Поредния проблем,този пьт с паленето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Поредния проблем,този пьт с паленето

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 20:39

Здравейте.1.6 абу вьрти страшно много докато запали,след което мнооого труьно работи около 30,40 сек трябва да се дьржи газта докато се стабилизира.Имам чувството ,че работи на 3 цилиндьра през това време.Като е студена колата винаги го прави.Тва на метан.А ако е Карана последните няколко пьти на бензи го прави сьщото,но по малко време.
Идеята е ,че пали на бензин,кьлчи се,след тва сменя на метан,продьлжава да се кьлчи и се оправя.Скоро сьм бил на диагностика,казват ,че свещи тва онова са си ок.Кво да го правя тоя таралясник?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 24 сеп 2007 20:56

Първо ходи да си искаш парите от диагностиката или ако не ти ги върнат я закарай там да изстине и на студено я запали на стенда....причини колкото щеш ....

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 21:22

На 2 места бях.1ното некво сервизче на симеоново,другото голям сервиз дето са точни уж+ тва им оставих колата за цял ден и са я палили студена,ма ебал ли сьм ги.Ще се ходи пак :)дано излезне кво е

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 24 сеп 2007 21:28

Сещам се и друго като я запалиш и започне да прави магарии един приятел да почне да дърпа един по един кабелите на свещите ,откачва и закачва и така всичките 4 докъто разбереш каде няма промяна там ти е проблема

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 24 сеп 2007 21:31

и на бензин ли го прави това колега?защото имам някои съмнения и аз така бях...ако всичко по запалването ти е наред.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 21:47

Ми честно да ти кажа,сьмнява ме ,че може да не пали на чист бензин.Почти никога не сьм карал колата цял ден на бензин ,да я оставя през нощта и на другия ден да трьгна на бензин.Трябва да го пробвам и тогава ще знам сьс сигурност.Но иначе като запали и преди да смени пак го прави,малко по различно,но пак мотора се опьва и не се дава без да го изфорсираш няколко пьти лекичко.Макар ,че отначало и тва не дава...едвам дьржи нестабилно кьм 700 оборота :roll:

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пон 24 сеп 2007 21:50

като запали чува ли се чаткане и тресе ли се...?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 21:58

Точно тва става,тресе се,не поема,трака аванс(ако е вьзможно ,но така ми се чува) ужас...имам чувството че ше се скьрши нещо

Потребителски аватар
Bobuu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobuu » Пон 24 сеп 2007 22:00

При мен има същият проблем...но аз съм си само на бензин.Нямам нито газ нито метан.чатка патка и гасне ако не и подам газ.Мисля,че проблемите и на двама ни са еднакви просто колега мисли,че има нещо общо с метана,а то не е така :) Наистина ако имате някакви идеи кажете защото е нетърпимо.... :evil:

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Пон 24 сеп 2007 22:10

хидравлични повдигачи сменял ли си?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 25 сеп 2007 0:18

Не и сьвсем не сьм наясно какво ще ми коства и какви ще са последствията ако не ги взема.И сигурен ли си ,че са те,о и как мога да го разбера сьс сигурност :lol: стига вьпроси :)
Благодаря ти за отделеното време,утре ако имаш време драсни :)

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Вто 25 сеп 2007 8:45

Ами колега ще ти кажа при мен какво се случи извинявай че те питам,но исках да се насоча в ситуацията.Значи преди 1,5г си сменях повдигачите защото ми се чуваха от време на време...сложих новите и след 30к км значи 1,5г при мен и моето каране като време се случи следното.Сутрин не мога да запаля цели двигател се тресе все едно е на 3 цилиндъра,естествено веднага си помислих че свещите смених ги.Най-интересното е че сутрин става така когато е студена и маслото е в катрера после като се позагрее и през деня няма проблем.След смяната на свещите на другата сутрин си викам я да видя как е ...пак същото положение и си викам повдигачите защото се чува и една чаткане...добре че съм си запазил старите оригиналните немски.Отивам при моите майстори казвам им те не ми вярват казвт ми тем.датчик на тройника е...Казвам им давай почвам да разглабям сам те имаха работа но ми помагаха от време на време поне за зацепването на ангренажния ремък.Разглобявам аз смело махам разпределителния вал махам един по един повдигачите и ги викам прав ли съм...оказа се че от тези новите които съм сложил са били явно някакви ментаци и си личи че не са контактували както трябва с клапаните дори имаше 2 блокирали изтървали навътре...значи когато се върти разпределителния вал той ги натиска и те натискат опашките на клапаните когато това не става двигателя се тресе целия и работи на 3 цилиндъра и гасне.Та слагам си старите преди това ги изпразних като се натиска една съчмичка от към вътрешната страна за да освободят маслото зацепихме колата и се оправи проблема.Та апела ми е ако си купуваш гледай да са читави ,че много ментаци има по магазините да не станеш като мен...дано съм ти бил полезен. :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 25 сеп 2007 11:38

На първо време бих сменил свещи,кабели и дистрибуторна капачка....на запалителна система прилича както го описваш....газта е много по.чувствителна(особено студена) от бензина и там се усеща много по-силно(защотго по-трудно се пали и гори по-бавно)...

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 25 сеп 2007 13:52

Сьгласен сьм пичове,Обаче ми прегледаха всичко скоро и ми казаха че свещи,тва онова са ок ;)
А днеска случайно щракнах копчето на бензин,почаках малкло на контакт запали нормално.В смисьл пак вьртя твьрде дьлго,но след като запали си качи нормално оборотите и си работеше ок.Като превключих обаче след 1 минута на метан....пак старата работа,по слабо,щото колата вече беше запалена от около минута ,но пак се тресеше яко.Тая седмица ще сменям половината хоодова част и сиг няма да остане време за това,но другата седмица мисля да му обьрна внимание и да сменя и температурен датчик,да ми отваря по рано :)
мерси много за мненията колеги ;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 25 сеп 2007 13:58

kilima написа:Сьгласен сьм пичове,Обаче ми прегледаха всичко скоро и ми казаха че свещи,тва онова са ок ;)
А днеска случайно щракнах копчето на бензин,почаках малкло на контакт запали нормално.В смисьл пак вьртя твьрде дьлго,но след като запали си качи нормално оборотите и си работеше ок.Като превключих обаче след 1 минута на метан....пак старата работа,по слабо,щото колата вече беше запалена от около минута ,но пак се тресеше яко.Тая седмица ще сменям половината хоодова част и сиг няма да остане време за това,но другата седмица мисля да му обьрна внимание и да сменя и температурен датчик,да ми отваря по рано :)
мерси много за мненията колеги ;)

Смени каквото ти казах(въпреки,че не се кълна,че е това)...особено ако не си сменял досега...загуба няма да имаш...те така или иначе са консуматив.....рано или късно ще ти се наложи да ги смениш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”