Лампата на маслото мига след запалване-не подценявайте !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 11 сеп 2007 18:46

Правете разлика между мигане и постоянно светене, мигането значи неизправност в системата за измерване, а не непременно загуба на налягане.Един прост тест : извадете кабела от датчик 0.4 бара , подайте контакт и ще мига

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 11 сеп 2007 18:49

Даскала™ написа:Чичо Скруч,недей да спориш,защото аз и Джокеро сме свидетели как гасне още на стартер!!
В момента след няколко смени на масла и филтри ми примигва,но е гаснела мигновено!!
На следващата смяна ше си сложа къс филтър ако ще и китайски да е,защото сега е Филтрон и е цветомузика батка :084: :eyecrazy

И при мен гасне още на стартер при топъл старт,
но ако остане на пренощува или поне 8ч без да е палена трябва да мигне 1 идея лампата на маслото че да изгасне.

А за филтрите и ментетата - намерил съм 1 магазин откъдето досега и опаковката е оригинална :wink:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 11 сеп 2007 18:50

emo-gar написа:Правете разлика между мигане и постоянно светене, мигането значи неизправност в системата за измерване, а не непременно загуба на налягане.Един прост тест : извадете кабела от датчик 0.4 бара , подайте контакт и ще мига

т.е. искаш да кажеш че някой датчик заминава ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 11 сеп 2007 19:07

абе вие нормални ли сте?
защо раздухвате от нищо-проблем?
някой от вас палил ли е... или добре айде-присъствал ли е на старт на мотор след ремонт? когато вътре няма грам масло НИКЪДЕ? какво се случва...
и на мотора нищо му няма.
каза ви се-понятието е СУХ СТАРТ! а четете и мислете малко. броя сухи стартове еб!ва мотора (карането в градски условия и честото спиране и гасене). тировете защо карат по милион два без ремонт?
ае стига параноя че има колеги които нищо не разбират и ви се връзват на тъпотиите и после защо какво.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 11 сеп 2007 19:24

vaskoto1 написа:абе вие нормални ли сте?
някой от вас палил ли е... или добре айде-присъствал ли е на старт на мотор след ремонт? когато вътре няма грам масло НИКЪДЕ? какво се случва...
каза ви се-понятието е СУХ СТАРТ! а четете и мислете малко. броя сухи стартове еб!ва мотора (карането в градски условия и честото спиране и гасене). тировете защо карат по милион два без ремонт?
ае стига параноя че има колеги които нищо не разбират и ви се връзват на тъпотиите и после защо какво.
    Добре казано :bowdown :bowdown :bowdown но надали са много хората който ще те послушат. Българина все още мисли че като купи кола на старо ще я кара поне 10-15г. Ами че те новите S-класи на МВ няма да изкарат без проблем 1/3 от това време та какво останало за нашите т********ци - пиша го така да не се обиди някой :wink:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 11 сеп 2007 19:26

:офф Даскале, здрасти! Само да вметна - къс или дълъг /за филтъра говоря :) / - важното е да не е менте /това важи не само за филтъра :) /! Май са взаимозаменяеми и ги дават и за др. ДВГ, не само за АБД и АБУ. Аз съм с късия филтър по принуда - заради климатика /който е слаган допълн. и за дълъг филтър няма място :? / - наистина лампата гасне още докато въртя - дори и на студено - пали с не повече от 3-4 развъртания /0,5 - 1 сек./ - да ми е жив и здрав акумулатора, да "устиска" и тази зима - чукам на дърво... :)

П.П. Някъде някой беше писал, че 1 студен старт като износване за ДВГ е като 250-300 км. пробег... :shock И за това Полски Фиат-и, Лади, Волги - държавни таксита са правили пробег по 300-400к км /и отгоре.../ без ремонт на ДВГ - регулярна поддръжка, малко студени стартове /палят отново преди ДВГ да е изстинал, а пък зимата съвсем не ги гасяха, че да им е топло :) / - купетата се разпадат, а ДВГ държи...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 11 сеп 2007 19:37

Коко,ами нали казвам,че късия филтър си е супер :wink:
Бал съм му мамата на ориджиналния :lol:
И да...тука в темата има един разбирач,останалите нищо не разбират и им се връзват.....боже,боже :roll:
Чичо Скруч,не съм ходил на гости на Джокерчето но му вярвам,защото съм го видял лично на моята кукла :!:
Айде живи и здрави бъдете всички...и майстори и аматьори :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 сеп 2007 21:23

scruc написа:
Даскала™ написа:Чичо Скруч,недей да спориш,защото аз и Джокеро сме свидетели как гасне още на стартер!!
В момента след няколко смени на масла и филтри ми примигва,но е гаснела мигновено!!
На следващата смяна ше си сложа къс филтър ако ще и китайски да е,защото сега е Филтрон и е цветомузика батка :084: :eyecrazy

E щом си ходил на гости на Joker и си видял как гасне неговата лампа OK :D що се отнася до филтъра на ABD-то заводски му е къс а ти защо си сложил дълъг не знам :?: :?: :?: и не на последно място въобще не се опитвам да споря, карайте си перфектните коли , все пак вия с Joker сте си опитни той ЛЕКАР ти ДАСКАЛ , недейте така момчета изедохте хлеба на монтьорите.

Чичо Scruc като не можеш да водиш нормална полемика що не си отидеш в казармата да си командваш ротата!!!!!

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 11 сеп 2007 21:29

vaskoto1 написа:абе вие нормални ли сте?

Точно това имах предвид сухия старт си го има и спасението е да не се гаси мотора (невъзможно) или ако маслото е хубаво дори когато се стече в картера то оставятънак филм който уш предпазва от сух старт,даже навремето се рекламираха такива добавки по вестелешопа.Що се отнася до гасненето на лампата , при всеки двигател е различно ,износване на елементите , повреда в датчика, калпаво масло ,менте филтър.А и едно въпросче ,защо като двигателя не е работил няколко часа и при палене лампата премигва например един път а когато вече един път е запален и го изгасиш да кажем за 5 минути и се запали отново лампата гасне по бързо :?: :?: :?: :?: :?: :?:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 11 сеп 2007 21:43

joker написа:
scruc написа:

E щом си ходил на гости на Joker и си видял как гасне неговата лампа OK :D що се отнася до филтъра на ABD-то заводски му е къс а ти защо си сложил дълъг не знам :?: :?: :?: и не на последно място въобще не се опитвам да споря, карайте си перфектните коли , все пак вия с Joker сте си опитни той ЛЕКАР ти ДАСКАЛ , недейте така момчета изедохте хлеба на монтьорите.

Чичо Scruc като не можеш да водиш нормална полемика що не си отидеш в казармата да си командваш ротата!!!!!

Слушай бе докторче ,аз ротата си я командвам добре ама ти вместо да пишеш по 50 едни и същи мнения в една тема иди да по излекуваш някой (ако можеш) ама като те гледам как само тука висиш ,разбирам защо е стигнало до тука родното здравеопазване ,явно за лекар не ставаш та затова се изевяваш като монтьор.Жал ми е за пациентите ако и медицинските ти познания са като автомобилните.

П.С. Малко по нагоре Ваското1 , човек който познавам лично и мога да ти кажа ,че това е човек на светлинни години от тебе в автомобилите а и в много други неща ,та тоя човек е обяснил нещо което аз се опитах да обясня малко по рано ,и ако благоволиш за малко да си извадиш главата от з.....ка ще разбереш ,че се излагаш.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 11 сеп 2007 21:59

spam scruc, дали си прав, или не, дали точно "това" си се опитвал да обясниш, но не си успял като Васко /той често не използва много думи и пак е точен/, няма значение, ако използваш този тон... Не съм адвокат на никой - който се притеснява от нещо - да върви да си провери налягането на маслото, компресията, нивото на спирачната течност :) - абе - к'вот' си иска да проверява, но тука да пише възпитано и да уважава мнението на другите, дори и да не е съгласен и да се опитва да ги разубеждава...

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 11 сеп 2007 22:02

kokovanev написа:spam scruc, дали си прав, или не, дали точно "това" си се опитвал да обясниш, но не си успял като Васко /той често не използва много думи и пак е точен/, няма значение, ако използваш този тон... Не съм адвокат на никой - който се притеснява от нещо - да върви да си провери налягането на маслото, компресията, нивото на спирачната течност :) - абе - к'вот' си иска да проверява, но тука да пише възпитано и да уважава мнението на другите, дори и да не е съгласен и да се опитва да ги разубеждава...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Да бе забравих че Joker ви е любимец , слушайте си го четкайте си го даже ходете да ви лекува , пък после пишете (ако можете).Щом не ви харесва тона ми аз спирам да пиша в тая тема пък да видим до каде ще стигнете.

Последна промяна от scruc на Вто 11 сеп 2007 22:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 11 сеп 2007 22:05

Без обиди и нападки :evil:

6.Спазвайте приличен тон, тук сме се събрали интелигентни хора. ОБИДНИ и НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ към когото и да било от форума няма да се толерират

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 11 сеп 2007 22:07

:019:

Спама в технически раздел също няма да бъде толериран!
mod edit: L&R

Потребителски аватар
Momot
Автомобил: Passat 1.9 tdi
Двигател:

Мнениеот Momot » Сря 12 сеп 2007 10:40

На мен ми присветва лампата на маслото при каране на ФАРОВЕ, но в последно време си присветва когато си иска,даже понякога си свети примерно 10-15 мин и после изгасва, пак светва ,пак гасне и така .Днес ще сменям датчиците и да видим да ли че се оправи. ДАНО!! И като я смяня пак ще ви пища :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”