Главата ли е заминала или гарнитурата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Главата ли е заминала или гарнитурата?

Мнениеот cheren_golf » Пон 10 сеп 2007 18:30

Проблема е следният:Калата е Г2 GTI, РВ-мотор.Създава голямо налягане в охладителната система и често пука някой маркуч.В разширителното казанче най-отгоре на охладителната течност, се образува гъста черно-кафява каша.Масло почти не пипа.За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем.Как мога да разбера и дали е възможно да се разбере, дали главата е пукната или гарнитурата не е сложена като хората.Може ли да е от нещо друго.Предварително благодаря на отзовалите се.

Последна промяна от cheren_golf на Пон 10 сеп 2007 18:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пон 10 сеп 2007 18:32

моето мнение е, че ще се разбере само след сваляне на главаата :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 10 сеп 2007 18:41

TURL написа:моето мнение е, че ще се разбере само след сваляне на главаата :roll:
    :да: За съжаление това е единствения сигурен начин.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пон 10 сеп 2007 18:42

надувката е брате гарнитурка на главата................... лошо ама гарнитура/ капачката на разширителния съд е най-малкото............/. гарнитурата е най-големото....................

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 10 сеп 2007 18:42

Сваля се главата и се носи на ренген. Отделно като се свали майстора може да разгледа обстойно гарнитурата и да разбере от къде е дошъл проблема.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Re: Главата ли е заминала или гарнитурата?

Мнениеот kam_tod » Пон 10 сеп 2007 18:51

cheren_golf написа:...В разширителното казанче най-отгоре на охладителната течност, се образува гъста черно-кафява каша...Масло почти не пипа.... За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем...

Не си само за гарнитура...
На твое място отивам при майстора, троша му неговата глава и продължавам така надолу с ръце, карака, ребра и каквото остане здраво, докато не ми плати основен ремонт на мотора.
Масло не пипа, защото прехвърля между маслени и водни канали, т.е. течност някаква винаги има. Маркучи ти надува от компресията, която надува водната система. Щом имаш и черно-кафява каша във водата (и то мазна) значи прехвърля и масло във водата, налягането от маслената помпа е по-голямо от това на водната...
Абе, нали ти казвам, почвай от майстора...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 11 сеп 2007 9:07

kam_tod написа:
cheren_golf написа:...В разширителното казанче най-отгоре на охладителната течност, се образува гъста черно-кафява каша...Масло почти не пипа.... За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем...

Не си само за гарнитура...
На твое място отивам при майстора, троша му неговата глава и продължавам така надолу с ръце, карака, ребра и каквото остане здраво, докато не ми плати основен ремонт на мотора.
Масло не пипа, защото прехвърля между маслени и водни канали, т.е. течност някаква винаги има. Маркучи ти надува от компресията, която надува водната система. Щом имаш и черно-кафява каша във водата (и то мазна) значи прехвърля и масло във водата, налягането от маслената помпа е по-голямо от това на водната...Абе, нали ти казвам, почвай от майстора...

Ей това е най-лошата новина и аз също се присъединявам към kam_tod ......бой по главата на майстора и нека за негова сметка провери състоянието на главата........аз бих заложил на некачествен или по-скоро никакъв шлайф на главата.....що да не ти вземе парици за шлайф пък да пробва ако мине и без него.... Я го прати тоя майстор за види моята кола!!!!....ама първо ще му отворя да види багажника с ей това добитъче от аватара....то много обича бели бъбреци - натюр....:lol: :lol: :lol: .......после ще ходи като Азис да си присажда мъжко достойнство....

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 11 сеп 2007 10:33

А бе вие сте били големи търкалджии тука бе :!: Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... преди време е разтегливо понятие..... може да е преди 2 години ...преди 5000 км... може това лято в жегата да е получила проблем и да се е прегряла ..много работи :!: А вие веднага -Бой :evil: Айде сега ..помислете си какво работите и вижте , че не може ей така да се БИЕ без да е ясен проблема..... ако дойде някой и ви хвърли един бой без 'предизвестие " ще Ви видя аз вас .... :!: ама глупости :evil:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 11 сеп 2007 10:35

juve написа:А бе вие сте били големи търкалджии тука бе :!: Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... преди време е разтегливо понятие..... може да е преди 2 години ...преди 5000 км... може това лято в жегата да е получила проблем и да се е прегряла ..много работи :!: А вие веднага -Бой :evil: Айде сега ..помислете си какво работите и вижте , че не може ей така да се БИЕ без да е ясен проблема..... ако дойде някой и ви хвърли един бой без 'предизвестие " ще Ви видя аз вас .... :!: ама глупости :evil:

Абе ти да не си майстор????2Що се уплаши така???

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 11 сеп 2007 11:44

Абе ти да не си майстор????2Що се уплаши така???

Хаха .. не съм автомобилен майстор , ако за това питаш :lol: а иначе да , считам себе си за майстор, а за отношението - да , срещал съм дебили , които са идвали и са крещяли какви ли не глупости , че еди какво си спряло да работи , че било в гаранция, че те не били давали пари за тази работа , за да им спирала когато им падне, че стоката им отивала на кино и когато натоварени с един камион резервни части пропътувах 150 километра до там , се установи , че някой изрод от неговите каиши си пуснал ток от защитата ,заделена за нас, тя паднала и той си трае като ПУ**А :twisted: :twisted: И Трябваше да му изслушам тирадата на тъпоглав идиот,заради това , че той е идиот, работниците му са кавали от кол и въже и никой не си е направил труда даже да погледне каквото и да е а почва да дига гири :evil: :evil: Не понасям безпочвени и недоказани обвинения :!: :!: Вие как доказахте вашите , без да чуете подробности или без да видите ?!?
сори за оффтопика , ама не можете да отречете , че първо се проверява и после се бие и псува....... само за крадците това не важи :wink:
п.с Хм ..гневно изказване ... не го насочвам към никого лично , все пак аз също не знам каква е работата но не е зле първо да се гледа и после да се действа :lol:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 11 сеп 2007 15:55

cheren_golf написа:.......За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем.....

juve написа:.......Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... .....

mhihi mhihi mhihi

Juve :arrow: Що не хванеш да четеш преди да говориш (пишеш).
А майстора, първо ще си поговоря културка с него, ама като ги знам гаражните герои колко много глупости могат да кажат и то за колко малко време, бих си го бийнал. Ако не - изваждане на пачката и се молиш и хвърляш боб какъв е майстора.

П.С. Мисля, че човек предварително трябва внимателно да подбира майстори и сервизи, за да не се стига то ексцесии. Но случая тука е такъв.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 11 сеп 2007 16:44

kam_tod написа:
cheren_golf написа:.......За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем.....

juve написа:.......Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... .....

mhihi mhihi mhihi

Juve :arrow: Що не хванеш да четеш преди да говориш (пишеш).
А майстора, първо ще си поговоря културка с него, ама като ги знам гаражните герои колко много глупости могат да кажат и то за колко малко време, бих си го бийнал. Ако не - изваждане на пачката и се молиш и хвърляш боб какъв е майстора.
П.С. Мисля, че човек предварително трябва внимателно да подбира майстори и сервизи, за да не се стига то ексцесии. Но случая тука е такъв.

А така !!!!И ще им пуснем по един ротвайлер!!!!

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Вто 11 сеп 2007 18:24

Благодаря на всички за изказаните мнения.Майстора няма да го бия, макар и да заслужава.Ремонта го правих преди няма и година и от тогава съм навъртял около 3-4 хиляди километра.За тези километри ми пука маркучите 5-6 пъти.Първо пукаше само един.Мислих си, че може самият маркуч да е изгорял и го подмених с нов.Сега спука друг до него.Това ми даде да разбера, че проблема не е в маркуча.Майстора ми беше препоръчат от едно приятелче, не върви да се разправям с него.Пък и не съм на 100 процента сигурен, че от него ми идва проблема.Уговорих за другата седмица да ми свалят главата и тогава ще имам яснота по въпроса.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 11 сеп 2007 19:26

Juve Arrow Що не хванеш да четеш преди да говориш (пишеш).

Ами чета и пиша , ама и мисля ! Не съм предполагал , че някой може да си кара колата да му меша масла така явно и да си кара така " някое време " или 3 -4000 километра ..... никаква предистория не беше спомената , обаче като махнем твоето уточнение защо и вие не подходихте малко по миролюбиво ? В случая се разярих не заради майстора , а за принципа :!: :idea: .... защо така реагирах - ами защото съм написал защо :!: Сега предлагам , колегата дето е пуснал темата да ми прати една каса с бира Загорка , че от толкова писане ( спамене) се ожаднява :wink: :wink:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Вто 11 сеп 2007 21:51

jive, не меша маслото "така явно".Другата седмица ще дам информация.За бирата никакъв проблем няма :beer Само уточни светло или тъмно, че в тоя студ където е сега на вън......и мезето е от мене. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”