Колата върви като дизел - без газ на първа и втора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колата върви като дизел - без газ на първа и втора

Мнениеот dude » Сря 12 сеп 2007 8:45

оборотите са си нормални под 900
все пак дори на загряла кола на първа и втора си държи 10-20 км/ч без да натискам газта, само да я подкарам трябва първоначално

разходът не е висок
нищо друго не ми прави впечатление,

това нормално ли е,? според мен не

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 12 сеп 2007 9:12

що така реши?
съвсем нормално нещо е това-даже е показателно за добро състояние.
като се натовари мотора електрониката се мъчи да го стабилизира-щом успява=всичко ток.
ако си на скорост естествено че това ще доведе до някакво движение...

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Сря 12 сеп 2007 9:23

Да и при мен е така и ми прави впечатление,защото на старата ми кола не беше така-явно няма нищо обезпокоително в тази работа:)

Потребителски аватар
protoberans
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот protoberans » Сря 12 сеп 2007 12:36

при мен и на 3та си върви ако е равно... понякога се усе6та как педала на гаста леко хлътва дава си газ ;) да не угасне

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 12 сеп 2007 12:48

И на 5-та ми върви без газ на около 800 об :wink: .

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Сря 12 сеп 2007 17:39

И моя върви без газ :) пробвал съм го до 3-та по нататък не съм :) и много ме кефи примерно на 1-ва като карам с 5 км и като включа 2-ра и пусна съединителя и тя сама набира :) Казаха ми че не е нормално но според мен е добре

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 12 сеп 2007 17:44

по принцип колата един път като я запалиш, тя не иска да изгасне сама, а като си и на скорост е нормално това да доведе до някакво движение :) При мен втора е точно 25 км/ч без да пипам педала на газта 3-та е 40, по-нагоре не съм гледал, но си върви :)

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 12 сеп 2007 20:40

andro_ написа:И на 5-та ми върви без газ на около 800 об :wink: .
на 5 не е желателно да се кара под 80-90км/ч така са ми казвали майсторите товари се скоростната кутия...ама всеки си знае да не давам акъли и аз,че философи много тук. :lupe

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 12 сеп 2007 21:28

jagler написа:
на 5 не е желателно да се кара под 80-90км/ч така са ми казвали майсторите товари се скоростната кутия...ама всеки си знае да не давам акъли и аз,че философи много тук. :lupe

Мда,товари се аЛспусната система....и CD-то... :lol:

Прав си,де,така е.

Принципно не е хубаво да се ускорява на висока предавка и от ниски обороти,с двигател,чийто въртящ момент се постига на по-високи обороти - примерно мойто голфе спокойно си ускорява от 1000 об на 5-та нагоре,но не е хубаво,товарят се най-вече биелните лагери,защото компчо набива гориво,пък оборотите не се вдигат достатъчно бързо,той продължава да набива гориво и усилието върху коляновия вал се увеличава...Май така беше :D ,*ба ли га.

Служебното Пунто 1.2и,като е на 4-та и да кажем на 1000 об. и като го настъпя и почват едни аванси да чукат,детонации...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 12 сеп 2007 22:00

jagler написа:

Аз мисля,че това което се товари са основните и биелните лагери и то когато се кара много под максималния въртящ момент.....това са просто удари по тези детайли които ги разбиват.....този момент е особено страшен при двутактовите машини където коляновия вал има маховици за довършване въртеливото движение.......
Извинявай ама 80 км при мен на 5-та са 2150 об и това е доста близко до 2500 където е максималния въртящ момент на моят ДВГ.....кара се без проблем идори можеш да изтеглиш при нуужда(е.... не състезателно!)
Недей да обобщаваш така!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 12 сеп 2007 22:07

не че върви като дизел, а просто си САМОПОДАВА газ :P
Мойта е същата - електрониката гледа да стабилизира оборотите да не падат под 800 (както каза ваското)
На 1-ва като катериш някакъв досаден баир е супер удобно ако трябва да се движиш мнооого бавно.
на 2-ра също катери, на 3-та вече е късно на 800 оборота да се подава газ да не угасне, ама на равно си върви като пич :wink:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 12 сеп 2007 22:08

joker написа:
jagler написа:

Аз мисля,че това което се товари са основните и биелните лагери и то когато се кара много под максималния въртящ момент.....това са просто удари по тези детайли които ги разбиват.....този момент е особено страшен при двутактовите машини където коляновия вал има маховици за довършване въртеливото движение.......
Извинявай ама 80 км при мен на 5-та са 2150 об и това е доста близко до 2500 където е максималния въртящ момент на моят ДВГ.....кара се без проблем идори можеш да изтеглиш при нуужда(е.... не състезателно!)
Недей да обобщаваш така!
просто споделям не си налагам мнението ,казвам какво са ми казали майсторите :wink: нали сме тук да се съветваме и да решаваме проблеми не да филосовстваме без практика... :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”