централното HELP

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

централното HELP

Мнениеот absent » Сря 19 сеп 2007 20:45

Колеги помагайте , централното ми се заключва когато си иска
независимо дали съм отварял или затварял която и да е врата (аларма нямам) притеснявам се че някои път ще остана на вънка и ще обикалям голфа като голям камък , как да спра това нещо ?!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 19 сеп 2007 20:46

Извади му бушона или направо куплунга от компресотчето отзад под капака на десния стоп и няма да имаш централно и проблеми.
Мисля си,че проблемите ти идват от алармата.
На служебната кола имаме една такава - заключва,когато си поиска.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Сря 19 сеп 2007 20:50

:D е то така хубаво ще стане ама аз искам да го имам , може ли някои да даде смислен отговор

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Сря 19 сеп 2007 20:54

Скоро имах подобен проблем и аз,но след като смених компресорчето (под десния стоп) се оправи!Него го взех втора ръка от познат.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Сря 19 сеп 2007 21:01

значи според вас проблема е в самото централно не е някъде по кабелите , един приятел ми спомена че можело да се върже самия компресор към аларма и тя да го командва , възможно ли е така ако е , да слагам аларма (евентуална авария в електрониката на централното)?

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Сря 19 сеп 2007 21:03

Провери за протрити кабели в маншона на шофьорската врата или около механизма на ключалката провери и на другата ако и тя е управляваща. Ако всичко е наред отвори компресорчето и виж състоянието на платката да нее окислена в следствие на влага, или пък да има спукани споики.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Чет 20 сеп 2007 16:45

При мен има подобен проблем - когато отключа колата и след това веднага се опитам да заключа - от шофьорската врата се чува едно свистене и вратите не се заключват. Та значи моторчето продължава да върти в посока отключване (поради това че смуче въздух от шофьорската врата) още няколко секунди и чак след като спре мога да заключа. Заслушай се, ако и при теб се чува свистене от някоя врата и моторчето продължава да върти, то най-вероятно това е проблема.

п.п. а забравих още нещо :търсачкаа :lol:

Потребителски аватар
moni.sim 1,6
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 1998

Re: централното HELP

Мнениеот moni.sim 1,6 » Чет 20 сеп 2007 20:46

absent написа:Колеги помагайте , централното ми се заключва когато си иска
независимо дали съм отварял или затварял която и да е врата (аларма нямам) притеснявам се че някои път ще остана на вънка и ще обикалям голфа като голям камък , как да спра това нещо ?!
Машинката,която отключва и заключва във шофьрската врата се явява управляваща и е електрическа,тя подава сигнал на компресора,като се скъса гуменото маншонче в нея влиза вода и откача,почва да се задейства когато си иска,поне при мен беше така,смених я с чисто нова и се оправи! :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”