Съвет за туба и усилвател...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пет 07 сеп 2007 9:30

Само не разбрах смисъла от кабели и чинчове Audison.... За кабел, всеки мостовак ще свърши чедесна работа :wink: А за чинчове - ако не е с 2 леви ръце и липса на поялник, ще си направи чудесен сигнален кабел, все пак там мощностите не са кой знае какви :wink:

Не че с тези, които си предложил няма да стане, ама малко безсмислено даване на пари се очертава :)

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Пет 07 сеп 2007 15:27

Cyberloner написа:Само не разбрах смисъла от кабели и чинчове Audison.... За кабел, всеки мостовак ще свърши чедесна работа :wink: А за чинчове - ако не е с 2 леви ръце и липса на поялник, ще си направи чудесен сигнален кабел, все пак там мощностите не са кой знае какви :wink:

Не че с тези, които си предложил няма да стане, ама малко безсмислено даване на пари се очертава :)

Хех еми нека си сложи чинчове от 5 лева бре колега :) и да му видиме сигнала какъв ще го вади. Има голяма разлика между различните видове чинчове а тези на "Audison" са добри и ще му вършат идеялна работа.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пет 07 сеп 2007 16:19

В къщи съм с чинчове, дето сигурно и левче нямат и разлика в звученето, между тях и маркови такива, позлатени, с коаксиален кабел, няма поне на слух :wink: а щом на домашната ми система не усещам разлика, ти гарантирам, че в която и да е кола, няма да усетиш разликата :) Ако искаш влез в bgaudio.org и потърси за кабелите, няколко часа там може да решиш, че и всичко, което не е сребърно с родиеви накрайници и по-тънко от 24 квадрата просто не е сериозно и няма да се чува нищо :wink: за захранващ кабел съм съгласен, че трябва да е по-як и за това да отнася мостовака и да забравя за проблемите ама за сигнален кабел, ако изолацията е ОК и е свързан като хората, съм готов да премеря купен от битака чинчов кабел с който кажеш марков, супер-дупер-хипер-мега проводник купен за ХХХХХ лева (само ти си го купи, моля те :) ) Има къде къде по-важни моменти в изграждането на една озвучителна система в кола, че да се обръща чак такова внимание на кабеляка и то сигнални :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Пет 07 сеп 2007 21:01

Cyberloner написа:В къщи съм с чинчове, дето сигурно и левче нямат и разлика в звученето, между тях и маркови такива, позлатени, с коаксиален кабел, няма поне на слух :wink: а щом на домашната ми система не усещам разлика, ти гарантирам, че в която и да е кола, няма да усетиш разликата :) Ако искаш влез в bgaudio.org и потърси за кабелите, няколко часа там може да решиш, че и всичко, което не е сребърно с родиеви накрайници и по-тънко от 24 квадрата просто не е сериозно и няма да се чува нищо :wink: за захранващ кабел съм съгласен, че трябва да е по-як и за това да отнася мостовака и да забравя за проблемите ама за сигнален кабел, ако изолацията е ОК и е свързан като хората, съм готов да премеря купен от битака чинчов кабел с който кажеш марков, супер-дупер-хипер-мега проводник купен за ХХХХХ лева (само ти си го купи, моля те :) ) Има къде къде по-важни моменти в изграждането на една озвучителна система в кола, че да се обръща чак такова внимание на кабеляка и то сигнални :wink:

Колега по цял ден окабелявам коли и им слагам музика недей ми казва само че нямало разлика в кабелите моляте ;) Но щом казваш още от утре ще слагам евтинджос кабели от на баба ми Раховеца :D:D:D:D

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 07 сеп 2007 21:19

Аз си мисля, че басът не е толкова капризен откъм кабели. За бас каса окабеляването може и едностранно да се пусне, защото смущенията не му влияят много много.

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Съб 08 сеп 2007 19:56

mishu написа:Аз си мисля, че басът не е толкова капризен откъм кабели. За бас каса окабеляването може и едностранно да се пусне, защото смущенията не му влияят много много.

хъх неси мисли така че нему влияят ;) Това е всичко от мен колеги относно тази тема. :)

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 08 сеп 2007 20:26

ако някъде по някакъв повод влияят то това е в баса защото там има най-много енергия за пренос :wink:

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Нед 09 сеп 2007 0:34

Cyberloner написа:В къщи съм с чинчове, дето сигурно и левче нямат и разлика в звученето, между тях и маркови такива, позлатени, с коаксиален кабел, няма поне на слух :wink: а щом на домашната ми система не усещам разлика, ти гарантирам, че в която и да е кола, няма да усетиш разликата :) Ако искаш влез в bgaudio.org и потърси за кабелите, няколко часа там може да решиш, че и всичко, което не е сребърно с родиеви накрайници и по-тънко от 24 квадрата просто не е сериозно и няма да се чува нищо :wink: за захранващ кабел съм съгласен, че трябва да е по-як и за това да отнася мостовака и да забравя за проблемите ама за сигнален кабел, ако изолацията е ОК и е свързан като хората, съм готов да премеря купен от битака чинчов кабел с който кажеш марков, супер-дупер-хипер-мега проводник купен за ХХХХХ лева (само ти си го купи, моля те :) ) Има къде къде по-важни моменти в изграждането на една озвучителна система в кола, че да се обръща чак такова внимание на кабеляка и то сигнални :wink:
Шшшш, нашия, ти бъзикаш ли се нещо или си убеден. Тез теории, дет ги развиваш, ако всички мислеха като тебе, то производителите на маркови кабели щяха да фалират. :screwy Ми то по твойта логика, за кво да си взимам усилвател Аудисон, кат мога да си взема Тъндър, за кво да си взема бас DLS, кат мога да си взема китайски, то сигурно и там разлика в качеството няма. :lool

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Нед 09 сеп 2007 0:49

Cyberloner написа:ако някъде по някакъв повод влияят то това е в баса защото там има най-много енергия за пренос :wink:

Сега уж нямаше да пиша но нещо взе да ми става интересно.Енергия за пренос има от усилвателя до баса,a не от плеера до усилвателя. Тъй ако си правиш музиката за "SQ" то тогава кабела не е нужно да е прекалено дебел ,ако е за SPL кадето има голямо натоварване тогава се нуждае от сериозен кабел който идва от усилвателя към баса. Но неможах да разбера каква е тая голяма енергия която излиза от мижавото плеерче (4x25w RMS) и върви по тоя чинч който отива в АМP :D Но както и да е оставям ви да си говорите и да си правите невероятни качествени музики с кабели от печки и чинчове закупени от Левчето ;) Успех ;)

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Нед 09 сеп 2007 10:08

mafiacartel 2 водки си казаха думата моя е грешката :)

Passat_bs сега може да прочетеш отонов поста ми и да видиш, че откъм захранващи кабели и въобще "силовата" част на системата поддържам мнението, че трябва да са яки проводниците, но все пак няма нужда от кабеляк по 20 кинта метъра :!: повечето аудиофили в БГ, измежду които им доста инженери и хора поназнайващи от що е това нещо, наеречено ТОК си ползват за захранване мостов кабел и са предоволни от него, защото знаят, не е важно дали на кабела пише audison, moster cable или "пешо от пичковци" а е важно какъв е дадения кабел откъм проводимост. Хайде сега измисли кое е по-далавера за големи мощности 3мм многожилен или 3мм моножилен кабел :wink: Аз самия, в къщи за колоните си ползвам многожилни кабели на Jamo 2х2,5мм и ти казвам, че свирят по-зле от мостовак със същото сечение, обаче мотовака е грозен и все още не съм се разболял достатъчно аудиофилски, че да не му обърна внимание :lol:
Намесвайки усилватели и говорители в текущия въпрос виждам, че не си ме разбрал. Определено има разлика между това да си купиш Респром и B&W, но това са компоненти на системата, които имат пряко значение за усилването(усилвателя) и послдващото възпоризводство на сигнала(говорителя). А кабел, по който напрежението е от порядъка на 5-6 миливолта и големина около 4-5 МИКРО ампера, няма как да има особено голямо отношение към звука, камоли да го чуеш в колата.

виждам, че си човек, който държи на марките и имената може да прочетеш и тази тема http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... 2%E0%ED%E5 и после лепни 1 тебелка Linn на усилвателя в колата да видиш колко ще се подобри звученето, пък ако си купиш първата SCSI записвачка Toshiba, боядисана в лилаво, звука ще е ненадминат

nedqlko

Мнениеот nedqlko » Нед 09 сеп 2007 10:34

Тоя Бас Блаупункт е пълен боклук,само усилвателя е хубав.Баса го продадох защото само бучеше,а усилвателя сега си работи добре със Бас Пайнер 12" :)

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пон 10 сеп 2007 0:26

nedqlko написа:Тоя Бас Блаупункт е пълен боклук,само усилвателя е хубав.Баса го продадох защото само бучеше,а усилвателя сега си работи добре със Бас Пайнер 12" :)
Колега, с тебе ли днеска се засякохме на автомивка КИКО?

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 10 сеп 2007 15:34

Не знам човек зави какво търсиш , има многоооо марки и модели пак казвам завси какво търсиш супер чист звук или по силен бас и каквото искаш ! :P

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Чет 13 сеп 2007 17:24

Здрасти видях ЛСто малко късно ,но все пак и аз да се включа. Аз направих следното купих си усилвател Blaupunkt GTA 275 2/1 канален който вади към 200W (на кутията пише 425 ама сички знаем ,че не е толкова) , после си взех 10" Hertz 250W . После дойде веселата част купих си комлект кабели Boshman и ходих до Praktiker и си взех ПДЧ има много парчета ,които ги продават ефтино. После с помоща на програмата Basspro мисля че беше си изчислих кутия ,която е подходяща за говорителя сглобих си я и сега думка пре доволно. Като пари усилватела беше 100лв ,баса 120лв и за другото дадох към 50-60 лева.Незнам ти какво целиш ,моята цел беше хем да има сравнително добър бас хем да заема минимално место в багажника. И определено съм доволен ако искаш ще ти пратя снимки на баса готов да видиш какво съм направил. Дано съм ти бил от полза:) Успех

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

10x

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Чет 13 сеп 2007 18:44

saint написа:Здрасти видях ЛСто малко късно ,но все пак и аз да се включа. Аз направих следното купих си усилвател Blaupunkt GTA 275 2/1 канален който вади към 200W (на кутията пише 425 ама сички знаем ,че не е толкова) , после си взех 10" Hertz 250W . После дойде веселата част купих си комлект кабели Boshman и ходих до Praktiker и си взех ПДЧ има много парчета ,които ги продават ефтино. После с помоща на програмата Basspro мисля че беше си изчислих кутия ,която е подходяща за говорителя сглобих си я и сега думка пре доволно. Като пари усилватела беше 100лв ,баса 120лв и за другото дадох към 50-60 лева.Незнам ти какво целиш ,моята цел беше хем да има сравнително добър бас хем да заема минимално место в багажника. И определено съм доволен ако искаш ще ти пратя снимки на баса готов да видиш какво съм направил. Дано съм ти бил от полза:) Успех

Благодаря на всички!
Мисля да направя също като теб колегата-Херц 10ка с усилвател Блаупункт за 100-120 кинта и кабели среден клас, затова би ли ми пратил снимки на кутията...

CHEERZ :beer

P.S.
А каква е разликата в бас с двойна намотка и единична че разликата в цената е малка :roll:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”