оборотите са си нормални под 900
все пак дори на загряла кола на първа и втора си държи 10-20 км/ч без да натискам газта, само да я подкарам трябва първоначално
разходът не е висок
нищо друго не ми прави впечатление,
това нормално ли е,? според мен не
Колата върви като дизел - без газ на първа и втора
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
jagler написа:на 5 не е желателно да се кара под 80-90км/ч така са ми казвали майсторите товари се скоростната кутия...ама всеки си знае да не давам акъли и аз,че философи много тук.andro_ написа:И на 5-та ми върви без газ на около 800 об.
Мда,товари се аЛспусната система....и CD-то...

Прав си,де,така е.
Принципно не е хубаво да се ускорява на висока предавка и от ниски обороти,с двигател,чийто въртящ момент се постига на по-високи обороти - примерно мойто голфе спокойно си ускорява от 1000 об на 5-та нагоре,но не е хубаво,товарят се най-вече биелните лагери,защото компчо набива гориво,пък оборотите не се вдигат достатъчно бързо,той продължава да набива гориво и усилието върху коляновия вал се увеличава...Май така беше

Служебното Пунто 1.2и,като е на 4-та и да кажем на 1000 об. и като го настъпя и почват едни аванси да чукат,детонации...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
jagler написа:на 5 не е желателно да се кара под 80-90км/ч така са ми казвали майсторите товари се скоростната кутия...ама всеки си знае да не давам акъли и аз,че философи много тук.andro_ написа:И на 5-та ми върви без газ на около 800 об.
Аз мисля,че това което се товари са основните и биелните лагери и то когато се кара много под максималния въртящ момент.....това са просто удари по тези детайли които ги разбиват.....този момент е особено страшен при двутактовите машини където коляновия вал има маховици за довършване въртеливото движение.......
Извинявай ама 80 км при мен на 5-та са 2150 об и това е доста близко до 2500 където е максималния въртящ момент на моят ДВГ.....кара се без проблем идори можеш да изтеглиш при нуужда(е.... не състезателно!)
Недей да обобщаваш така!
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
не че върви като дизел, а просто си САМОПОДАВА газ
Мойта е същата - електрониката гледа да стабилизира оборотите да не падат под 800 (както каза ваското)
На 1-ва като катериш някакъв досаден баир е супер удобно ако трябва да се движиш мнооого бавно.
на 2-ра също катери, на 3-та вече е късно на 800 оборота да се подава газ да не угасне, ама на равно си върви като пич

Мойта е същата - електрониката гледа да стабилизира оборотите да не падат под 800 (както каза ваското)
На 1-ва като катериш някакъв досаден баир е супер удобно ако трябва да се движиш мнооого бавно.
на 2-ра също катери, на 3-та вече е късно на 800 оборота да се подава газ да не угасне, ама на равно си върви като пич

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
просто споделям не си налагам мнението ,казвам какво са ми казали майсторитеjoker написа:jagler написа:на 5 не е желателно да се кара под 80-90км/ч така са ми казвали майсторите товари се скоростната кутия...ама всеки си знае да не давам акъли и аз,че философи много тук.andro_ написа:И на 5-та ми върви без газ на около 800 об.
Аз мисля,че това което се товари са основните и биелните лагери и то когато се кара много под максималния въртящ момент.....това са просто удари по тези детайли които ги разбиват.....този момент е особено страшен при двутактовите машини където коляновия вал има маховици за довършване въртеливото движение.......
Извинявай ама 80 км при мен на 5-та са 2150 об и това е доста близко до 2500 където е максималния въртящ момент на моят ДВГ.....кара се без проблем идори можеш да изтеглиш при нуужда(е.... не състезателно!)
Недей да обобщаваш така!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”