Смяна на съеденител - проблем:(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пет 21 сеп 2007 7:03

За сепаратора и аз питах в една друга тема,но като ги мерих мойте са с един и същ размер от двете страни,за този на външното каре няма спор че е с посока.
Забелязах че трябва да се реди карето малко-голямо(малка страна на елемента който остава на оста срещу голяма страна на чашката-фланеца).
Мисля че сепаратора на вътрешното каре е без посока!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 21 сеп 2007 13:40

Само като идея.....при свалянето на скоростната кутия падат едни монтажно-уплътняващи втулки ,които имат предназначението ТОЧНО и ПЛЪТНО да припаснат скоростната кутия към ДВГ-блока...при мен беше паднала едната и докато разберем защо така гадно шуми беше голям майтап......ама като намерихме в канала"излишната" част стана ясно!

Gal

Мнениеот Gal » Пет 21 сеп 2007 15:15

Странното е,че едната ми каручка започна да вие след като ми смениха съединителя с ново "немско" дърво /приплъзва като загрее/, по окачването лагери,шарнири и кво ли не... Виенето се засилваше с увеличаване на скоростта,обяснимо...
Уж доляли масло в ск. кутия и се оправи...Обаче сега имам едни шумове и тропаници, които изчезват с натискане на съединителя. Все си мисля, че са оплескали нещо "майсторите". Интересно ми е какво мислят колегите...

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 21 сеп 2007 20:12

Днес,цял ден с Люси, гледахме и явно е диференциала -карето го направихме не е от него. Явно или съм объркал съеденителя нещо или в маслото е имало добавки - сега ще търся майстор на скоростти.Интересно преди тази интервенция абсолютно никакъв шум нямаше -РЕВЕ ми се

Потребителски аватар
menkata123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот menkata123 » Пет 21 сеп 2007 21:06

колко струва смяната на съединител,че тази вечер ми потъна педала,като включих задна започна да подскача направо,като се драпнах назад гледам лека пушилка се дигнала.дали си заминава съединителя а?става вупрос за Г3 1.8моно ABS

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Нед 23 сеп 2007 9:27

колеги - забравих да пиша - маслото е 75В90 - от ШЕЛ - сега четох в търсачката че е оплюто - да ходя ли да си тарся например САЕ -80 - от друг производител

Потребителски аватар
zwjar_na_putq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zwjar_na_putq » Нед 23 сеп 2007 16:53

Колега, ако решиш да сменяш маслото / нямам впечатления от Шел/ мога да ти дам тел. за връзка с доставчиците на АРАЛ. Тава не е реклама, просто наскоро и аз сменях маслото на скоростите и много се колебах откъде да го взема. Засега- доволен.

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

И аз взех АРАЛ

Мнениеот iurimil » Нед 23 сеп 2007 18:24

И аз взех АРАЛ за скоростната кутия 12.75 лв. 0.500 литра.
Направи си сравнение в цените.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 23 сеп 2007 21:34

според мен е това
Според мен е от скоростите!!! Сменил си маслото!!! Не се знае каква добавка е имало вътре заедно със старото масло!!! Не е от сепаратора на каретата! Някои лагер си е тръгнал според мен!

и на всичко отгоре за VW маслата трябва да са само пълна синтетика 75/90 така че сега и да го смениш пак маслото може да продължи да си вие ... наскоро имах такъв случай с добавки не се оправи и се смениха лагерите

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 24 сеп 2007 19:19

Според, един мой комшия който е светило (доцент) в МЕИ - е лагер на главината, тази седмица ще го изследваме - и ще пиша какво стана.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 25 сеп 2007 0:43

много лесно се разбира дали е от кутията или не;дигаш едното колело във въздуха(колата на стоика)палиш и на трета отпускаш съединителя;само не оставяи много да се върти колелото 4е сателитите им се завива свят-и слушаш откъде идва шума
успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”