer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 14 юли 2005 15:18

Има и друг не толкова марков вариант, Boshman ( маи така се пишеше ). Щом търсиш басов звук за мен това е най-евтиния вариант. Колата е същата, с разлика че ползвам усилвател за 2та баса на кората - по 50W на всеки. Басите са Boschmann 103CTi - 10" 4 ома 100 вата - 36лева броя. Пробвах варианта на един Seat с ОГРОМЕН багажник ( сигурно 500л имаше ) и там ефекта е много добър. При него нямаше усилвател - направо към плеъра - некво JVC, ама гъзарско. На едно поло - също адски добър резултат. Само ако си с няква ментелива кора си намери нещо по свястно. При мен тва е единствения проблем.(всъщност леко се раздрънчават тенекиите при много силен звук, ма няма как там вече )

Та така де - 70лв и си перфектен. Ако искаш по тънко вземи осмичките. Ако пък искаш и повече среди - ето два варианта
Boschmann SW 84 - 8" 4 ома 60 вата
Boschmann SW 104 - 10" 4 ома 100 вата

И да не те притеснява че не пище някаква гъзарска марка върху тях. За такива пари по добро не мисля че може да се измисли.

И още нещо като идейка - ако искаш целия честотен спектър, като има основно басов звук - черните ( SW 84 или SW 104 ) комбинирани с някой от високите който са за стояне на видно място ( тия отгоре в раздела с високочестотни на същия саит ). Отзад съм комбинирал басовете с тях, и идва доста приличен звук като цяло.

А за елипсите дето са 100лв...много ми се виждат:) Да видим дали елипса за тия пари може да изкара звука дето вяда с вдата баса по 10" за 70лв :)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 14 юли 2005 16:15

а ако искаш много тънкана - сложих на майка ми в колата 2 ELITE трилентови кръгли по около 20см на око, вързани директно към един изпърдян касетофон Панасоник.
Колоните май са 35 кинта двете и няма да ми се смеете ама като надуя музиката се вижда как вибрира задното стъкло eyecrazy . Колата е Пежо 106.
Повечето ми познати се чудиха защо съм сложил субуфър в колата на МАЙКА МИ mhihi като им казах че това е звук за 35 кинта :shock: gruebel се оцъкляха

brum

Мнениеот brum » Чет 14 юли 2005 16:37

Отде мога да видя нещо за тие ELITE :) ?

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 14 юли 2005 16:40

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Чет 14 юли 2005 19:42

моя съвет - елипси на JBL. Малко по-скъпи са от другите, но повярвай ми ефекта е много добър. ако не бързаш/имам време да дойда на срещата в края на месеца/ може да се увериш със собствените си уши.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 14 юли 2005 20:19

Ицка виж в Технополис -20м в дясно от главния вход-има стоки с дребни дефекти-там съм виждал маркови елипси на тънкана!!!

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Пон 18 юли 2005 12:17

10х за съветите!
И последно да питам.
Кората ми изглежда доста хилава - някакви варянти тук?

Ааа, и последно - какво ще рече дву, три и т.н. лентови говорители?

brum

Мнениеот brum » Пон 18 юли 2005 13:35

Няма да се плашиш че е хилава. Там кадето завиваш говорителите сложи едно метално прифилче да служи като греда. Хвани видиите на говорителите в него. Нещо по тъничко трябва да не се набива много на очи. Ако е черно даже няма да го усетиш че е там. И някой светъл ден като се опаричиш ( след 6 от 6х49:) ) отиваш в тоягата и си вземаш хубава кора от там. Докато не си с хубава кора и добре оплътнена няма да чуеш истински бас, пак ко ще и говорители за 5000лв да сложиш:)

Sisq0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sisq0 » Пон 18 юли 2005 21:24

nii написа:а ако искаш много тънкана - сложих на майка ми в колата 2 ELITE трилентови кръгли по около 20см на око, вързани директно към един изпърдян касетофон Панасоник.
Колоните май са 35 кинта двете и няма да ми се смеете ама като надуя музиката се вижда как вибрира задното стъкло eyecrazy . Колата е Пежо 106.
Повечето ми познати се чудиха защо съм сложил субуфър в колата на МАЙКА МИ mhihi като им казах че това е звук за 35 кинта :shock: gruebel се оцъкляха
Факт .. с такива елитки съм в колата - за цената им съм много доволен от това което доставят. Просто не ми се вижда за нужно да слагам пайнерки или херц в Голф 2 ...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”