как се сваля.капе ми маслото от там.сменихме на разпределителния но нещо не се получи.пробвахме да свалим колелото на коляновия но не можахме.или е клеясало или нещо друго.та въпроса ми е .как се сваля колелото.с обратна резба ли е .има ли чалъм.
Г2.1.8.ГТИ
семеринга на колянов вал
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало сваляш ангренажния капак и си докарваш белезите много точно.Аз ли4но с бял маркер си белязах още на няколко места да сам 100% сигурен че всичко ще си доиде на място после.След това на шайбата на вала има 4 болта. Развиваш първо тях. После има един по средата.. верно и аз доста се мачих докато го развия ... трябва да сте двама сам и аз не успях. Намираш на4ин да застопориш мотора с някой щанга а някой друг да лашне болта.Когато се справиш с това отхлабваш воданата помпа да освободиш ангренажния ремък. Сваляш го и започваш смяната на семерингата. Аз лично е сменях на подемник без да си играя да свалям целия капак на семерингата ... на крик и на канал е трудно ако не свалиш капака но това сам ще си решиш. Само после когато ще набиваш старата избърши много добре леглото на семеринга както и самата нея... защото аз не го направих за да барзам и е сменях пак след седмица.. е после нямах ядове ама ........
Това е от мен ако съм изтървал нещо някои да попълни ..... Пожелавам ти успех ...
Това е от мен ако съм изтървал нещо някои да попълни ..... Пожелавам ти успех ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз пробвах с лула 19 като блокирахме хода на вал-а през маховика с щанга.но не успях да го развия.от там семерингата ми капе масло.а при продължително каране си тече направо.до морето и обратно губя 1/3 от маслото.предполагам не е скъпа.на разпределителния е 8 лв.сменихме я без проблем.но на тази и спирачна течност капнахме и не можах да я развия.
П.С.Спешно купувам кутия за нагнетателна помпа на 40 мм
П.С.Спешно купувам кутия за нагнетателна помпа на 40 мм
-
- Автомобил:
- Двигател:
Smoke мойта е развих с корава гидория и една траба далга около 1 метър и застопоряване на вала през маховика с щанга за това и на предното мнение казах че трябват 2ма човека... А и нека да ти кажа друго. Не му слагай спирачна течност а добре го полей с добрата стара кока-кола
върши много по перфектна работа и винаги тя ме е спасявала след спирачната течност
)) УСПЕХ само където наистена не помня дали беше с обратна резба или нормална !!!!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”