Проблем на бензин?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Пет 07 сеп 2007 15:36

Вадиш внимателно! Аз като я вадих я измъкнах без пластмасобия кожух само капака на кожуха се маха - по-лесно е (поне на мен). Ако не можеш някой който знае да ти помогне. После задължително махни стария бензин и сложи пресен. Моята помпа се беше прецакала от застоял бензин (карам на LPG), който се беше превърнал в корселин и всичко беше се разложило. Ама преди да вадиш помпа запали колата на газ и провери дали идва ток до буксата дето се пъха в помпата с мултицет (ако не ти е спряна като си на газ).

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 07 сеп 2007 15:42

им резон в думите на колегата над мен...капака на кошницата се държи на щипки...с отвертка ги отщипваш и излиза...

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пет 07 сеп 2007 17:29

аз по принип я карам и на бензин и то доста често на седмица поне 1-2 пъти и едва ли е от тоз застоелия бензин,но ще видим защо не ще да иска да работи....утре ще разглобявам

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 08 сеп 2007 15:18

значи днеска разглобих и проверих.....
както каза колегата по горе преди да я изкарвам самата помпа проверих буксата за бензиновата помпа и поплавака като смених на бензин и дадох на контакт....
резултата беше,че имаше ток само по единия от четерите кабела който стигат до резервоара....май този за поплавака.....
разгледах и помпата каквото се виждаше(не че може да се провери така дали и има нещо) и нищо нередно не видях....
та сега от тук нататак къде да търся и от къде минават тези кабели до резервоара за да ги разгледам и да видя защо не стига ток до там.
горе долу малко ми падна камък от сърцето,но ще видим накрая какво ще излезе и какъв ще е проклетия проблем :shock

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 08 сеп 2007 19:26

някой да помага къде е възможно да е проблема :?:

nandro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nandro » Нед 09 сеп 2007 0:31

И понеже съм автожичкаджия и добра душа,колега ще ти спусна сервизна информация.Интересуват те два кабела-кафяв(маса)и жълто-червен(плюс).Ще ти трябва помощник да ти дава контакт.Взимаш пробна лампа,хващаш й щипката към шасито и с бодливата част мериш дали идва +12 волта на ж.-червения кабел.Ако идва,помпата не бръмчи-сменяй помпата.Ако не идва:
-изгорял бушон на помпата(FUEL PUMP,KRAFTSTOFFPUMPE)
-реле на помпата
-датчик за налягане на горивото
-и най-интересната част-преебано реле на блокажа на алармата
Действай,че колите се развалят като не се карат!

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Нед 09 сеп 2007 20:48

бушоно е жълт 20 ампера мисля,че беше и има още един такъв и ги размених и пробвах и нямаше успех......
а това реле къде се намира и какъв номер е.....там над бушоните ли е :?:
също да кажа,че колата няма аларма....или по точно казано като я внесоха преди 3 години от Италия собстеника каза,че я взел без дистанционно....вътре под капака се вижда някаква аларма,но е заклучена с ключалка,а аз този ключ го нямам......до сега за тези 3 години никога не е правила проблеми тази аларма възможно ли е да е от нея :?:
Този датчик за налягането на горивото къде се намира :?:

nandro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nandro » Пон 10 сеп 2007 0:07

Много въпроси,бе колега!Ти направи ли това,което ти казах?
Релето е второто от ляво на дясно, горния ред на буш.табло.Алармата казваш не е правила проблем 3 години.Ми то всяко нещо си има първи път.Отиди при някой алармаджия да ти отреже блокажа!Ако не могат да се справят във Варна,палиш на газ и с педала до долу към София при бате Оги да й бае на тая лоша кола.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 10 сеп 2007 16:57

Орльо,така и така си свалил помпата защо не и даде директно ток да видиш дали ше завърти :?:

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Пон 10 сеп 2007 23:58

ами не аз не съм я свалял само видях,че не идва ток при въртене на бензин и точно това направих днеска с акумулатор на един познат и дадохме захранване и си бачкаше колата на бензин....поне вече със сигурност не е от нея проблема и няма да се сменя....а утре ще ходя при един познат жичкаджия да види вече дали кабела е прекъснат някаде или релето е прецакано....ще видим кво ще излезе накрая.

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Вто 11 сеп 2007 13:40

и в крайна сметка се оказа,че проблема е от шоков имобилайзер,който макар и при дезактивирана алармата си е бил вързан към помпата и се е активирал по някакъв начин.....вече не е вързан във веригата на помпата и колата си работи без проблем и на бензин :D :D :D

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 11 сеп 2007 13:47

Orlio написа:и в крайна сметка се оказа,че проблема е от шоков имобилайзер,който макар и при дезактивирана алармата си е бил вързан към помпата и се е активирал по някакъв начин.....вече не е вързан във веригата на помпата и колата си работи без проблем и на бензин :D :D :D
айде честито ! :applause:

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Сря 12 сеп 2007 12:43

мерси :D :D :D
темата може да се заключи вече :lock:

Потребителски аватар
masterpit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот masterpit » Пет 28 сеп 2007 11:56

и да не забравиш да пребиеш автогазаджията за пропуска, а твоят модел на голф иначе трупа адски много грешки на компа когато работи на газ ако си заинтересуван пиши :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”