След смяна на водата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 17 сеп 2007 18:08

тръба написа:...то това не са ли две различни думи с различно значение?Или пък синоними и всъщност и 2-те да са верни?Защото Гугъла им отговаря солидно с безброй страници...
Накрая да не стане да си се извините? mhihi

Неискам да казвам колко семестъра химия съм учил, btw още уча :wink:
Но моите источници не са гугъл или програмата за развитие на чуйпетльвската селищна система, а ето тук например:
http://www.iupac.org/index_to.html

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 17 сеп 2007 22:11

yossarian написа:
тръба написа:...то това не са ли две различни думи с различно значение?Или пък синоними и всъщност и 2-те да са верни?Защото Гугъла им отговаря солидно с безброй страници...
Накрая да не стане да си се извините? mhihi

Неискам да казвам колко семестъра химия съм учил, btw още уча :wink:
Но моите источници не са гугъл или програмата за развитие на чуйпетльвската селищна система, а ето тук например:
http://www.iupac.org/index_to.html

За ....ГЕН... си абсолютно прав...само,че не забравяй,че понякога придобилите гражданственост понятия твърде много се различават от точното професионално(а да не говорим за научното?!)..
ярък пример:.....точното наименование на слепият израстък на дебелото черво е apрendix(сиреч придатък)..а кажи колко пъти това е упоменато така дори ив сравнително по-претендиращата за точност научно-популярна литература....а колко души наричат апендикса АПАНДИСИТ?????(ТОЧНОтО НАИМЕНОВАНИЕ НА ВЪЗПАЛЕНИЕТО НА АПНЕДИКСА Е АПЕНДИЦИТ..)
Затуй ти казвам полекичка.....едно е научен форум по химия друго е нашият форум, където тъй като хората са с най-разностранни интереси и ниво на познания и най-често се ползват придобилите гражданственост понятия!!!...просто за да говорим на един и същи език......иначе не бихме могли да се разбираме....
А отвори още линкове да видиш на колко места (даже и в някои научни медицински сайтове натриевия хидроГЕНкарбонат се нарича ХИДРОкарбонат....
Лекичко бе дете....никога не е късно да станеш за резил.......
нищо не съм пропуснал от обучението...
а Гугъла си е търсачка и нищо повече,за общообразователно търсене.....няма да те препращам в MEDLINE или МEDSCAPE където трудно би асимилирал и малка част от понятията...
И защо не използваш българската дума " между другото "ами се англичееш и използваш тяхната и то съкратената терминология....в научните среди това е лоша атестация!

Последна промяна от joker на Вто 18 сеп 2007 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 17 сеп 2007 22:39

joker написа:MEDLINE или МEDSCAPE където трудно би асимилирал и малка част от понятията...

Голям залък лапни, голяма дума не казвай :D

Днес ти е деня да се дъниш мой човек. В MEDLINE съм регистриран поне от 15 години, долу горе по времето когато почнах да правя дисертация по :Mr Green Fun радиофармацефтика :Mr Green Fun
И понеже не смятам 4 семестъра химия за върхово постижение в живота другите подробности ти ги пращам на лични!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 17 сеп 2007 22:49

joker написа:
yossarian написа:.....

Момчета, не знам за вас, ама на мен вашите спорове ВИНАГИ са ми били адски интересни!
Ще продължавам да следя темата с интерес! :019: :039:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 17 сеп 2007 22:59

Всичко е много интересно, ама наистина минете на лични, че на човека проблема не виждам да се решава от вашите теоритични спорове.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 17 сеп 2007 23:05

dobrinb написа:Всичко е много интересно, ама наистина минете на лични, че на човека проблема не виждам да се решава от вашите теоритични спорове.
:да:

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Вто 18 сеп 2007 21:39

На тубата на моя антифриз(AUTO EXPRESS), чисто просто и ясно си пише да се разрежда с дестилирана вода.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 19 сеп 2007 7:40

За четене - никъде не съм го чел, но още преди доста години, в предприятието, в което работеше баща ми поддържаха доста електрокари... НИКОЙ от служителите не наливаше в охл. с-ма на служебните автомобили и камиони дори /както - естествено - и в личните им автомобили :) / друго, освен антифриз /който беше качествен, руски и най-важното - служебен :) / и/или дестилирана вода... По нашия край водата е доста варовита и хората така си знаеха... Да не говорим, че черните акумулатори "Искра" - от "ония" някогашните, с жълтооранжевата лепенка :) , изкарваха /и на личните автомобили :) / с лекота над 10-12 год. :!: експлоатация, защото за тях /пък и за колите - като цяло/ се грижеха както трябва...

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 19 сеп 2007 9:54

bobcho написа:Сипвай антифриз и не му мисли много.Следи си известно време маслото и какво изкарва през ауспуха, ако всичко е ок не ги мисли повече тези 150 мл.

ПП:Смени си и тройника .... ще те е яд да ти текат парите после по двигателя :)

Какво точно може да стане на мотора, ако не си смяня веднага тройника. Той едва прокапва и то след каране. Като си седи не капе.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 19 сеп 2007 10:16

T.Spark написа:Какво точно може да стане на мотора, ако не си смяня веднага тройника.

Ами нищо особенно!
Най-много да остане без вода, ако не погледнеш, да прегрее, да затегне и да го хвърлиш! :lol:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 19 сеп 2007 10:47

Е щом е само това... :D
Аз мисля нещо по-сериозно... :D

Сега сериозно. Промени в налягането, лошо охлаждането (не говоря за прегряване поради липса на течност, всяка сутрин отварям капака да гледам), проблем с датчика на тройника поради този лееееек теч и т. н. Изобщо нещо

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 19 сеп 2007 11:02

Хехе... да тръгна да те успокоявам, че нищо няма да стане, пък то да реши ей тъй, на инат да ме уборииии.... :roll:
Наистина принцино не би трябвало да имаш проблем!
И аз до преди седмица и малко имах много лек теч от там (към 300мл. на седмица) и нищо лошо не стана за близо 2 месеца.
Амааа... то нали знаеш, че дявола си няма работа!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 19 сеп 2007 11:52

T.Spark написа:Какво точно може да стане на мотора, ако не си смяня веднага тройника. Той едва прокапва и то след каране. Като си седи не капе.

Охладителната система е херметична. При загрял двигател налягането в нея е повишено. От тройника покапва по-малко, но като цяло всичко е ОК. Какво става обаче като спреш и двигателя се охлади до околната температура? Налягането в охладителната система спада, и дърпа малко въздух през клапана на капачката на раширителния съд. Обаче при теб не само от там, ами и от капещия тройник. В следствие може да се получи локална въздушна възглавница. Последствията ги оставям на въображението ти.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 19 сеп 2007 12:09

yossarian написа:
T.Spark написа:Какво точно може да стане на мотора, ако не си смяня веднага тройника. Той едва прокапва и то след каране. Като си седи не капе.

Охладителната система е херметична. При загрял двигател налягането в нея е повишено. От тройника покапва по-малко, но като цяло всичко е ОК. Какво става обаче като спреш и двигателя се охлади до околната температура? Налягането в охладителната система спада, и дърпа малко въздух през клапана на капачката на раширителния съд. Обаче при теб не само от там, ами и от капещия тройник. В следствие може да се получи локална въздушна възглавница. Последствията ги оставям на въображението ти.

това е напълно възможно,но при две условия....ако процепът на тройника оказва равно или по-малко съпротивление на проникващият въздух отколкото клапата(иначе си смуче окъдето и по-лесно)..... и ако налягането стане в охладителната система по-ниско от атмосферното(лятно време е трудно)
Теоретически:За да проникне вещество от една зона в друга трябва градиент(в случая разлика в наляганията) и проникването става по посока на градиента,а скоростта на проникването е в зависимост от големината на градиента като роля играе и съпротивлението при преминаването през съотвения отвор...колкото по-малко съпротивление толкова по-голяма скорост....голяма скорост,бързо изравняване налягането с атмосферното и ...свършва с проникването.....мисля,че това става доста бързо чрез клапата на капачката на изравнителното казанче....но това си е мое мнение..нямам цифри и не мога да го докажа(пък и цепнатината в тройника може да е с най-различни размери)....
Ако някой има опит с практически последствия от този тип нека пише.....аз само теоретизирам..

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 19 сеп 2007 12:33

[quote="joker..... и ако налягането стане в охладителната система по-ниско от атмосферното(лятно време е трудно)...[/quote]

Доста е вероятно. Сутрин лято 20 градуса. Т.Spark долива 300мл вода. Кара цял ден, от тройника изкапват 300 мл. Прибира се, паркира, салати ракии и прочие. През нощта охладителната система стига пак 20 градуса, но е с 300 мл по-малко течност, респ. по-ниско налягане. Разликата е под 10% (0.3 л от 4 общо), та клапана на капачката може и да не чуе.

Абе аз бих го сменил въпросния тройник.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”