Първото ми ПТП...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Първото ми ПТП...

Мнениеот Muncho » Вто 25 сеп 2007 18:16

И на мен се случи.. първото ми ПТП ( с изключение на един скок в една нива.. ама него не го броя понеже нямаше друга кола във филма :) ). Та и мен ме сефтосаха.
Всичко става на кръстовището на поликлиниката в младост 3. Идвам от пътя за ХИТ и спирам пред общината в лентата за ляв завой. Оставям няколко метра дистанция до колата пред мен.
И както си чакам от пътя за младост 4 идва една червена лада... дотук добре.. до момента в който ладата не влиза със задницата в завоя ( прави ляв завой за неразбралите ). Викам си.. пардон мисля си.. еййй аман от състезатели.. обаче гледам че ладата се насочва към колоната с чакащите автомобили.. от този момент ми се губят действията.. имам спомени само че търсех задна скорост...
След като ладата се беше насочила към чакащите автомобили явно шофера успя да контрира и да насочи предницата към тротоара. От тук нататък този не караше кола.. а шейна. Не знам как успя, обаче от инерцията която беше насъбрал успя да 'лъзне ладата точно в пролуката между мен и този пред мен ( предполагам че този пред мен е успял да дръпне някой метър. За нещастия пързалянето му беше прекъснато от моята предна броня :(.
Шофера на ладата ми сочи другия тротоар.. хуу изнесохме се и двамата там. Тук пропускам някой негови реплики ( нищо нецензорно.. просто беше доволен че всички сме живи и здрави :) ). Тъй като това ми е сефтето аз само седя като гръмнат заек и се опитвам да асимилирам всичко което се случва. Слизам аз и гледам с изненада ( не мога да не кажа че е приятна :) ) че бронята си ми е на мястото, решетката също, фаровете също... с други думи нямам поражения. Щетите върху ладичката бяха само по шофьорската врата.. по средата ламарината беше хлътнала 5-10 сантиметра. Викам си че няма нужда ( и смисъл ) да се разправям и да губя време и нерви та с лададжията си пожелахме лек ден и кой накъде е.
Та как ви се струва :)... първо ПТП, с удар отпред.. при това виновника е другият :).

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 25 сеп 2007 18:30

ПТП-то е било леко ама ти го разказа толкова цветно че ми беше интересно... 8)

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Re: Първото ми ПТП...

Мнениеот boi4eto » Вто 25 сеп 2007 18:34

Muncho написа:И на мен се случи.. първото ми ПТП ( с изключение на един скок в една нива.. ама него не го броя понеже нямаше друга кола във филма :) ). Та и мен ме сефтосаха.
Всичко става на кръстовището на поликлиниката в младост 3. Идвам от пътя за ХИТ и спирам пред общината в лентата за ляв завой. Оставям няколко метра дистанция до колата пред мен.
И както си чакам от пътя за младост 4 идва една червена лада... дотук добре.. до момента в който ладата не влиза със задницата в завоя ( прави ляв завой за неразбралите ). Викам си.. пардон мисля си.. еййй аман от състезатели.. обаче гледам че ладата се насочва към колоната с чакащите автомобили.. от този момент ми се губят действията.. имам спомени само че търсех задна скорост...
След като ладата се беше насочила към чакащите автомобили явно шофера успя да контрира и да насочи предницата към тротоара. От тук нататък този не караше кола.. а шейна. Не знам как успя, обаче от инерцията която беше насъбрал успя да 'лъзне ладата точно в пролуката между мен и този пред мен ( предполагам че този пред мен е успял да дръпне някой метър. За нещастия пързалянето му беше прекъснато от моята предна броня :(.
Шофера на ладата ми сочи другия тротоар.. хуу изнесохме се и двамата там. Тук пропускам някой негови реплики ( нищо нецензорно.. просто беше доволен че всички сме живи и здрави :) ). Тъй като това ми е сефтето аз само седя като гръмнат заек и се опитвам да асимилирам всичко което се случва. Слизам аз и гледам с изненада ( не мога да не кажа че е приятна :) ) че бронята си ми е на мястото, решетката също, фаровете също... с други думи нямам поражения. Щетите върху ладичката бяха само по шофьорската врата.. по средата ламарината беше хлътнала 5-10 сантиметра. Викам си че няма нужда ( и смисъл ) да се разправям и да губя време и нерви та с лададжията си пожелахме лек ден и кой накъде е.
Та как ви се струва :)... първо ПТП, с удар отпред.. при това виновника е другият :).

Дано второ ПТП, да нямаш вече!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 25 сеп 2007 18:35

Бате... минал си по най-тънката лайсна. Ходи на църква и пускай тото. :) Радвам се, че нищо му няма на Голфа, както и на теб. :)

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 25 сеп 2007 18:40

didoriginal написа:.. минал си по най-тънката лайсна. Ходи на църква и пускай тото. :) Радвам се, че нищо му няма на Голфа, както и на теб. :)

Подкрепям написаното от didoriginal....Извадил си късмет и най-важното е ,че ти няма нищо както на теб така и на Голфа :wink:....вземи си пусни тото наистина :P

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 25 сеп 2007 18:40

didoriginal написа:Бате... минал си по най-тънката лайсна. Ходи на църква и пускай тото. :) Радвам се, че нищо му няма на Голфа, както и на теб. :)

Точно, пък и да му имаше нещо ламарини се копуват хора НЕ.

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Вто 25 сеп 2007 18:46

Е честито и никога повече дори и приятни срещи от този тип.За съжаление всеки ден само състезатели в насрещното ама господ ги пази.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 25 сеп 2007 19:43

Muncho написа:...

що не го нашамарихте тоя състезател? утре ша пробва да мине пак така през кръстовището, ма с по-висока скорост!

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 25 сеп 2007 20:19

boi4eto написа:
Muncho написа:И на мен се случи.. първото ми ПТП ( с изключение на един скок в една нива.. ама него не го броя понеже нямаше друга кола във филма :) ). Та и мен ме сефтосаха.

Дано второ ПТП, да нямаш вече!
дано никой да няма

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот XIKS » Вто 25 сеп 2007 20:33

на твое място бих викнал кат нищо че пораженята са малки защото тоя състезател утре ще си каже ееееее евала разминами се с малко и ше продължи да си лъзга ладето докото неутрепа някой за тва требвало е да му друснат едно актче да помисли малко другия път

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 25 сеп 2007 21:07

Късмет. Добре, че ви няма нищо и на двамата. Наистина ли нищо й няма на твоята кола. Поне бронята не е ли одрана ? :shock

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 25 сеп 2007 21:56

трябваше да му кажеш да ти даде някой лев или поне да викнете КАТ защото той и утре ще направи тая врътка :!: :!:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 25 сеп 2007 22:34

MuTa4eTo написа:трябваше да му кажеш да ти даде някой лев или поне да викнете КАТ защото той и утре ще направи тая врътка :!: :!:

тцтцтцтцтц
страшни сте, все трябва да прецакате хората ами може човека да му е за първи път и да се е шашнал че (примерно) жена му ражда и да се е разбързал
браво че не е имало по големи аварий
браво и за постъпката ти колега

Потребителски аватар
katosun
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот katosun » Вто 25 сеп 2007 23:34

Добре е, че сте живи и здрави - не е било силно, но все пак добре си огледай бронята, калниците... понякога нещата не се забелязват веднага от вълнението, но удара си е удар.
Дано наистина нищо да ти няма! :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 26 сеп 2007 8:33

Най важно е вие да сте живи и здрави всичко друго се оправя !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”