Главата ли е заминала или гарнитурата?
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Главата ли е заминала или гарнитурата?
Проблема е следният:Калата е Г2 GTI, РВ-мотор.Създава голямо налягане в охладителната система и често пука някой маркуч.В разширителното казанче най-отгоре на охладителната течност, се образува гъста черно-кафява каша.Масло почти не пипа.За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем.Как мога да разбера и дали е възможно да се разбере, дали главата е пукната или гарнитурата не е сложена като хората.Може ли да е от нещо друго.Предварително благодаря на отзовалите се.
Последна промяна от cheren_golf на Пон 10 сеп 2007 18:33, променено общо 1 път.
Re: Главата ли е заминала или гарнитурата?
cheren_golf написа:...В разширителното казанче най-отгоре на охладителната течност, се образува гъста черно-кафява каша...Масло почти не пипа.... За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем...
Не си само за гарнитура...
На твое място отивам при майстора, троша му неговата глава и продължавам така надолу с ръце, карака, ребра и каквото остане здраво, докато не ми плати основен ремонт на мотора.
Масло не пипа, защото прехвърля между маслени и водни канали, т.е. течност някаква винаги има. Маркучи ти надува от компресията, която надува водната система. Щом имаш и черно-кафява каша във водата (и то мазна) значи прехвърля и масло във водата, налягането от маслената помпа е по-голямо от това на водната...
Абе, нали ти казвам, почвай от майстора...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kam_tod написа:cheren_golf написа:...В разширителното казанче най-отгоре на охладителната течност, се образува гъста черно-кафява каша...Масло почти не пипа.... За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем...
Не си само за гарнитура...
На твое място отивам при майстора, троша му неговата глава и продължавам така надолу с ръце, карака, ребра и каквото остане здраво, докато не ми плати основен ремонт на мотора.
Масло не пипа, защото прехвърля между маслени и водни канали, т.е. течност някаква винаги има. Маркучи ти надува от компресията, която надува водната система. Щом имаш и черно-кафява каша във водата (и то мазна) значи прехвърля и масло във водата, налягането от маслената помпа е по-голямо от това на водната...Абе, нали ти казвам, почвай от майстора...
Ей това е най-лошата новина и аз също се присъединявам към kam_tod ......бой по главата на майстора и нека за негова сметка провери състоянието на главата........аз бих заложил на некачествен или по-скоро никакъв шлайф на главата.....що да не ти вземе парици за шлайф пък да пробва ако мине и без него.... Я го прати тоя майстор за види моята кола!!!!....ама първо ще му отворя да види багажника с ей това добитъче от аватара....то много обича бели бъбреци - натюр....

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
А бе вие сте били големи търкалджии тука бе
Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... преди време е разтегливо понятие..... може да е преди 2 години ...преди 5000 км... може това лято в жегата да е получила проблем и да се е прегряла ..много работи
А вие веднага -Бой
Айде сега ..помислете си какво работите и вижте , че не може ей така да се БИЕ без да е ясен проблема..... ако дойде някой и ви хвърли един бой без 'предизвестие " ще Ви видя аз вас ....
ама глупости 

- joker
juve написа:А бе вие сте били големи търкалджии тука беМи човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... преди време е разтегливо понятие..... може да е преди 2 години ...преди 5000 км... може това лято в жегата да е получила проблем и да се е прегряла ..много работи
А вие веднага -Бой
Айде сега ..помислете си какво работите и вижте , че не може ей така да се БИЕ без да е ясен проблема..... ако дойде някой и ви хвърли един бой без 'предизвестие " ще Ви видя аз вас ....
ама глупости
Абе ти да не си майстор????2Що се уплаши така???
- juve
Абе ти да не си майстор????2Що се уплаши така???
Хаха .. не съм автомобилен майстор , ако за това питаш

сори за оффтопика , ама не можете да отречете , че първо се проверява и после се бие и псува....... само за крадците това не важи

п.с Хм ..гневно изказване ... не го насочвам към никого лично , все пак аз също не знам каква е работата но не е зле първо да се гледа и после да се действа

cheren_golf написа:.......За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем.....
juve написа:.......Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... .....

Juve

А майстора, първо ще си поговоря културка с него, ама като ги знам гаражните герои колко много глупости могат да кажат и то за колко малко време, бих си го бийнал. Ако не - изваждане на пачката и се молиш и хвърляш боб какъв е майстора.
П.С. Мисля, че човек предварително трябва внимателно да подбира майстори и сервизи, за да не се стига то ексцесии. Но случая тука е такъв.
- joker
kam_tod написа:cheren_golf написа:.......За това състояние май ще благодаря на майстора който ми прави основен ремонт преди време, защото от тогава се появи този проблем.....juve написа:.......Ми човека каза ..ремонт преди време... никъде не е казал , че ето онзи ден майстора ми прави ремонта и ..... .....
![]()
![]()
![]()
JuveЩо не хванеш да четеш преди да говориш (пишеш).
А майстора, първо ще си поговоря културка с него, ама като ги знам гаражните герои колко много глупости могат да кажат и то за колко малко време, бих си го бийнал. Ако не - изваждане на пачката и се молиш и хвърляш боб какъв е майстора.
П.С. Мисля, че човек предварително трябва внимателно да подбира майстори и сервизи, за да не се стига то ексцесии. Но случая тука е такъв.
А така !!!!И ще им пуснем по един ротвайлер!!!!
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря на всички за изказаните мнения.Майстора няма да го бия, макар и да заслужава.Ремонта го правих преди няма и година и от тогава съм навъртял около 3-4 хиляди километра.За тези километри ми пука маркучите 5-6 пъти.Първо пукаше само един.Мислих си, че може самият маркуч да е изгорял и го подмених с нов.Сега спука друг до него.Това ми даде да разбера, че проблема не е в маркуча.Майстора ми беше препоръчат от едно приятелче, не върви да се разправям с него.Пък и не съм на 100 процента сигурен, че от него ми идва проблема.Уговорих за другата седмица да ми свалят главата и тогава ще имам яснота по въпроса.
- juve
Juve Arrow Що не хванеш да четеш преди да говориш (пишеш).
Ами чета и пиша , ама и мисля ! Не съм предполагал , че някой може да си кара колата да му меша масла така явно и да си кара така " някое време " или 3 -4000 километра ..... никаква предистория не беше спомената , обаче като махнем твоето уточнение защо и вие не подходихте малко по миролюбиво ? В случая се разярих не заради майстора , а за принципа

- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”