колеги,
може ли някой да ми каже какво значи упора на макферсон?
На две места вече ми казват, че трябва да сменя упорите на
макферсоните. Това тампоните, които са отгоре под капака ли са?
mod edit: vaskoto1
опори на макферсони
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами имам оплаквания, като цяло усещам че ходовата част е много зле,
много твардо вози, тресе много, на легналите полицаи по някога се чува такав звук все едно на камак удря, освен това предницата носи на завои особено ако има неравностти. Амортисъорите ги мериха на стенд, около 40% са, и тях ще трябва да сменя сигурно. Но не знам тези тампони (упори) мога ли някак си да разбера дали наистина са за смяна?
много твардо вози, тресе много, на легналите полицаи по някога се чува такав звук все едно на камак удря, освен това предницата носи на завои особено ако има неравностти. Амортисъорите ги мериха на стенд, около 40% са, и тях ще трябва да сменя сигурно. Но не знам тези тампони (упори) мога ли някак си да разбера дали наистина са за смяна?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
проверката е изключително лесна : вдигаш едното колело на крик ,хващаш го отдолу и се опитваш да го вдигнеш нагоре (все едно искаш да вдигнеш цялата кола) Колелото трябва да не помръдва ,а ако се посвдига с 1 см (примерно) значи и луфта им е 1 см. Относно силата с която трябва да вдигаш ,искам да ти кажа ,че аз съм 52 кг и с двете ръце без да се напъвам много го вдигах. Сменал съм на поло 2F (90-94) и на поло 6N (95-99) . На по-новият модел смяната излиза почти двойно по-евтина. Твоето поло какво е? (имам нещо впредвид)
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
можеш да караш колкото си искаш ,ама като ги смениш тогва ще усетиш разликата. 30 лв са ти и двата макферсона барабар с лагерчетата,ако си имаш и скоби за пружините ще ги смениш лесно сам (развиваш 3 болта и макферсона ти е в ръцете вече). Ако пък нямаш скоби ,по добре ходи да ти ги сменят. Вземат по 15 лв за смяна на един. То това 60 лв ремонт ли му викаш 

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: упори на макферсони
millencolin написа:колеги,
40 процента та те чисто са си умряли сменяй ги + тампни на макфврсона + шок тампони + прахоуловители иначе новите амортисйори нямат гаранция препоръчвам ти билдщайн или закс , не се връзвай на бразилски китайски или турски амортисйори + тампни на макфврсона + шок тампони + прахоуловители (билдщайн) са около 200-250 лева + 30 лева за труд успех
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Re: упори на макферсони
junakov написа:millencolin написа:колеги,
40 процента та те чисто са си умряли сменяй ги + тампни на макфврсона + шок тампони + прахоуловители иначе новите амортисйори нямат гаранция препоръчвам ти билдщайн или закс , не се връзвай на бразилски китайски или турски амортисйори + тампни на макфврсона + шок тампони + прахоуловители (билдщайн) са около 200-250 лева + 30 лева за труд успех
Колега сложи му и 20-30 лв. реглаж предница евентуално .. при по новите модели си иска задълже

- joro_g400
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
millencolin написа:Ами имам оплаквания, като цяло усещам че ходовата част е много зле,
Колега ти какво Поло караш

Ако е много ниско и виждаш разлика в твоето и другите Половери значи предишният собственик си е падал по по- спортно каране и твьрде вероятно да имаш някой хубав кит
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”