Въпрос за джанти за през зимата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за джанти за през зимата

Мнениеот Дашо » Сря 12 сеп 2007 18:42

Мисля един вариянт да си сложа отзад на моя Голф 3 за през зимата джанти 15",а отпред да си остана с 14".И да ви питам как мислите-добре ли ще изглежда (макар че са железни и не са кой знае колко красиви).Мисълта ми е дали ще се дигне грозно задницата.Също да ви питам,дали ще се отрази на задницата на моята кола за зимата че и слагам по-голяма гума-дали ще е по-устойчива или обратно.И кой какво се сети в това направление и смята че ще е от полза-нека каже 8)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 12 сеп 2007 21:17

ти за красиво ли ще караш колата,или за сигурност :idea: :?:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 13 сеп 2007 7:42

Гледай сигорноста , преди газарията.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Чет 13 сеп 2007 8:10

maiz написа:Гледай сигорноста , преди газарията.

И Аз така мисля! :)

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Чет 13 сеп 2007 8:37

За да ти е сигорна работата си сложи 4 зимни гуми на железни джанти, а като стане топло слагай аломиниевите (иначе е малко грозно отпред железни отзад аломиниеви не че аз некарам така ама все пак си е грозничко а разлика в устойчивостта не съм усетил)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 13 сеп 2007 9:54

Независимо как изглежда /добре или не/ не бих карал през зимата с по-широки гуми /особено - летни или т.нар. "всесезонни"/ отзад. Хлъзгаво е, а Голф-а /и не само той.../ по рождение няма мн. спир. усилие отзад, особено, когато не е натоварен... Пък дори и с натоварена, по-тежка задница, в завои през зимата с такива гуми също едва ли ще ти е забавно...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 13 сеп 2007 11:48

Аз зимата си карам с 15-те но с хубави гуми, а в по-екстремни ситуаций се налагат и вериги. Все пак при нас пада мнооооого сняг :wink:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 13 сеп 2007 11:59

На мен и от пред са ми железни джанти.Не са лети.За това как ще изглежда питах да не би да щръкне задницата и да стане грозотия.А ми беше интересно дали отзад ако сложа гуми с по-голям цолаж от предните ще се подобри устойчивостта на колата през зимата,отколкото ако си карам с четри 14ки.Точно с такава идея питам.Явно първия пост не съм се изразил много правилно и е станало объркване,щото и за мен-главното е сигурността(все още имам акъл в главата,колкото и малко да ми е останъл mhihi mhihi mhihi )

Потребителски аватар
kamenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenov » Чет 13 сеп 2007 16:27

maiz написа:Гледай сигорноста , преди газарията.

:да:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 13 сеп 2007 18:30

da6o_amvr написа:На мен и от пред са ми железни джанти.Не са лети.За това как ще изглежда питах да не би да щръкне задницата и да стане грозотия.А ми беше интересно дали отзад ако сложа гуми с по-голям цолаж от предните ще се подобри устойчивостта на колата през зимата,отколкото ако си карам с четри 14ки.Точно с такава идея питам.Явно първия пост не съм се изразил много правилно и е станало объркване,щото и за мен-главното е сигурността(все още имам акъл в главата,колкото и малко да ми е останъл mhihi mhihi mhihi )

няма да щръкне кой знае колко;също така няма да се подобри стабилноста -все пак ти не слагаш някакви валявци нали?А аз съм чувал че за снеговете е по добре да си с по-малък размер....Просто лично аз по голями от 165 зимни не съм карал....виж летни е друга бира :P :P :lol:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 13 сеп 2007 18:57

chy написа:няма да щръкне кой знае колко;също така няма да се подобри стабилноста -все пак ти не слагаш някакви валявци нали?А аз съм чувал че за снеговете е по добре да си с по-малък размер....Просто лично аз по голями от 165 зимни не съм карал....виж летни е друга бира :P :P :lol:

ОК!!!Благодаря за инфото :beer

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 14 сеп 2007 13:19

4-ри еднакви си е чиста работа, не мога да разбера защо искаш отзад да си с по-големи. Щом си с 14'' карай си с тях. Като си с 4-ри еднакви зимни гуми, след две години като се поизтрият предните, ще ги сложиш отзад а задните отпред - те там е далаверата :wink:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 14 сеп 2007 19:41

Stefan написа:4-ри еднакви си е чиста работа, не мога да разбера защо искаш отзад да си с по-големи. Щом си с 14'' карай си с тях. Като си с 4-ри еднакви зимни гуми, след две години като се поизтрият предните, ще ги сложиш отзад а задните отпред - те там е далаверата :wink:

Прав си,а за зимата нямах джанти и затова обмислях 15-ки.Но ще си взема 14-ки :wink:
Май дойде време за
:lock:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”