Датчик на делкото ?!?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Датчик на делкото ?!?!

Мнениеот blondeskiller » Вто 11 сеп 2007 6:46

Здравейте, колеги!
Пак проблеми ... и въпроси :)
Вчера си карам по магистралата и в един момент колата спря .. светнаха лампите на маслото и акомулатора и дотам .. отворих капака - не дава искра .. и един пр ми каза да погледна въпросния датчик на делкото .. дали имал масло .. погледнах го аз - имаше .. изчистих го и запали без никакъв проблем ..
някой имал ли е подобна случка !?
на кво се дължи тва омасляване?

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Вто 11 сеп 2007 7:45

а сигурен ли си че бобината ти не е заминала , защотото голофовете имат този навик, моята стщо е сменяна. а иначе датчик на делкото предполагам говориш за датчика на хол който също е вариант. но първо провери дали ти работи бобината и дали изобщо идва ток в дистрибуторната капачка

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 сеп 2007 9:19

Е какъв ти е все пак двигателя......тю да му се не види толкова ли е трудно да си пишете кодовете на двигателите,ами сте ги засекретили като архивити на ЦРУ!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 11 сеп 2007 9:44

тоя датчик е критичен за абсолютно всички инжекциони монтирани у VW без тези който имат датчик за позицията на коляновия вал известен още като датчик на първи цилиндър ..това са ABF, ADY и още някой други, при тях колата движи и без датчик на делкото (там пък като умре датчика на първи цилиндър дори с изправен датчик на хол няма кола) ... при всички останали няма датчик на хол няма кола ....

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Вто 11 сеп 2007 9:58

така е но нека пурво си види бобината според мен това най лесно се проверява и най лесно се отстранява :)

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Вто 11 сеп 2007 22:33

ми двигателя е 1.6 моноинжекция, голф 3 става въпрос ..
а мисля че не е бобината защото като почистих датчика пали без проблем :)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 11 сеп 2007 22:48

На АБУ май са слагани 2 разл. вида "делко" - виж какъв О-пръстен/семеринг ще сменяш... Виж си и вентилацията на картера... Нейде тук, из форума, съм чел, че ако ти е "тръгнал" датчика на хол, лесно тръгвал с него и комутатор/бобина... Комутатор/бобина е ок. 130 лв. читава, датчика - ок. 60 лв, виж си палеца /има ли напукано по лака-заливката отгоре/, капачката... Годно "делко" от морга е 50-60 лв, взаимозаменяеми са с АБД, но задълж. пак се сменя и О-пръстена с нов... Сложи си белези за местоположението на твоето делко, като го сваляш.

П.П. Къде, къде си го почиствал това масло? Отвън при буксата? Виж си и гарнитурата на капака на клапаните - 7-8 лв...

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Сря 12 сеп 2007 1:15

kokovanev написа:На АБУ май са слагани 2 разл. вида "делко" - виж какъв О-пръстен/семеринг ще сменяш... Виж си и вентилацията на картера... Нейде тук, из форума, съм чел, че ако ти е "тръгнал" датчика на хол, лесно тръгвал с него и комутатор/бобина... Комутатор/бобина е ок. 130 лв. читава, датчика - ок. 60 лв, виж си палеца /има ли напукано по лака-заливката отгоре/, капачката... Годно "делко" от морга е 50-60 лв, взаимозаменяеми са с АБД, но задълж. пак се сменя и О-пръстена с нов... Сложи си белези за местоположението на твоето делко, като го сваляш.

П.П. Къде, къде си го почиствал това масло? Отвън при буксата? Виж си и гарнитурата на капака на клапаните - 7-8 лв...

аз си мислех първо че е бобината.. ама уж си е наред ..
въпросното палче е чисто ново - на 1000 км макс - сложих го преди 20 дни , както и капачката там .. незнам .. май нямам късмет с тая кола :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”