Кормила уредба- проблем със сервото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
didkodidko
Автомобил:
Двигател:

Кормила уредба- проблем със сервото

Мнениеот didkodidko » Пон 01 окт 2007 10:07

Здрасти маняци, появи се още един проблем с моето поло (1.4и 97 година АЕХ двигател) та:

Доскоро нямаше никакъв проблем но след като паднах в една дупка (не лошо само остъргах) след наколко дни започнах да усещам че кормилото ми се върти по- трудно от преди и имам чувството че проблема се задълбочава, по това време някъде и оборотите им след като изключа от скорост ми падат да 500 дори ми гасна вчера 1-2 пъти: Днес ще почистя дроселовата клапа но ме съмнява да е от нея защото като изфорсирам 3-4000 оборота оборотите не падат а си се връщат до нормалните 900-950, забелязах и че като завъртя кормилото до края нещо изпуфква и за последно откакто се остъргах има малко масло отдолу на колата, но един смотан майстор ми каза че наи вероятно било от семеринга на скоростната кутия макар че преди нямаше грам мазно а и не му вярвам. Просто незнам какъв ми е проблема ако имате предположения моля кажете ги за да ги споделя с майстора при който ще ходя утре в сервиз ХЕЕД 91.

а и да кажа че удара не беше толкова силен че да изкривя рейка или нещо въобще да се изкриви. Предполагам че нещо по хидравличната система се е бъгнало и от там ми идват проблемите.

Пак благодаря предварително.

Потребителски аватар
didkodidko
Автомобил:
Двигател:

Оборотите

Мнениеот didkodidko » Пон 01 окт 2007 15:20

Падането на оборотите е решено с днешното почистване на дроселовата клапа. Кормилото обаче продължава да се върти трудно!

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Вто 02 окт 2007 15:59

да не си изкривил нещо при дупката успех

Потребителски аватар
didkodidko
Автомобил:
Двигател:

ффф

Мнениеот didkodidko » Сря 03 окт 2007 9:34

Абе не нищо като гледах не е изкривено, забелязвам че като е студена колата, сервото е почти ок, но когато загрее нещо утежнява (не е като да е без но преди беше по- леко кормилото) и най- важното е че като завия леко при спрян автомобил и работещ двигател оборотите малко спадат с 30-40. Хидравличната течност е ОК- точно в средата.
Много странно на някой случвало ли му е е така?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”