Как се развива свещ?-Развита...
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Как се развива свещ?-Развита...
Реших да проверя състоянието на свещите (Голф 3 АЕА - 1994).Трите се развиха сравнително лесно, но 4-тата (най-лявата) не помръдва.Пробвах на студен и топъл двигател.Вярно е,че инструментът ми е с чупеща глава и не толкова здрав,но ме е страх да напъна повече,защото може да се счупи свеща (или ключът
)От огледа на предните 3 свещи си мисля,че са за смяна...имат ръжда по електрода за кабелите и черна ивица на порцелана.Иначе електродите изглеждат ОК.Изглеждат поне над 50000 км.

Последна промяна от dimitars на Нед 30 сеп 2007 16:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Аз имам 3 комплекта (руски,китайски и от ГФР(едно време беше западна германия),но нито един няма главаза развиване на свещи за съжаление.Днеска си купих един ключ за свещи (като от Лада)от "Алати",като гледах размера на око,но се оказа,че съм се прецакал(19 мм)Явно размерът е 21 мм.Нямаше такива обаче.Имаше 16 мм?От Лада сигурно ще стане,но не мога да заварявам...не разбирам от това:(По-лесно ми е да си купя готов инстумент...
-
- Автомобил:
- Двигател:
dimitars написа:На предната ми кола (голф 2) май бяха същите по каталог-триполюсни и май същия тип.Ще си купя обаче еднополюсни (щото съм на газ)по 13-14 лева комлектът от Киров-Бош.Предната кола мина над 100 000 км с такива.Проблемът е в развиването:(Не става ли с Гедоре?Или е твърде дебело?Не съм пробвал де...
Не става. Защото опашката на свеща пречи.
Както каза колегата в комплектите обикновено има камък за свещ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мойто голфе свещта е за ключ 16 мм.Има прекрасни,готини,здрави тръбни глухи ключове,НЕЧУПЕЩИ се и неогъващи се - хващаш в другия край с камък от герория и напъваш...
Има скъпички,има и китайчета по 2 лева.Китайчето е здраво.Иначе хубавите на Гедоре,примерно - около 8-10 лева.
Тия,чупещите се ключове с гумичката да вървят под ягодите - много са алтави и аз много ги мразя.Освен това с тях много лесно се чупи порцелана на свещите.
Има скъпички,има и китайчета по 2 лева.Китайчето е здраво.Иначе хубавите на Гедоре,примерно - около 8-10 лева.
Тия,чупещите се ключове с гумичката да вървят под ягодите - много са алтави и аз много ги мразя.Освен това с тях много лесно се чупи порцелана на свещите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бош не!!!
Колега, със сигурност четох във форума на Golf много лоши отзиви за стоките на Бош Киров. Както се изрази един колега от форума, работил във Бош Киров "стоките са със съмнително качество". Интересното е че предишната ти кола е вървяла с такива свещи, но уви това нещо го прочетох не къде да е ами във този форум. Само казвам.
Иначе по въпроса за едноелектродните свещи и газта си абсолютно прав. Аз на друга кола карах със Бош двуелектродни и ми придърпваше и се оправи с друга марка едноелектродни но това е друга тема.
Ако знаеш и аз колко такива ключове от евтините съм потрошил заради слабите им рамена, докато и аз не намерих подходяща гидория с камък 21. Съжалявам че късно видях темата. Тези свещи дето Пацо кара с тях според мен са доста добри. Ти си знаеш най-добре.
Лека и безаварийна!

Иначе по въпроса за едноелектродните свещи и газта си абсолютно прав. Аз на друга кола карах със Бош двуелектродни и ми придърпваше и се оправи с друга марка едноелектродни но това е друга тема.
Ако знаеш и аз колко такива ключове от евтините съм потрошил заради слабите им рамена, докато и аз не намерих подходяща гидория с камък 21. Съжалявам че късно видях темата. Тези свещи дето Пацо кара с тях според мен са доста добри. Ти си знаеш най-добре.
Лека и безаварийна!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”