я и аз да си кажа мъките понеже никъде не прочетох за такъв проблем.
при слаба скорост(30-40 км) никакъв проблем но от там на сетне започва леко да се усеща нещо като виене на лагер.и с увеличаването на скоросста виенето сртава съвсем леко по-силно и някъде към 130-140км изчезва.. Естествено първта ми стъпка бе да сменя лагерите ама не. проблема си е същият.
чува се някъде от дясната страна на колата или поне така го упреличавам и ми звучи почти същото като лагер.
подшушнаха ми че може да е вътрешен лагер на скородтната кутия но я си кажете и вие мнението
Г2: нещо като виене на лагер
- kaica_niko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kaica_niko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
р
виенето се чува от дясната страна на колата и като че ли е повече от пред. затова смених преден лагер. задният от дясно го сменях наскоро, но си мисля че ако е нещо менте дали ще се слапе толкова бързо?
колкото до гумите мина ми и това на ум та и тях проверих.
в десен завой виенето буквално изчезва и в момента в който изправя волана пак се появява
колкото до гумите мина ми и това на ум та и тях проверих.
в десен завой виенето буквално изчезва и в момента в който изправя волана пак се появява
- kaica_niko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а
както вече казах то започва да вие когато съм някъде с около 50км. немога да развъртя гумата толкова бързо
май ще е с повторна смяна на задния пък ще видим

май ще е с повторна смяна на задния пък ще видим
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
auubau написа:Нов лагер затегнат правилно пак има луфт - това не е признак!!!размърдаш ако има лувт начи лагера ти е отишъл
ти прочете ли ква глупост написа
Първо износения лагер се характеризира с нарушена цементация на повърхностния слой както на ролките така и на лагерната гривна.Питинг/или малки язвички/.
Второ хлабините в конусните лагери са абсолютно недопустими,както и пренатягането/води до рязко увеличаване на температурата в контактните повърхнини в следствие на което се откалява,прегрява работната повърхнина/ им което води до намаляване на експлоатационните им св-ва в пъти от предвидените и скъсява живота на лагера.Конусните лагери се монтират с предварителен натяг който в зависимост от възела,габаритите на лагера и неговата отоворност варира в широки граници.
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
С риск да оспамя: Тея работи са ми ясни много добре - инженер съм точно в тази област. Само ще ти кажа като ти се наложи да сменяш точно тези лагери ги затегни според предписанията на VW (в горния пост неслучайно написах в червено думата правилно) и като пуснеш колата от крика натисни с крак няколко пъти горната част на гумата, ще разберш че наистина има лека хлабина. Моите лагери съм ги стегнал по този начин и вече 20000 км (само единия смених тогава а другия е на повече километри) не са издали никакъв звук.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”