здравейте,
отскубна ми се дръжката на шофьорската врата.
Някой може ли да ми каже, как точно се маха кората за да я оправя.
Колко струва една дръжка или врата, защото един колега ми каза, че при някой случаи трябвало да се сменя цялата врата.
Значи вратата отвътре се отваря нормално.
Просто държката е отскубната.
Благодаря ви за отговорите.

Дръжка на врата
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
1.развърташ пишките дето изкачат и потъват нагоре,надолу като се отключва заключва вратата.
2.махаш с отвертка корите на дръжките тази дето се дърпа за затваряне на вратата и тази дето въртиш за затваряне на джама.
3.рязвиваш рапидките дето придържат дръжките.
4.махаш пластмасовия обков дето обгражда дръжката за отваряне на вратата/тази дето дръпваш на вътре да отвори вратата/като го приплъзваш напред в посока муцуната на колата и го изваждаш/действаш по-смело иска малко сила/.
5.развиваш рапидките които придържат кората 4 бр са две от пред и две зад вратата.
6.дърпаш кората към тебе и тя излиза.
2.махаш с отвертка корите на дръжките тази дето се дърпа за затваряне на вратата и тази дето въртиш за затваряне на джама.
4.махаш пластмасовия обков дето обгражда дръжката за отваряне на вратата/тази дето дръпваш на вътре да отвори вратата/като го приплъзваш напред в посока муцуната на колата и го изваждаш/действаш по-смело иска малко сила/.
5.развиваш рапидките които придържат кората 4 бр са две от пред и две зад вратата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Danny boy написа:1.развърташ пишките дето изкачат и потъват нагоре,надолу като се отключва заключва вратата.
супер, благодаря ти много, иначе наистина забравих, става дума за Пасат 91 год, бензин, 1,8 куб, моноинжекция
-
- Автомобил:
- Двигател:
megalodon написа:Да не би да ти се е развил/паднал болта, който крепи дръжката към вратата. Намира се от вътрешната страна на вратата над ключалката. При мен веднък се беше развил и в последствие падна, та се налагашв да търся нов, за да го пристегна. Може и да ти е друг проблема, аз не разбрах точно..
Успех
да мисля, че е нещо точно такова. Значи като я отварях отвън вратата, едната част на дръжката ми остана в ръката, тоест откачи се само от страна към задната врата и сега не мога да я вкарам обратно, нито знам как да я наглася след това. Къде мога да намеря такъв болт. Утре ако се прибера от работа по светло, ще пробвам да отворя кората. Ти твойта как я оправи.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Ясно колега за какво става дума - за бравата на вратата. От тук следва че е абсолютно излишно да разглобяваш цялата врата от вътре ( да махаш кората и др неща под нея ). Както ти е казал колегата преди мен, явно ти се е развило болтчето което държи бравата и съвсем естествено е тя да ти остава в ръцете след като я дръпнеш. Проблемът ти не е голям, тъй като имаш да завиеш само един болт и толкова, но доколкото си спомням, самия болт е малко особен и ще трябва да го потърсиш из моргите евентуално. Може да развиеш болтчето от някоя друга брава, за да видиш какво представлява, за да знаеш какво да търсиш. А самият болт можеш да го видиш , като отвориш вратата и погледнеш към заключващия механизъм.
Успех!
Успех!
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
megalodon написа:doktora написа:... но доколкото си спомням, самия болт е малко особен и ще трябва да го потърсиш из моргите евентуално..
Чак пък до морга да ходи... Сигурен съм че ще успее да намери някой подходящ някъде из семейната работилница
Колега, моля, не се заяждай, а чети по внимателно. Както виждаш накрая съм добавил думата "евентуално"
-
- Автомобил:
- Двигател:
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:otnosno trudnoto otvariane na drajkite,ima edin bolt za krastata otverka nad bravite,stegni go zdravo i mislia 4e niama da ima6 problem,a po-mejdu drugoto moite gi namazah s lak za noktida ne se otvivat i niakoi ot tiah misli 4e sa s obratna rezba.[/i]
Мерси колега,ще отида да пробвам с натягане.
п п пиши на кирилица,така е прието тук.
-
- Автомобил:
- Двигател:
boi4eto написа:IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:otnosno trudnoto otvariane na drajkite,ima edin bolt za krastata otverka nad bravite,stegni go zdravo i mislia 4e niama da ima6 problem,a po-mejdu drugoto moite gi namazah s lak za noktida ne se otvivat i niakoi ot tiah misli 4e sa s obratna rezba.[/i]
Мерси колега,ще отида да пробвам с натягане.
п п пиши на кирилица,така е прието тук.
Рзвих болчетата сложих лепило,и стегнах здраво.
Сега се отварят по лесно,благодаря.