Проблем на бензин?
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Вадиш внимателно! Аз като я вадих я измъкнах без пластмасобия кожух само капака на кожуха се маха - по-лесно е (поне на мен). Ако не можеш някой който знае да ти помогне. После задължително махни стария бензин и сложи пресен. Моята помпа се беше прецакала от застоял бензин (карам на LPG), който се беше превърнал в корселин и всичко беше се разложило. Ама преди да вадиш помпа запали колата на газ и провери дали идва ток до буксата дето се пъха в помпата с мултицет (ако не ти е спряна като си на газ).
значи днеска разглобих и проверих.....
както каза колегата по горе преди да я изкарвам самата помпа проверих буксата за бензиновата помпа и поплавака като смених на бензин и дадох на контакт....
резултата беше,че имаше ток само по единия от четерите кабела който стигат до резервоара....май този за поплавака.....
разгледах и помпата каквото се виждаше(не че може да се провери така дали и има нещо) и нищо нередно не видях....
та сега от тук нататак къде да търся и от къде минават тези кабели до резервоара за да ги разгледам и да видя защо не стига ток до там.
горе долу малко ми падна камък от сърцето,но ще видим накрая какво ще излезе и какъв ще е проклетия проблем
както каза колегата по горе преди да я изкарвам самата помпа проверих буксата за бензиновата помпа и поплавака като смених на бензин и дадох на контакт....
резултата беше,че имаше ток само по единия от четерите кабела който стигат до резервоара....май този за поплавака.....
разгледах и помпата каквото се виждаше(не че може да се провери така дали и има нещо) и нищо нередно не видях....
та сега от тук нататак къде да търся и от къде минават тези кабели до резервоара за да ги разгледам и да видя защо не стига ток до там.
горе долу малко ми падна камък от сърцето,но ще видим накрая какво ще излезе и какъв ще е проклетия проблем

И понеже съм автожичкаджия и добра душа,колега ще ти спусна сервизна информация.Интересуват те два кабела-кафяв(маса)и жълто-червен(плюс).Ще ти трябва помощник да ти дава контакт.Взимаш пробна лампа,хващаш й щипката към шасито и с бодливата част мериш дали идва +12 волта на ж.-червения кабел.Ако идва,помпата не бръмчи-сменяй помпата.Ако не идва:
-изгорял бушон на помпата(FUEL PUMP,KRAFTSTOFFPUMPE)
-реле на помпата
-датчик за налягане на горивото
-и най-интересната част-преебано реле на блокажа на алармата
Действай,че колите се развалят като не се карат!
-изгорял бушон на помпата(FUEL PUMP,KRAFTSTOFFPUMPE)
-реле на помпата
-датчик за налягане на горивото
-и най-интересната част-преебано реле на блокажа на алармата
Действай,че колите се развалят като не се карат!
бушоно е жълт 20 ампера мисля,че беше и има още един такъв и ги размених и пробвах и нямаше успех......
а това реле къде се намира и какъв номер е.....там над бушоните ли е
също да кажа,че колата няма аларма....или по точно казано като я внесоха преди 3 години от Италия собстеника каза,че я взел без дистанционно....вътре под капака се вижда някаква аларма,но е заклучена с ключалка,а аз този ключ го нямам......до сега за тези 3 години никога не е правила проблеми тази аларма възможно ли е да е от нея
Този датчик за налягането на горивото къде се намира
а това реле къде се намира и какъв номер е.....там над бушоните ли е

също да кажа,че колата няма аларма....или по точно казано като я внесоха преди 3 години от Италия собстеника каза,че я взел без дистанционно....вътре под капака се вижда някаква аларма,но е заклучена с ключалка,а аз този ключ го нямам......до сега за тези 3 години никога не е правила проблеми тази аларма възможно ли е да е от нея

Този датчик за налягането на горивото къде се намира

Много въпроси,бе колега!Ти направи ли това,което ти казах?
Релето е второто от ляво на дясно, горния ред на буш.табло.Алармата казваш не е правила проблем 3 години.Ми то всяко нещо си има първи път.Отиди при някой алармаджия да ти отреже блокажа!Ако не могат да се справят във Варна,палиш на газ и с педала до долу към София при бате Оги да й бае на тая лоша кола.
Релето е второто от ляво на дясно, горния ред на буш.табло.Алармата казваш не е правила проблем 3 години.Ми то всяко нещо си има първи път.Отиди при някой алармаджия да ти отреже блокажа!Ако не могат да се справят във Варна,палиш на газ и с педала до долу към София при бате Оги да й бае на тая лоша кола.
ами не аз не съм я свалял само видях,че не идва ток при въртене на бензин и точно това направих днеска с акумулатор на един познат и дадохме захранване и си бачкаше колата на бензин....поне вече със сигурност не е от нея проблема и няма да се сменя....а утре ще ходя при един познат жичкаджия да види вече дали кабела е прекъснат някаде или релето е прецакано....ще видим кво ще излезе накрая.
- realityman
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”