Продажба на автомобил казус

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Stefano
Автомобил:
Двигател:

Продажба на автомобил казус

Мнениеот Stefano » Съб 08 сеп 2007 19:21

Здравеите!
Искам да ви помоля за помощ,винаги сте помагали с добър съвет-проблема ми е следния продавам си Голфа но купува4а иска да го вземе със сро4но пълномощно за два месеца след което да го прехвърли.
Незнам какво да правя?
Моля ви ако имате идея как трябва да процедирам помогнете.Страх ме е 4е отговорноста остава при мен и вси4ки актове ако има такива до прехварлянето на колата ще идват при мен.
Въпреки 4е сумата за колата ще ми бъде платена и няма от какво да се тревожа.
4акам отговорите ви.
Благодаря.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 08 сеп 2007 19:26

по-добре при нотариус за 10 минути му продай колата, с договора за покупко-продажба отиваш и я отписваш да не те търсят за данък и си спиш спокойно.

Stefano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefano » Съб 08 сеп 2007 19:29

Да ние ще ходим при нотариус ама ще пишем пълномощно понеже колата щяла да бъде на брат му и щял тои да си я прехвърля после.
незнам на мен ми се струва 4е иска да види в какво състояние е колата и след това да ми прави мизерии не 4е има от какво да се притеснявам колата ми е пушка.Знам ли...
Мерси за отговора все пак.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 08 сеп 2007 19:56

Никакви мизерии не може да ти прави - ти колата можеш да я вземеш по всяко време като е с пълномощно. Разбирате се за 2 месеца и на пълномощното слагаш срок до два месеца от датата, като преди това ти е дал парите. После, ако не се появи оня в най-лошия случай я пускаш за изидрване и я намират. Ама не вярвам чак до там да се стигне.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 08 сеп 2007 19:59

The Red Guy написа:Никакви мизерии не може да ти прави - ти колата можеш да я вземеш по всяко време като е с пълномощно. Разбирате се за 2 месеца и на пълномощното слагаш срок до два месеца от датата, като преди това ти е дал парите. После, ако не се появи оня в най-лошия случай я пускаш за изидрване и я намират. Ама не вярвам чак до там да се стигне.

Никви такива - договор за покупко-продажба и тва е! Що за ала-бализми?!? Който не му изнася да не купува!!!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 08 сеп 2007 20:08

The Red Guy написа:Никакви мизерии не може да ти прави - ти колата можеш да я вземеш по всяко време като е с пълномощно. Разбирате се за 2 месеца и на пълномощното слагаш срок до два месеца от датата, като преди това ти е дал парите. После, ако не се появи оня в най-лошия случай я пускаш за изидрване и я намират. Ама не вярвам чак до там да се стигне.
аз така направих и са го гоня тоя тупан защото му харесвало да си я кара със софииски номера в Гоце Делчев и не ще да я прехвърли. чудя се кога ще ми кипне и ще подпаля на там да го оправя на бързо :twisted:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 08 сеп 2007 20:21

Направи си документите да ти е мирна главата. Ако иска да я купи ще я купи по нормалните правила!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Продажба на автомобил казус

Мнениеот joro_kem » Съб 08 сеп 2007 20:44

Stefano написа:...

недай си боже колата стане обект на престъпление, кого ще търсят според теб? по-добре му приспадни от цената едно прехвърляне (това бъдещото към брат му), но свърши всичко както трябва. и като я продадеш, да отидеш да я отпишеш както от данъчното, така и от КАТ (да ти сложат печат на договора за продажба). успех!

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 08 сеп 2007 20:48

santo_trafficante написа:
аз така направих и са го гоня тоя тупан защото му харесвало да си я кара със софииски номера в Гоце Делчев и не ще да я прехвърли. чудя се кога ще ми кипне и ще подпаля на там да го оправя на бързо :twisted:

Пусни я за издирване колата - бързо ще го излекува.....

Stefano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefano » Съб 08 сеп 2007 20:55

Благодаря ви на вси4ки,излиза 4е подобре да не се хващам на този пиниз ами добре така да е
Благодаря ви още веднъж

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 08 сеп 2007 20:58

А под какъв предлог купувача иска с пълномощно, че ми стана интересно?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 08 сеп 2007 23:32

И аз се самонабутах по този начин. Уж ми е добър познат човека и му направих пълно пълномощно с обещанието че ще я прехвърли, обаче той да иде да и смени двигателя нелегално и сега е непрехвърляема.

Чудя се какви възможности имам и каква отговорност мога да нося, за сега си и плаща всичко.

Няма ли начин да ида да я спра от движение направо колата като талона не е у мен. Ако пък я пусна за издирване нали ще покаже пълномощното...
Дайте някакъв съвет че се притеснявам .

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Съб 08 сеп 2007 23:37

А под какъв предлог купувача иска с пълномощно, че ми стана интересно?

Искат защото е по-евтино.
Но както казаха колегите, каквото и да стане с колата първо теб ще те потърсят и ходи се оправяй. Най-добре си свърши работата сега като хората. Това с пълномощното са глупости.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 09 сеп 2007 7:29

По принцип в случая наистина няма смисъл.
Обаче иначе не е баш така - дали ходят да търсят всичките инвалиди дето са им писани джипове и мерцедеси като стане нищо, а то доста често става сигурно.

Ако някой знае законово как стоят нещата нека напише плс :)

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Нед 09 сеп 2007 8:07

[quote="Stefano"]Да ние ще ходим при нотариус ама ще пишем пълномощно понеже колата щяла да бъде на брат му и щял тои да си я прехвърля после.
quote]Това го прочетох няколко пъти и не го проумях - не бих си продал колата на тези хора.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”